#BraveNewHome: Το Σπίτι του Μέλλοντος Είναι Εδώ

#BraveNewHome

Το σπίτι είναι καταφύγιο, αλλά και χώρος πολύτιμου βιωμένου χρόνου. Αν και η φιλοσοφία του κατοικείν παραμένει ίδια εδώ και πολλές δεκαετίες, οι δυνατότητες του «έξυπνου» σπιτιού δημιουργούν νέα προοπτική. Μπορεί, πράγματι, η κατοικία να λειτουργήσει ως έξυπνος, συμβιωτικός οργανισμός που «ακούει» τις ανάγκες των ενοίκων της; Ποιες είναι οι αναδυόμενες τάσεις;

Το νέο επεισόδιο της εκπομπής #BraveNewGreece με τίτλο #BraveNewHome φιλοδοξεί να περιγράψει το πώς μετεξελίσσεται το σπίτι σε σχέση και με τις συνθήκες που προκύπτουν στην κοινωνία και στο περιβάλλον.

Ποιες προκλήσεις δημιουργούνται για την κατοικία από την κλιματική αλλαγή; Ποιο ρόλο καλείται να διαδραματίσει κατά τη μετάβαση σε μια κοινωνία και οικονομία μηδενικών εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου; Επαρκεί το υφιστάμενο απόθεμα ακινήτων να καλύψει τη ζήτηση για στέγη;

#BraveNewHome

ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΣΚΥΛΑΚΑΚΗ | FOUNDER & CEO, ΑΘΗΝΕΑ

Αναζητώντας απαντήσεις, συνομιλούμε με ειδικούς στον τομέα της ανάπτυξης ακινήτων και μεταβαίνουμε στις εγκαταστάσεις της Alumil στη Θεσσαλονίκη και στο Κιλκίς. Η ελληνική βιομηχανία αλουμινίου έχει δημιουργήσει ένα χαρτοφυλάκιο καινοτόμων προϊόντων που έχουν τοποθετηθεί σε εμβληματικά κτίρια ανά τον κόσμο. Η εκπομπή επισκέπτεται και το «Έξυπνο Σπίτι» του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης, ένα πρότυπο και υπερσύγχρονο ενεργειακό κτίριο.

Η τεχνολογία ανατρέπει όλα όσα γνωρίζαμε μέχρι σήμερα για το σπίτι, το οποίο έχει αποκτήσει διακριτό ρόλο και στη μάχη εναντίον της κλιματικής αλλαγής.

  • Την Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου, στις 00:00, στον ΑΝΤ1.

Μια Eκπομπή για το Mέλλον… Σήμερα!

Το #BraveNewGreece είναι μια τηλεοπτική σειρά για την Ελλάδα που έρχεται. Ένα docuseries για ένα μέλλον όπου άνθρωπος, φύση και τεχνολογία συνυπάρχουν αρμονικά.

Τα 25λεπτα explainers του #BraveNewGreece αποτελούν μια βιβλιοθήκη γνώσης για να καταλάβουμε καλύτερα τι μας περιμένει. Με ξεναγό τη CEO της αθηΝΕΑς Μαριάννα Σκυλακάκη, τολμάμε ένα φουτουριστικό και αισιόδοξο ταξίδι στο μέλλον της χώρας μας, σε μια σειρά από θεματικούς άξονες.

Η πρώτη σεζόν της εκπομπής, η οποία θα μεταδίδεται σε πρώτη προβολή κάθε Παρασκευή στη βραδινή ζώνη του ΑΝΤ1, έχει διάρκεια 16 επεισόδια. Κάθε επεισόδιο είναι ένα πλούσιο, γρήγορο, καλειδοσκοπικό explainer. Δίνει βήμα σε κορυφαίους ειδικούς, επιστήμονες, thought-leaders και innovators, οι οποίοι μιλούν για τις νέες τάσεις που θα διαμορφώσουν το αύριο. Η συζήτηση για το τι μας περιμένει «εκδημοκρατίζεται» και αποδίδεται με τρόπο που μας αφορά όλους.

