#BraveNewHospitality: Τα Μεγάλα Στοιχήματα του Ελληνικού Τουρισμού

Ο τουρισμός αποτελεί τη βαριά βιομηχανία της χώρας. Πώς, όμως, θα παραμείνει βιώσιμος, ελαχιστοποιώντας το περιβαλλοντικό αποτύπωμά του; Κατά πόσο η ελληνική φιλοξενία έχει προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα που δημιουργούν όχι μόνο οι τεχνολογικές εξελίξεις, αλλά και η εμφάνιση έκτακτων συνθηκών, όπως μία υγειονομική κρίση;

Στα ερωτήματα αυτά αναζητεί απαντήσεις το νέο επεισόδιο του #BraveNewGreece με τίτλο #BraveNewHospitality, το οποίο περιγράφει τις μεγάλες τάσεις στη φιλοξενία.

Μήπως το υφιστάμενο τουριστικό μοντέλο είναι, ως ένα βαθμό, παρωχημένο; Κατά πόσο ο τουρισμός έχει οδηγήσει σε υπερκορεσμό των υποδομών, ιδιαίτερα σε δημοφιλείς προορισμούς; Γιατί το all-inclusive πολυτελείας βρίσκεται σε άνοδο και γιατί οι ταξιδιώτες επιζητούν «εμπειρίες», στρεφόμενοι στην επιλογή βιώσιμων καταλυμάτων; Τι σημαίνει να είναι βιώσιμη μια μονάδα και πώς μετράται το αποτύπωμα άνθρακα ενός ξενοδοχείου;

#BraveNewHospitality

ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΣΚΥΛΑΚΑΚΗ | FOUNDER & CEO, ΑΘΗΝΕΑ

Η εκπομπή ταξιδεύει στη Χαλκιδική, όπου βρίσκεται το Sani Resort του ξενοδοχειακού Ομίλου Sani/Ikos, το μόνο που έχει βραβευτεί ως το Κορυφαίο Περιβαλλοντικό Ξενοδοχειακό Συγκρότημα παγκοσμίως για τέσσερις συνεχόμενες χρονιές στον καταξιωμένο θεσμό των World Travel Awards. Ο όμιλος –μέλος του Οικουμενικού Συμφώνου των Ηνωμένων Εθνών για τις επιχειρήσεις– αναπτύσσει εδώ και χρόνια σημαντική δράση στον τομέα της αειφορίας, έχοντας βελτιώσει τη θετική του επίδραση στο περιβάλλον, τα οικοσυστήματα και τις κοινότητες γύρω από τα ξενοδοχεία του, ενώ έχει θέσει στόχο για μηδενική κατανάλωση άνθρακα (net zero) έως το 2030 – πολύ νωρίτερα από τον αντίστοιχο ευρωπαϊκό ορίζοντα (2050).

Γιατί το μέλλον της φιλοξενίας δεν σχετίζεται μόνο με το υψηλό επίπεδο παρεχόμενων υπηρεσιών, αλλά και με τον αντίκτυπο που έχει σε μια ευρύτερη αλυσίδα αξίας.

  • Την Παρασκευή 19/01, στις 00.00 στον ΑΝΤ1.

Μια Εκπομπή για το Μέλλον… Σήμερα!

Το #BraveNewGreece είναι μια τηλεοπτική σειρά για την Ελλάδα που έρχεται. Ένα docuseries για ένα μέλλον όπου άνθρωπος, φύση και τεχνολογία συνυπάρχουν αρμονικά.

Τα 25λεπτα explainers του #BraveNewGreece αποτελούν μια βιβλιοθήκη γνώσης για να καταλάβουμε καλύτερα τι μας περιμένει. Με ξεναγό τη CEO της αθηΝΕΑς Μαριάννα Σκυλακάκη, τολμάμε ένα φουτουριστικό και αισιόδοξο ταξίδι στο μέλλον της χώρας μας, σε μια σειρά από θεματικούς άξονες.

Η πρώτη σεζόν της εκπομπής έχει διάρκεια 16 επεισόδια. Κάθε επεισόδιο είναι ένα πλούσιο, γρήγορο, καλειδοσκοπικό explainer. Δίνει βήμα σε κορυφαίους ειδικούς, επιστήμονες, thought-leaders και innovators, οι οποίοι μιλούν για τις νέες τάσεις που θα διαμορφώσουν το αύριο. Η συζήτηση για το τι μας περιμένει «εκδημοκρατίζεται» και αποδίδεται με τρόπο που μας αφορά όλους.

