#BraveNewPlanet: Νέες Τεχνολογίες και Κλιματική Κρίση

#BraveNewPlanet

Η κλιματική κρίση μας επιβάλλει να «εκπαιδευτούμε» στις αντίξοες νέες συνθήκες που διαμορφώνει. Θα καταφέρει ο άνθρωπος να απενεργοποιήσει την ωρολογιακή αυτή βόμβα που απειλεί την ύπαρξή του; Μήπως είναι πια πολύ αργά;

Το νέο επεισόδιο της εκπομπής #BraveNewGreece με τίτλο #BraveNewPlanet αποπειράται να σκιαγραφήσει το μέλλον του πλανήτη μας ενώ βρίσκεται αντιμέτωπος με τη μεγαλύτερη πρόκληση στην ιστορία του.

Ποιες είναι οι συλλογικές λύσεις που πρέπει να υιοθετήσουμε για να θέσουμε υπό έλεγχο την κλιματική αλλαγή; Υπάρχει, σε παγκόσμιο επίπεδο, η αναγκαία πολιτική και οικονομική βούληση για την καταπολέμησή της; Ποιους στόχους έχει θέσει η Ευρωπαϊκή Ένωση και γιατί αυτοί χαρακτηρίζονται φιλόδοξοι; Πώς θα ελαχιστοποιήσουν την εξάρτηση του πλανήτη από τα ορυκτά καύσιμα οι νέες τεχνολογίες;

#BraveNewPlanet

ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΣΚΥΛΑΚΑΚΗ | FOUNDER & CEO, ΑΘΗΝΕΑ

Αναζητώντας απαντήσεις, απευθυνόμαστε σε ειδικούς του τομέα της ενέργειας και κορυφαίους επιστήμονες και μεταβαίνουμε στην Αμφιλοχία. Εκεί, η ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή άρχισε από το 2009 να αναπτύσσει το μεγαλύτερο στην Ελλάδα έργο αντλησιοταμίευσης, μιας καινοτόμου τεχνολογικής υποδομής που λειτουργεί σαν φυσική μπαταρία, αποτελώντας πυλώνα της πράσινης ενέργειας.

Η αντλησιοταμίευση και οι αναδυόμενες νέες τεχνολογίες συμβάλλουν στην επίτευξη του στόχου της πράσινης μετάβασης, δημιουργώντας αισιοδοξία για το μέλλον του πλανήτη.

  • Την Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου, στις 00:00, στον ΑΝΤ1.

Μία Εκπομπή για το Μέλλον… Σήμερα!

Το #BraveNewGreece είναι μια τηλεοπτική σειρά για την Ελλάδα που έρχεται. Ένα docuseries για ένα μέλλον όπου άνθρωπος, φύση και τεχνολογία συνυπάρχουν αρμονικά.

Τα 25λεπτα explainers του #BraveNewGreece αποτελούν μια βιβλιοθήκη γνώσης για να καταλάβουμε καλύτερα τι μας περιμένει. Με ξεναγό τη CEO της αθηΝΕΑς Μαριάννα Σκυλακάκη, τολμάμε ένα φουτουριστικό και αισιόδοξο ταξίδι στο μέλλον της χώρας μας, σε μια σειρά από θεματικούς άξονες.

Η πρώτη σεζόν της εκπομπής, η οποία θα μεταδίδεται σε πρώτη προβολή κάθε Παρασκευή στη βραδινή ζώνη του ΑΝΤ1, έχει διάρκεια 16 επεισόδια. Κάθε επεισόδιο είναι ένα πλούσιο, γρήγορο, καλειδοσκοπικό explainer. Δίνει βήμα σε κορυφαίους ειδικούς, επιστήμονες, thought-leaders και innovators, οι οποίοι μιλούν για τις νέες τάσεις που θα διαμορφώσουν το αύριο. Η συζήτηση για το τι μας περιμένει «εκδημοκρατίζεται» και αποδίδεται με τρόπο που μας αφορά όλους.

Γιατί το μέλλον δεν είναι εκεί μόνο για να μας προβληματίζει. Είναι εκεί για να μας προκαλεί ενθουσιασμό. Να μας κάνει να ονειρευόμαστε νέα όρια για το τι είναι εφικτό. Για το πώς θα κάνουμε καλύτερη τη ζωή μας. Αρκεί να το καταλάβουμε καλύτερα. Αρκεί να δούμε πώς θα προκύψει, μέσα από τις αντιθέσεις και τις αντιφάσεις της Ελλάδας του σήμερα.

