«Boutari & Chefs’ Stories»: Γεύσεις μιας Καινούργιας Ελλάδας

Η ιστορική Οινοποιία Μπουτάρη έχει εγκαινιάσει μια σειρά εκδηλώσεων, δημιουργική και γενναιόδωρη, με την ονομασία «Boutari & Chefs’ Stories», με σκοπό να παρουσιάσει τη νέα εποχή για τα κρασιά της, η οποία στηρίζεται στις ακλόνητες βάσεις που έχουν τεθεί τα προηγούμενα 140 και πλέον χρόνια.

Η τρίτη εκδήλωση «Boutari & Chefs’ Stories», ύστερα από τις άκρως επιτυχημένες δύο πρώτες στη Σαντορίνη και την Κρήτη, πραγματοποιήθηκε την περασμένη Δευτέρα στον υπέροχο κήπο του 48 Urban Restaurant. Έπονται και άλλες, με την αμέσως επόμενη στη Θεσσαλονίκη να απέχει σε απόσταση αναπνοής, έναν τόπο με μεγάλη συναισθηματική αξία για την Οινοποιία Μπουτάρη.

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος της εταιρείας Κωνσταντίνος Μπουτάρης, η Οινοποιία Μπουτάρη στηρίζει με πάθος τις νέες βάσεις που έχει θέσει η χώρα μας στη γαστρονομία, στην οινοποιία, αλλά και στις σοβαρές πλέον υποδομές της, συνοδοιπόρος σε μια καινούργια Ελλάδα που όλοι θέλουμε να θαυμάζουμε.

«…το κρασί είναι μια απόλαυση και πρέπει ως τέτοια να τη δεχόμαστε στο τραπέζι μας και φυσικά να την εμπλουτίζουμε με τις ιστορίες που καθένας κουβαλά μαζί του, δημιουργώντας ταυτόχρονα και νέες, ακόμη πιο συναρπαστικές».

Ο δρ Οινολογίας και γενικός διευθυντής της Οινοποιίας Μπουτάρη Ιωάννης Βογιατζής παρουσίασε τις ανανεωμένες ετικέτες στο πλαίσιο ενός εντυπωσιακού rebranding και στη συνέχεια επισήμανε το concept ενός νέου κρασιού που μας κέντρισε την προσοχή. Πρόκειται για το «Λευκό Γράμμα», το οποίο, πέρα από τα απολαυστικά χαρακτηριστικά του, μπορεί να δώσει και ενδιαφέρουσες ερμηνείες γύρω από την ονομασία του.

Κάθε στιγμή θα μπορούσε να είναι μια καινούργια αρχή, να αφήσει κανείς πίσω του ό,τι τον βαραίνει, ό,τι δεν χρειάζεται, να καθαρίσει τη σκέψη του και να ξεκινήσει την ιστορία του όπως ακριβώς τη θέλει, σαν ένα Λευκό Γράμμα. Πάνω από όλα όμως ο Ιωάννης Βογιατζής τόνισε ότι το κρασί είναι μια απόλαυση και πρέπει ως τέτοια να τη δεχόμαστε στο τραπέζι μας και φυσικά να την εμπλουτίζουμε με τις ιστορίες που καθένας κουβαλά μαζί του, δημιουργώντας ταυτόχρονα και νέες, ακόμη πιο συναρπαστικές.

Φτάνοντας στο αποκορύφωμα της βραδιάς, δοκιμάσαμε ξεχωριστά πιάτα πέντε καταξιωμένων ταλαντούχων chefs, τα οποία ετοίμασαν για να ταιριάξουν με συγκεκριμένα κρασιά της εταιρείας, ώστε να τα αναδείξουν αλληλοσυμπληρώνοντας τα δυνατά αρωματικά και γευστικά τους χαρακτηριστικά.

Το κάλεσμα της οινοποιίας αποδέχτηκαν αλφαβητικά οι: Γιάννης Αραπακόπουλος (chef στο 48 Urban Garden), Δημήτρης Δημητριάδης (head chef στο Artisanal), Χάρης Νικολούζος (chef patron στο Jerár), Γιάννης Παρίκος (executive chef στο KOOC-Taverna Secrets στο Costa Navarino) και Σταμάτης Τσίλιας (maître rôtisseur, chef patron στο Mayan), οι οποίοι εντυπωσίασαν με τις γευστικές τους προτάσεις.

Ο Γιάννης Αραπακόπουλος ταίριαξε τα πιάτα του (λαυράκι με κρέμα αβοκάντο, πίκλες jalapeños και passion fruit – τραγανή τορτίγια με ψητό καλαμάρι – σιγομαγειρεμένο καπνιστό Black Angus) με τα ανανεωμένα κρασιά Σημείο Στίξης Λευκό, Σημείο Στίξης Ροζέ και Σημείο Στίξης Ερυθρό αντίστοιχα. Ο Δημήτρης Δημητριάδης εμπνεύστηκε από το Λευκό Γράμμα και το συνόδευσε με ψητές άγριες αγκινάρες Τήνου.

O Χάρης Νικολούζος δημιούργησε για το ροζέ Dianthos το ανεπανάληπτο τηγανητό κουνέλι με μαγιονέζα σπετσιερικό, ο Γιάννης Παρίκος για το Scalarea Ερυθρό επέλεξε ένα μιλφέιγ τραγανής πατάτας με βοδινό καρπάτσιο και ο Σταμάτης Τσίλιας για το Μοσχοφίλερο Cuvee Speciale μεσογειακό ceviche μυλοκόπι.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης μας δόθηκε η ευκαιρία να δοκιμάσουμε και όλη την ανανεωμένη γκάμα των κρασιών Boutari, χαλαρώνοντας στη «νεοϋορκέζικη» ατμόσφαιρα του αγαπημένου 48 Urban Garden.

Στόχος των εκδηλώσεων «Boutari & Chefs’ Stories» είναι η ανάδειξη της δημιουργικής ελληνικής γαστρονομίας και των σπουδαίων Ελλήνων chefs σε συνδυασμό με το υψηλό επίπεδο της ελληνικής οινοποιίας και την εξαιρετική προοπτική των κρασιών Μπουτάρη.

 

Διαβάστε επίσης στην αθηΝΕΑ: 

Κτήμα Αργυρού: Υπόσχεση Ποιότητας από Τέσσερις Γενιές

Φυσικά Κρασιά: Φυσική Ομορφιά

Κτήμα Ζαχαριά: 50 Χρόνια σε 7 Φιάλες

 

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΣ
CARPE VINUM
CARPE VINUM

Η Μαρία είναι Δικηγόρος Αθηνών αλλά και γκαλερίστα. Μεγαλωμένη σε κοσμοπολίτικο περιβάλλον και ζώντας για πολλά χρόνια στο εξωτερικό ανέπτυξε μια ιδιαίτερη σχέση με το κρασί και τη γαστρονομία, την οποία ακολουθεί πάντα και παντού! Δεν κρύβει ποτέ την παράφορη αγάπη της για την Αθήνα και μοιράζεται μαζί μας μικρά μυστικά από τον χώρο της γαστρονομίας.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Τα σημαντικότερα νέα της ημέρας, στο inbox σου κάθε μεσημέρι!

ΕΓΓPΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER

+