Γιατί το μέλλον δεν είναι εκεί μόνο για να μας προβληματίζει. Είναι εκεί για να μας προκαλεί ενθουσιασμό. Να μας κάνει να ονειρευόμαστε νέα όρια για το τι είναι εφικτό. Για το πώς θα κάνουμε καλύτερες τις ζωές μας. Αρκεί να το καταλάβουμε καλύτερα. Αρκεί να δούμε πώς θα προκύψει, μέσα από τις αντιθέσεις και τις αντιφάσεις της Ελλάδας του σήμερα.

#BraveNewHospitality

Ελένη Ανδρεάδη | Διευθύντρια Αειφορίας & Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, Όμιλος Sani/Ikos

Πρόσωπα (με σειρά εμφάνισης) στο Επεισόδιο #BraveNewHospitality

Jeffrey D. Sachs, Πρόεδρος του Δικτύου Λύσεων Βιώσιμης Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών – Οικονομολόγος & Καθηγητής στη Σχολή Διεθνών και Δημοσίων Υποθέσεων, Πανεπιστήμιο Columbia | Αλέξανδρος Βασιλικός, Πρόεδρος, Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος & HOTREC | Θωμάς Δοξιάδης, Αρχιτέκτονας & Ιδρυτής, doxiadis+| Ελένη Ανδρεάδη, Διευθύντρια Αειφορίας & Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, Όμιλος Sani/Ikos | Δημήτρης Γκουτζαμάνης, Sustainability Facilities Manager, Όμιλος Sani/Ikos | Γιάννης Γιώβος, Θαλάσσιος Βιολόγος, Γενικός Διευθυντής, iSea | Ελένη Καραγιάννη, ESG Engineer, Όμιλος Sani/Ikos | Ηλίας Σιντούδης, Executive Chef, Ikos Oceania

Με την ευγενική υποστήριξη του ομίλου Sani/Ikos.

Βασικοί Συντελεστές

Παρουσίαση/Σενάριο: Μαριάννα Σκυλακάκη | Σκηνοθεσία: Πάνος Θ. Μελίδης | Αρχισυνταξία: Δημήτρης Δελεβέγκος | Διεύθυνση Φωτογραφίας: Δημήτρης Ζωγραφάκης | Σύμβουλοι Παραγωγής: Νίκος Βερβερίδης, Κωνσταντίνος Τζώρτζης | Εκτέλεση Παραγωγής: Πέτρος Αδαμαντίδης | Παραγωγή: αθηΝΕΑ x ελc productions

Τα επόμενα επεισόδια του πρώτου κύκλου της τηλεοπτικής εκπομπής #BraveNewGreece θα μεταδίδονται σε πρώτη προβολή κάθε Παρασκευή, στις 00.00 στον ΑΝΤ1. Όλα τα τελευταία νέα για τη σειρά της αθηΝΕΑς και του ελc productions #BraveNewGreece εδώ και όλα τα προηγούμενα επεισόδια εδώ.

 

Διαβάστε επίσης στην αθηΝΕΑ: 

#BraveNewGreece | Έρχεται τον Νοέμβριο στον ΑΝΤ1

Βρείτε τα άρθρα για όλα τα προηγούμενα επεισόδια του #BraveNewGreece εδώ.

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΣ

Η αθηΝΕΑ είναι ένα μέσο ενημέρωσης που έχει τα μάτια του στραμμένα στο μέλλον. Απευθύνεται σε μια νέα γενιά Ελλήνων, δυναμική, κοσμοπολίτικη, μορφωμένη και απαιτητική, που θέλει μια ολοκληρωμένη ενημέρωση για τα δικά της ενδιαφέροντα. Με αιχμή του δόρατος το βραβευμένο ομώνυμο newsletter, η αθηΝΕΑ αγκαλιάζει την καθημερινότητά σας με ερεθίσματα που σας κάνουν να σκέφτεστε διαφορετικά.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Τα σημαντικότερα νέα της ημέρας, στο inbox σου κάθε μεσημέρι!

ΕΓΓPΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER

+