Άσκηση Στο Σπίτι: Γιατί Να Την Προτιμήσεις!

Είναι γνωστό σε όλους ότι η γυμναστική δε βοηθά μόνο στην οικοδόμηση ενός δυνατού και υγιούς σώματος, αλλά είναι και ένας πολύ καλός τρόπος για να ανακουφίσει κάποιος το αίσθημα του στρες. Παρ ‘όλα αυτά, οι άνθρωποι που επικεντρώνονται στην επαγγελματική τους ζωή ή οι πολυάσχολες μητέρες τείνουν να αποφεύγουν οποιαδήποτε μορφή σωματικής δραστηριότητας εξαιτίας της έλλειψης ελεύθερου χρόνου. Ευτυχώς, υπάρχει μια εναλλακτική λύση αν είσαι από αυτούς που θέλεις να ασκείσαι, χωρίς να χρειάζεται να πας στο γυμναστήριο. Η προπόνηση, εξάλλου, στο σπίτι μπορεί να είναι τόσο αποτελεσματική, όσο το γυμναστήριο. Ας δούμε μερικά από τα βασικά πλεονεκτήματα τα οποία θα σε βοηθήσουν να κάνεις τη γυμναστική στο σπίτι συνήθεια.

1.Εξοικονόμηση χρόνου

Ένας από τους πιο συνηθισμένους λόγους για τους οποίους οι άνθρωποι παραλείπουν το γυμναστήριο είναι επειδή παίρνει πολύ χρόνο. Εάν το γυμναστήριο δεν είναι κοντά στο σπίτι τους, τότε το γεγονός ότι νιώθουν ότι χρειάζεται να κάνουν μεγάλη απόσταση για να φτάσουν εκεί τους αποθαρρύνει. Για να εξοικονομήσεις, λοιπόν, χρόνο, η καλύτερη επιλογή είναι να υιοθετήσεις ένα πρόγραμμα προπόνησης στο σπίτι και να επιμείνεις σε αυτό. Δεν υπάρχει πραγματικά τίποτα καλύτερο από την άνεση του σπιτιού σου.

2.Εξοικονόμηση χρημάτων

Ο δεύτερος λόγος για τον οποίο η άσκηση στο σπίτι είναι καλύτερη είναι επειδή οι συμμετοχές στο γυμναστήριο είναι γενικά αρκετά ακριβές. Πολλά γυμναστήρια προσφέρουν ασφάλιστρα, ή τείνουν να έχουν διαφορετικές αμοιβές, όπως τα τέλη εγγραφής και τα τέλη αποσκευών. Όλα αυτά που μπορεί να προσφέρει ένα γυμναστήριο μπορούν εύκολα να αντικατασταθούν με ένα ζευγάρι αλτήρες, ένα μπουκάλι νερό και τουλάχιστον είκοσι λεπτά από το χρόνο σου. Με την αγορά προσιτών εργαλείων εκγύμνασης (εξέτασε το ενδεχόμενο να επενδύσεις σε ένα χαλάκι γιόγκα) στο σπίτι από προμηθευτές εξοπλισμού γυμναστικών ειδών, θα έχεις εκτός από χρόνο σίγουρα και περισσότερα χρήματα στο πορτοφόλι σου.

3.Δεν χρειάζεσαι στυλάτα ρούχα άθλησης

Πολλοί άνθρωποι προσέχουν πάρα πολύ την εμφάνισή τους στο γυμναστήριο και ξοδεύουν αρκετά χρήματα στο τι θα φορέσουν εκεί. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα όταν το γυμναστήριο είναι δημοφιλές και γεμάτο με κόσμο. Τα γυμναστήριο μεταξύ άλλων είναι και πύλη κοινωνικοποίησης. Όλοι καταλήγουμε να θέλουμε να δούμε κάποιον ή κάποια που ενδιαφερόμαστε και στην προσπάθεια να ξεχωρίσουμε ή να εντυπωσιάσουμε εστιάζουμε στην εξωτερική εμφάνιση, που μπορεί να είναι κουραστική και αχρείαστη μερικές φορές. Ένας από τους κύριους λόγους για τους οποίους η άσκηση στο σπίτι είναι καλύτερη είναι επειδή δεν χρειάζεσαι κανένα ιδιαίτερο ρούχο γυμναστικής. Με τη γυμναστική στο σπίτι συγκεντρώνεσαι στην άθλησή σου, χωρίς να χρειάζεται να ασχολείσαι με περιττές λεπτομέρειες που σου τρώνε χρόνο και χρήμα.

