#BraveNewCities: Πώς θα Μοιάζει η Πόλη του Μέλλοντος;

Η πόλη είναι το φυσικό περιβάλλον για την πλειονότητα των κατοίκων της Ελλάδας με τα θετικά και τα αρνητικά του. Με δεδομένο ότι το 70% του παγκόσμιου πληθυσμού εκτιμάται ότι θα ζει σε πόλεις στα επόμενα 10-20 χρόνια, ποιες είναι οι μεγάλες προκλήσεις που συνεπάγεται η αστικοποίηση;

Το νέο επεισόδιο της εκπομπής #BraveNewGreece με τίτλο #BraveNewCities επιχειρεί να περιγράψει το μέλλον και την εξέλιξη των πόλεων, οι οποίες υπολογίζεται ότι θα φιλοξενήσουν 2,5 δισεκατομμύρια επιπρόσθετους κατοίκους.

#BraveNewCities

ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΣΚΥΛΑΚΑΚΗ | FOUNDER & CEO, ΑΘΗΝΕΑ

Πώς η τεχνολογία βελτιώνει την καθημερινότητα των πολιτών και επιτρέπει την καλύτερη οργάνωση των αστικών κέντρων; Τι είναι η πόλη των 15 λεπτών; Ποια είναι τα συγκριτικά πλεονεκτήματα των «έξυπνων» πόλεων; Ποιο ρόλο παίζει η τεχνητή νοημοσύνη στην επεξεργασία και ανάλυση δεδομένων που σχετίζονται με σειρά αστικών λειτουργιών, όπως η διαχείριση απορριμμάτων; Με ποιον τρόπο οι πόλεις θα μπορούσαν να συμβάλλουν στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής;

Αναζητώντας απαντήσεις, συνομιλούμε με ειδικούς του χώρου, ενώ βρισκόμαστε στο The Ellinikon, στο πρώην διεθνές αεροδρόμιο στο Ελληνικό, όπου η LAMDA Development πραγματοποιεί ένα από τα μεγαλύτερα έργα αστικής ανάπλασης στην Ευρώπη συνολικής έκτασης 6,2 εκατ. τ.μ.

Η βιωσιμότητα, η τεχνολογία και τα μεγάλα δεδομένα συνθέτουν τον καμβά των πόλεων του μέλλοντος.

  • Την Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου, στις 00:00, στον ANT1.

Μια Εκπομπή για το Μέλλον… Σήμερα!

Το #BraveNewGreece είναι μια τηλεοπτική σειρά για την Ελλάδα που έρχεται. Ένα docuseries για ένα μέλλον όπου άνθρωπος, φύση και τεχνολογία συνυπάρχουν αρμονικά.

Τα 25λεπτα explainers του #BraveNewGreece αποτελούν μια βιβλιοθήκη γνώσης για να καταλάβουμε καλύτερα τι μας περιμένει. Με ξεναγό τη CEO της αθηΝΕΑς Μαριάννα Σκυλακάκη, τολμάμε ένα φουτουριστικό και αισιόδοξο ταξίδι στο μέλλον της χώρας μας, σε μια σειρά από θεματικούς άξονες.

Η πρώτη σεζόν της εκπομπής, η οποία θα μεταδίδεται σε πρώτη προβολή κάθε Παρασκευή στην βραδινή ζώνη του ΑΝΤ1, έχει διάρκεια 16 επεισόδια. Κάθε επεισόδιο είναι ένα πλούσιο, γρήγορο, καλειδοσκοπικό explainer. Δίνει βήμα σε κορυφαίους ειδικούς, επιστήμονες, thought-leaders και innovators, οι οποίοι μιλούν για τις νέες τάσεις που θα διαμορφώσουν το αύριο. Η συζήτηση για το τι μας περιμένει «εκδημοκρατίζεται» και αποδίδεται με τρόπο που μας αφορά όλους.

