#BraveNewArt: Όταν η Tεχνολογία Προσφέρει στους Καλλιτέχνες μια Νέα Διέξοδο

#BraveNewArt

Τι είναι τέχνη; Ένα ερώτημα διαχρονικό, που γίνεται όμως ξανά επίκαιρο καθώς οι νέες τεχνολογίες ανοίγουν νέους δρόμους για την καλλιτεχνική έκφραση. Πόσο συμβατές έννοιες είναι, τελικά, η τεχνολογία και η τέχνη; Το νέο επεισόδιο της εκπομπής #BraveNewGreece με τίτλο #BraveNewArt που θα προβληθεί την Κυριακή 12 Νοεμβρίου, στις 16:00, στον ΑΝΤ1, αποπειράται να ρίξει φως στο μέλλον της τέχνης, δίνοντας την έμφαση στην έκρηξη ενδιαφέροντος που έχει φέρει η επιτάχυνση της τεχνολογίας για τις ψηφιακές μορφές τέχνης.

Διευρύνει το metaverse τους ορίζοντες έκφρασης ενός καλλιτέχνη; Γιατί στο περιβάλλον που διαμορφώνεται διεκδικούν ρόλο τα περίφημα NFTs; Οι νέες αυτές μορφές τέχνης λειτουργούν ανταγωνιστικά σε σχέση με τις πιο παραδοσιακές;

τεχνολογίαΑναζητώντας απαντήσεις, ακούμε ειδικούς του χώρου, ενώ βρισκόμαστε στη Blender Gallery, έναν χώρο τέχνης και πολιτισμού στη Γλυφάδα που διερευνά ενεργά την τέχνη του metaverse και τον κόσμο των NFTs, τόσο στην Ελλάδα όσο και στη διεθνή σκηνή, μέσα από μια δημιουργική και γόνιμη διαδικασία. Τα νέα εργαλεία που αναδύονται, οι νέοι διάλογοι που ξεκινούν χάρη στην τεχνολογία, ανοίγουν τον δρόμο για ένα αύριο συναρπαστικό.

Μία Εκπομπή για το Μέλλον… Σήμερα!

Το #BraveNewGreece είναι μια τηλεοπτική σειρά για την Ελλάδα που έρχεται. Ένα docuseries για ένα μέλλον όπου άνθρωπος, φύση και τεχνολογία συνυπάρχουν αρμονικά.

Τα 25λεπτα explainers του #BraveNewGreece αποτελούν μια βιβλιοθήκη γνώσης για να καταλάβουμε καλύτερα τι μας περιμένει. Με ξεναγό τη CEO της αθηΝΕΑς Μαριάννα Σκυλακάκη, τολμάμε ένα φουτουριστικό και αισιόδοξο ταξίδι στο μέλλον της χώρας μας, σε μια σειρά από θεματικούς άξονες.

Η πρώτη σεζόν της εκπομπής, η οποία θα μεταδίδεται σε πρώτη προβολή κάθε Σάββατο και Κυριακή στην απογευματινή ζώνη του ΑΝΤ1, έχει διάρκεια 16 επεισόδια. Κάθε επεισόδιο είναι ένα πλούσιο, γρήγορο, καλειδοσκοπικό explainer.

Δίνει βήμα σε κορυφαίους ειδικούς, επιστήμονες, thought-leaders και innovators, οι οποίοι μιλούν για τις νέες τάσεις που θα διαμορφώσουν το αύριο. Η συζήτηση για το τι μας περιμένει «εκδημοκρατίζεται» και αποδίδεται με τρόπο που μας αφορά όλους.

Γιατί το μέλλον δεν είναι εκεί μόνο για να μας προβληματίζει. Είναι εκεί για να μας προκαλεί ενθουσιασμό. Να μας κάνει να ονειρευόμαστε νέα όρια για το τι είναι εφικτό. Για το πώς θα κάνουμε καλύτερες τις ζωές μας. Αρκεί να το καταλάβουμε καλύτερα. Αρκεί να δούμε πώς θα προκύψει, μέσα από τις αντιθέσεις και τις αντιφάσεις της Ελλάδας του σήμερα.

#BraveNewArt

Μαριάννα Σκυλακάκη | Founder & CEO, αθηΝΕΑ / Αίας Κόκκαλης | VFX Artist, Director & Animator

Πρόσωπα (με σειρά εμφάνισης)

Αθηνά Πωλίνα Ντόβα – COO & Co-Founder, Owiwi | Ιάσων Θεοφανίδης – Επικεφαλής, Blender Gallery & Ιδρυτικό Μέλος, JABLAB | Γιάννης Βλαχογιάννης – Futurist | Χριστίνα Ντουγεροπούλου – Curator, Blender Gallery | Άννη Παναγιωτοπούλου | Blockchain Αdvisor, Greek Blockchain Network και Athens Bitcoin & Blockchain Meetup | Αίας Κόκκαλης -VFX Artist, Director & Animator

Με την ευγενική υποστήριξη της The Blender Gallery

Βασικοί Συντελεστές

Παρουσίαση / Σενάριο: Μαριάννα Σκυλακάκη | Σκηνοθεσία: Πάνος Θ. Μελίδης | Αρχισυνταξία: Δημήτρης Δελεβέγκος | Διεύθυνση Φωτογραφίας: Δημήτρης Ζωγραφάκης | Εκτέλεση Παραγωγής: Πέτρος Αδαμαντίδης | Παραγωγή: αθηΝΕΑ x ελc productions

Ο πρώτος κύκλος της τηλεοπτικής εκπομπής #BraveNewGreece μεταδίδεται σε πρώτη προβολή κάθε Σάββατο και Κυριακή στις 15:00 στον ΑΝΤ1. Όλα τα τελευταία νέα για τη σειρά της αθηΝΕΑς και του ελc productions #BraveNewGreece εδώ και όλα τα προηγούμενα επεισόδια εδώ.
Διαβάστε επίσης στην αθηΝΕΑ: 

#BraveNewAirports: Ταξίδι στο Αεροδρόμιο του Μέλλοντος

#BraveNewArt: Η Ψηφιακή Τέχνη Ανοίγει Νέους Δρόμους για την Καλλιτεχνική Δημιουργία 

#BraveNewGreece | Έρχεται τον Νοέμβριο στον ΑΝΤ1

Βρείτε τα άρθρα για όλα τα προηγούμενα επεισόδια του #BraveNewGreece εδώ.

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΣ

Η αθηΝΕΑ είναι ένα μέσο ενημέρωσης που έχει τα μάτια του στραμμένα στο μέλλον. Απευθύνεται σε μια νέα γενιά Ελλήνων, δυναμική, κοσμοπολίτικη, μορφωμένη και απαιτητική, που θέλει μια ολοκληρωμένη ενημέρωση για τα δικά της ενδιαφέροντα. Με αιχμή του δόρατος το βραβευμένο ομώνυμο newsletter, η αθηΝΕΑ αγκαλιάζει την καθημερινότητά σας με ερεθίσματα που σας κάνουν να σκέφτεστε διαφορετικά.

DEI

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Τα σημαντικότερα νέα της ημέρας, στο inbox σου κάθε μεσημέρι!

ΕΓΓPΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER

+