4.Μπορείς να ακούσεις ό,τι μουσική θέλεις

Το πιο ενοχλητικό πράγμα κατά την προπόνηση στο γυμναστήριο είναι να ακούς μουσική που δεν σου αρέσει. Ακούγοντας μουσική που δεν ταιριάζει στα γούστα σου επηρεάζεται αρνητικά, εκτός από τη διάθεση σου και η προπόνησή σου. Από την άλλη πλευρά, αν αποφασίσεις να γυμναστείς στο σπίτι, μπορείς να ακους ό,τι μουσική θέλεις και όσο δυνατά θέλεις. Φτιάξε απλά τα αγαπημένα σου playlists και ξεκίνα. Στο τέλος και θα έχεις γυμναστεί αποτελεσματικά και θα έχεις απογειώσει τη διάθεσή σου.

5.Εξασφαλίζεις συνθήκες με λιγότερα μικρόβια

Ένα άλλο πλεονέκτημα με την άσκηση στο σπίτι είναι ότι δεν χρειάζεται να μοιράζεσαι τον εξοπλισμό με άλλους. Με τα δικά σου όργανα γυμναστικής και τον προσωπικό σου εξοπλισμό δεν κινδυνεύεις από κανένα μικρόβιο. Επιπλέον, μπορείς να αποφύγεις την δυσάρεστη εμπειρία να έρχεσαι σε επαφή με τον ιδρώτα των άλλων ή την οσμή τους.

Συνολικά, η άσκηση στο σπίτι έχει πολλά οφέλη που οι άνθρωποι δεν γνωρίζουν. Το πιο σημαντικό όμως είναι να βεβαιωθείς ότι έχεις κάνει αυτό που αισθάνεσαι σωστό για εσένα και τα αποτελέσματα της προπόνησης δε θα αργήσουν να έρθουν.

Το άρθρο του Γιάννη Μπιτζούνη δημοσιεύτηκε στο Thrive Global στις 12 Νοεμβρίου.

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΣ

Η αποστολή του Thrive Global είναι να τερματίσει την επιδημία του στρες και της εξουθένωσης προσφέροντας επιστημονικές, εφαρμόσιμες λύσεις που ενισχύουν την ευεξία και μαζί την αποδοτικότητα και σε βοηθούν να αλλάξεις πεποιθήσεις και συμπεριφορές και να περάσεις από τη θεωρία στην πράξη, διαμορφώνοντας νέες συνήθειες προκειμένου να κατακτήσεις την πολυπόθητη ισορροπία μεταξύ προσωπικής και επαγγελματικής ζωής. Ιδρύθηκε από την Arianna Huffington στις ΗΠΑ το 2016 και, μέσα σε ένα χρόνο, κατάφερε να γίνει ο παγκόσμιος ηγέτης στα προγράμματα ευεξίας, έχοντας πελάτες που διακρίνονται για το εργασιακό τους περιβάλλον. Στην Ελλάδα λειτουργεί από το 2018 και είναι η πρώτη φορά που μια τέτοια καινοτομία έρχεται στην χώρα μας, σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα, προσαρμοσμένη στα ελληνικά δεδομένα. Μάθε περισσότερα στο www.thriveglobal.gr.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Τα σημαντικότερα νέα της ημέρας, στο inbox σου κάθε μεσημέρι!

ΕΓΓPΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER

+