Γιούλα Τσικνάκου | Διευθύντρια Υδροηλεκτρικών Έργων, ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή

Πρόσωπα (με σειρά εμφάνισης) στο επεισόδιο #BraveNewPlanet

Μάνος Μανουσάκης, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος, ΑΔΜΗΕ | Παναγιώτης Μπεχράκης, Καθηγητής Πνευμονολογίας | Σταμάτης Κριμιζής, Ακαδημαϊκός & Διαστημικός Επιστήμονας | Μιχάλης Σκούλλος, Καθηγητής Χημείας Περιβάλλοντος, Πανεπιστήμιο Αθηνών & Πρόεδρος, ΜΙΟ-ECSDE & GWP-Med | Θοδωρής Γεωργακόπουλος, Δημοσιογράφος-Συγγραφέας | Γιούλα Τσικνάκου, Διευθύντρια Υδροηλεκτρικών Έργων, ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή Ιωάννης Μάργαρης, Αντιπρόεδρος, ΑΔΜΗΕ | Γιάννης Στεφανάκος, Επίκουρος Καθηγητής,  Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο | Αριστείδης Κοντογιάννης, Υπεύθυνος Επίβλεψης Κατασκευής Έργου, ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή | Ευάγγελος Βάσσης, Υπεύθυνος Διαχείρισης Έργου, ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή | Γιώργος Σπύρου, Εντεταλμένος Σύμβουλος & Εκτελεστικό Μέλος ΔΣ, Τέρνα Ενεργειακή | Λίνα Τσαλταμπάση, Πρόεδρος, WEnCoop |  Φένια Σούρλα, Πολιτικός Μηχανικός, Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο & Συνιδρύτρια, Dataphoria

Με την ευγενική υποστήριξη της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή.

Βασικοί Συντελεστές

Παρουσίαση / Σενάριο: Μαριάννα Σκυλακάκη | Σκηνοθεσία: Πάνος Θ. Μελίδης | Αρχισυνταξία: Δημήτρης Δελεβέγκος | Διεύθυνση Φωτογραφίας: Δημήτρης Ζωγραφάκης | Σύμβουλοι Παραγωγής: Νίκος Βερβερίδης, Κωνσταντίνος Τζώρτζης | Εκτέλεση Παραγωγής: Πέτρος Αδαμαντίδης | Παραγωγή: αθηΝΕΑ x ελc productions

Τα επόμενα επεισόδια του πρώτου κύκλου της τηλεοπτικής εκπομπής #BraveNewGreece μεταδίδονται σε πρώτη προβολή κάθε Παρασκευή, στις 00:00 στον ΑΝΤ1. Όλα τα τελευταία νέα για τη σειρά της αθηΝΕΑς και του ελc productions #BraveNewGreece εδώ και όλα τα προηγούμενα επεισόδια εδώ.

 

Διαβάστε επίσης στην αθηΝΕΑ:

#BraveNewEnergy: Το Τοπίο της Ενέργειας και Ένα Πολλά Υποσχόμενο Πράσινο Αύριο

#BraveNewSpace: Πώς Επηρεάζει το Διάστημα την Καθημερινότητά μας;

#BraveNewHospitality με Πρωταγωνιστή τη Βιωσιμότητα

Βρείτε τα άρθρα για όλα τα προηγούμενα επεισόδια του #BraveNewGreece εδώ.

 

 

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΣ

Η αθηΝΕΑ είναι ένα μέσο ενημέρωσης που έχει τα μάτια του στραμμένα στο μέλλον. Απευθύνεται σε μια νέα γενιά Ελλήνων, δυναμική, κοσμοπολίτικη, μορφωμένη και απαιτητική, που θέλει μια ολοκληρωμένη ενημέρωση για τα δικά της ενδιαφέροντα. Με αιχμή του δόρατος το βραβευμένο ομώνυμο newsletter, η αθηΝΕΑ αγκαλιάζει την καθημερινότητά σας με ερεθίσματα που σας κάνουν να σκέφτεστε διαφορετικά.

DEI

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Τα σημαντικότερα νέα της ημέρας, στο inbox σου κάθε μεσημέρι!

ΕΓΓPΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER

+