Γιατί το μέλλον δεν είναι εκεί μόνο για να μας προβληματίζει. Είναι εκεί για να μας προκαλεί ενθουσιασμό. Να μας κάνει να ονειρευόμαστε νέα όρια για το τι είναι εφικτό. Για το πώς θα κάνουμε καλύτερη τη ζωή μας. Αρκεί να το καταλάβουμε καλύτερα. Αρκεί να δούμε πώς θα προκύψει, μέσα από τις αντιθέσεις και τις αντιφάσεις της Ελλάδας του σήμερα.

#BraveNewGreece

Γιώργος Μυλωνάς | Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος, Alumil

Πρόσωπα (με σειρά εμφάνισης) στο #BraveNewHome

Θωμάς Δοξιάδης, Αρχιτέκτονας & Iδρυτής, doxiadis+ | Γιάννης Περρωτής, Επικεφαλής, CBRE Atria | Γιώργος Μυλωνάς, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος, Alumil | Απόστολος Καλογιαννίδης, Engineering Specialist, Τμήμα Διεθνών Έργων, Alumil | Ιωάννης Τσουλφαΐδης, Διευθυντής Παραγωγής, Alumil | Βασιλική Τζίκα, Διευθύντρια, Architectural Aluminium Academy | Χάρης Ολυμπίδης, Επικεφαλής, IP Integrators | Ζωή Μπουτοπούλου, Συντονίστρια, IsZEB Cluster & Υπεύθυνη Ενεργειακών Υποδομών, ΕΚΕΤΑ | Δρ. Δήμος Ιωαννίδης, Επιστημονικός Σύμβουλος, I4byDesign

Με την ευγενική υποστήριξη της Alumil.

Βασικοί Συντελεστές

Παρουσίαση / Σενάριο: Μαριάννα Σκυλακάκη | Σκηνοθεσία: Πάνος Θ. Μελίδης | Αρχισυνταξία: Δημήτρης Δελεβέγκος | Διεύθυνση Φωτογραφίας: Δημήτρης Ζωγραφάκης | Σύμβουλοι Παραγωγής: Νίκος Βερβερίδης, Κωνσταντίνος Τζώρτζης | Εκτέλεση Παραγωγής: Πέτρος Αδαμαντίδης | Παραγωγή: αθηΝΕΑ x ελc productions

Μπορείτε να δείτε όλα τα τελευταία νέα για τη σειρά της αθηΝΕΑς και του ελc productions #BraveNewGreece εδώ και όλα τα προηγούμενα επεισόδια εδώ.

 

Διαβάστε επίσης στην αθηΝΕΑ:

#BraveNewCities: Αναζητώντας την Πόλη του Μέλλοντος

#BraveNewPlanet: Ο Πλανήτης Γη και η Πρόκληση της Κλιματικής Κρίσης

#BraveNewEnergy: Το Τοπίο της Ενέργειας και Ένα Πολλά Υποσχόμενο Πράσινο Αύριο

#BraveNewGreece | Έρχεται τον Νοέμβριο στον ΑΝΤ1

Βρείτε τα άρθρα για όλα τα προηγούμενα επεισόδια του #BraveNewGreece εδώ.

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΣ

Η αθηΝΕΑ είναι ένα μέσο ενημέρωσης που έχει τα μάτια του στραμμένα στο μέλλον. Απευθύνεται σε μια νέα γενιά Ελλήνων, δυναμική, κοσμοπολίτικη, μορφωμένη και απαιτητική, που θέλει μια ολοκληρωμένη ενημέρωση για τα δικά της ενδιαφέροντα. Με αιχμή του δόρατος το βραβευμένο ομώνυμο newsletter, η αθηΝΕΑ αγκαλιάζει την καθημερινότητά σας με ερεθίσματα που σας κάνουν να σκέφτεστε διαφορετικά.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Τα σημαντικότερα νέα της ημέρας, στο inbox σου κάθε μεσημέρι!

ΕΓΓPΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER

+