Γιατί το μέλλον δεν είναι εκεί μόνο για να μας προβληματίζει. Είναι εκεί για να μας προκαλεί ενθουσιασμό. Να μας κάνει να ονειρευόμαστε νέα όρια για το τι είναι εφικτό. Για το πώς θα κάνουμε καλύτερη τη ζωή μας. Αρκεί να το καταλάβουμε καλύτερα. Αρκεί να δούμε πώς θα προκύψει, μέσα από τις αντιθέσεις και τις αντιφάσεις της Ελλάδας του σήμερα.

#BraveNewCities

Οδυσσέας Αθανασίου | Διευθύνων Σύμβουλος, LAMDA Development

Πρόσωπα (με σειρά εμφάνισης) στο επεισόδιο #BraveNewCities

Οδυσσέας Αθανασίου, Διευθύνων Σύμβουλος, LAMDA Development | Δημήτριος Δ. Βέργαδος, Καθηγητής ΠΑΠΕΙ, Κάτοχος της Έδρας UNESCO «Creative Cities in Motion» | Hilary Tam, Επικεφαλής Επιχειρηματικής Ανάπτυξης, Βιωσιμότητας, Καινοτομίας & Μετασχηματισμού, AWS | Θωμάς Δοξιάδης, Αρχιτέκτονας-Αρχιτέκτονας τοπίου και Επικεφαλής του γραφείου doxiadis+ | Αγγελική Τούζιου, Chief Development Officer, Residential, Mixed-Use, Hospitality, LAMDA  Development | Δημήτρης Καραστογιάννης, Chief Corporate Affairs & Business Development Officer, LAMDA  Development | Θεόδωρος Γαβριηλίδης, Chief Investment Officer, LAMDA Development

Με την ευγενική υποστήριξη της LAMDA Development.

Βασικοί Συντελεστές

Παρουσίαση / Σενάριο: Μαριάννα Σκυλακάκη | Σκηνοθεσία: Πάνος Θ. Μελίδης | Αρχισυνταξία: Δημήτρης Δελεβέγκος | Διεύθυνση Φωτογραφίας: Δημήτρης Ζωγραφάκης | Σύμβουλοι Παραγωγής: Νίκος Βερβερίδης, Κωνσταντίνος Τζώρτζης | Εκτέλεση Παραγωγής: Πέτρος Αδαμαντίδης | Παραγωγή: αθηΝΕΑ x ελc productions

Τα επόμενα επεισόδια του πρώτου κύκλου της τηλεοπτικής εκπομπής #BraveNewGreece μεταδίδονται σε πρώτη προβολή κάθε Παρασκευή, στις 00:00, στον ΑΝΤ1. Όλα τα τελευταία νέα για τη σειρά της αθηΝΕΑς και του ελc productions #BraveNewGreece εδώ και όλα τα προηγούμενα επεισόδια εδώ.

 

Διαβάστε επίσης στην αθηΝΕΑ:

#BraveNewPlanet: Ο Πλανήτης Γη και η Πρόκληση της Κλιματικής Κρίσης

#BraveNewEnergy: Το Τοπίο της Ενέργειας και Ένα Πολλά Υποσχόμενο Πράσινο Αύριο

#BraveNewSpace: Πώς Επηρεάζει το Διάστημα την Καθημερινότητά μας;

#BraveNewGreece | Έρχεται τον Νοέμβριο στον ΑΝΤ1

Βρείτε τα άρθρα για όλα τα προηγούμενα επεισόδια του #BraveNewGreece εδώ.

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΣ

Η αθηΝΕΑ είναι ένα μέσο ενημέρωσης που έχει τα μάτια του στραμμένα στο μέλλον. Απευθύνεται σε μια νέα γενιά Ελλήνων, δυναμική, κοσμοπολίτικη, μορφωμένη και απαιτητική, που θέλει μια ολοκληρωμένη ενημέρωση για τα δικά της ενδιαφέροντα. Με αιχμή του δόρατος το βραβευμένο ομώνυμο newsletter, η αθηΝΕΑ αγκαλιάζει την καθημερινότητά σας με ερεθίσματα που σας κάνουν να σκέφτεστε διαφορετικά.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Τα σημαντικότερα νέα της ημέρας, στο inbox σου κάθε μεσημέρι!

ΕΓΓPΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER

+