«Απλή Μετάβαση» ή Ζωή εν Αναμονή

«Απλή Μετάβαση» θέατρο Ακροπόλ

Στους χώρους αναμονής του Διεθνούς Αερολιμένα Ελευθέριος Βενιζέλος γεννιούνται όνειρα κι ελπίδες, επαναπροσδιορίζονται σχέσεις και αναδιοργανώνονται ζωές με προορισμό την Αγγλία. Σε μια προσπάθεια να βρουν τον εαυτό τους και να κάνουν όσα δεν έκαναν στην Ελλάδα, τη χώρα που νιώθουν ότι τους διώχνει, οχτώ διαφορετικοί χαρακτήρες προσπαθούν να χτίσουν τη ζωή τους σε νέα θεμέλια, κυνηγώντας την επαγγελματική ευκαιρία, επιθυμώντας την ανεξαρτησία και κάνοντας ένα restart στις επιθυμίες τους.

Εν Αρχή η Μουσική

Με εφόδιο-δυνατό-χαρτί τη μουσική του Θέμη Καραμουρατίδη σε λιμπρέτο του Γεράσιμου Ευαγγελάτου, στήνεται ένα οπτικοακουστικό θέαμα που εξιστορεί σπονδυλωτά σε έναν παρατεταμένο χωροχρόνο ιστορίες ανθρώπων που έχουν αποφασίσει το δικό τους Grexit και το επικοινωνούν μέχρι να κάνουν τη δική τους απλή μετάβαση.

Χωρίς ιδιαίτερη πυρηνική πλοκή αλλά με παρουσίαση δομημένων διαφορετικών χαρακτήρων, εύηχη μουσική επένδυση και καλό δυναμικό, συστήνεται η «Απλή Μετάβαση» ως σύγχρονο ελληνικό εμπορικό μιούζικαλ, με καλά συστατικά για να ευδοκιμήσει και να είναι αρεστό και ευχάριστο στο ευρύ κοινό.

Η μουσική και τα τραγούδια, εκτελεσμένα άρτια, χτίζουν την ιστορία της γενιάς που μεγάλωσε πιστεύοντας ότι οι προοπτικές βρίσκονται στο «έξω», δραπετεύοντας από τον παλιό κόσμο στον νέο, με ό,τι αυτό συνεπάγεται, ακόμα κι αν βγαίνουν από την confort zone τους.

«Απλή Μετάβαση» θέατρο Ακροπόλ

Παράσταση Συνόλου

Η «Απλή Μετάβαση» είναι μια παράσταση συνόλου και η σκηνοθεσία του Μίνου Θεοχάρη ενισχύει την παρεΐστικη ατμόσφαιρα που μεταδίδει το καστ, ακολουθώντας μια λιτή προσέγγιση που στηρίζεται στη μουσικότητα, εγκλωβισμένη όμως στη διαρκή χρήση των λειτουργικών σκηνικών αντικειμένων (κρεμαστά φωτιζόμενα, τροχήλατα κιβώτια-βαλίτσες) ως βοηθητικών props που οριοθετούν τον χώρο.

Οι χορογραφημένες κινήσεις της Αμαλίας Μπένετ σωματοποιούν τον ρυθμό, δίνοντας κίνηση στα σώματα, αλλά εξαντλούνται σε κάποιες επαναλαμβανόμενες πλην συντονισμένες φιγούρες. Στη μουσική παράσταση των Γεράσιμου Ευαγγελάτου και Θέμη Καραμουρατίδη, η μεταβαση έρχεται ομαλά και η αίσθηση που μένει είναι θετική, καθώς ευτυχεί στα μουσικά μέρη και στο ερμηνευτικό ensemble, αν και δεν πρωτοτυπεί σε πλοκή και σκηνική μεταφορά.

Η Μαρίζα Ρίζου ισορροπεί την πρόζα με το τραγούδι, κινούμενη με άνεση στη σκηνή, βγάζοντας όλες τις συναισθηματικές αποχρώσεις του ρόλου, με τη Χαρά Κεφαλά να αναδεικνύει εξαιρετικά τη φωνητική της έκταση και να δένει επί σκηνής με την Πέγκυ Μανωλά, που είναι μια φρέσκια παρουσία. Η Αντιγόνη Ψυχράμη ως επαγγελματίας τραγουδίστρια είναι φύσει και θέσει ο ρόλος της, πνεύμα ανένταχτο και ελεύθερο. Ο Κωνσταντίνος Ασπιώτης, ο Κωνσταντίνος Γαβαλάς, ο Γιάννης Καπελέρης και ο Βασίλης Μηλιώνης ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις των ρόλων τους, δίνοντας, με διαβαθμισμένη δυναμικότητα, χρώμα στους ήρωες που υποδύονται.


Διαβάστε επίσης στην αθηΝΕΑ:

«Κακούργα Πεθερά» | Το Φονικό Μέσα από το Φίλτρο του Σήμερα

«Ο Πατέρας», Ένας Ρόλος Ζωής που Δεν ξεχνιέται

Το Έργο της Μαρίας Μαυρικάκη «Εξαρτάται» πάει Θέατρο

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΣ
Drama Queen
Drama Queen

Η Δέσποινα (Ντέπυ) Κορεντίνη είναι απόφοιτος της Φιλοσοφικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών με μεταπτυχιακό στις Επιστήμες της Αγωγής. Ως γνήσια Αρσακειάδα με παράδοση στη φιλολογία, η συγγραφική και καλλιτεχνική φύση της εκδηλώθηκε από πολύ νωρίς. Το θέατρο ήταν και είναι πάντα το alter ego της. Πιστεύοντας ότι το θέατρο ωφελεί σημαντικά την ψυχική υγεία, βλέπει την κριτική περισσότερο ως δημιουργική αποτίμηση της σκηνοθετικής σύλληψης και παραγωγής του έργου. Αγαπά πολύ τη διδασκαλία, το διάβασμα (κουβαλάει πάντα ένα βιβλίο μαζί) και φυσικά το θέατρο, ενώ στις ελεύθερες ώρες της χορεύει στους λάτιν ρυθμούς.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Τα σημαντικότερα νέα της ημέρας, στο inbox σου κάθε μεσημέρι!

ΕΓΓPΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER

+