Έκθεση Έργων του Σωκράτη Σωκράτους

Η γκαλερί The Breeder παρουσιάζει τη δεύτερη ατομική έκθεση του Σωκράτη Σωκράτους στο χώρο της. Ο τίτλος “Αυτή η θάλασσα η μεγάλη και ευρύχωρος” είναι ένα απόσπασμα από τον Ψαλμό 103:25 -“αὕτη ἡ θάλασσα ἡ μεγάλη καὶ εὐρύχωρος, ἐκεῖ ἑρπετά, ὧν οὐκ ἔστιν ἀριθμός, ζῷα μικρὰ μετὰ μεγάλων- και πραγματεύεται την “έννοια των συνόρων σε συνάρτηση με τα φυσικά σώματα και την κίνησή τους σε αυτά”.

Ο καλλιτέχνης μέσα από τα έργα του -γλυπτά, εγκαταστάσεις και φωτογραφίες- “περιηγείται στα δυσδιάκριτα όρια μεταξύ συνόρων και φύσης, παραμένοντας σε μια διαρκή αναζήτηση καταφυγίου” και προσεγγίζει το προσφυγικό ζήτημα όπου κυριαρχεί η “ερείπωση”, η “καταστροφή”, η “εκτόπιση”, η “αναζήτηση και η δημιουργία μιας πατρίδας”. Δημιουργεί εικόνες για τις έννοιες αυτές που δυστυχώς συνιστούν σήμερα την επικαιρότητα σε έναν κόσμο που αλλάζει ραγδαία λόγω των νέων γεωπολιτικών και κλιματικών συνθηκών.

Ο Σωκράτης Σωκράτους έχει πραγματοποιήσει αξιόλογες ατομικές εκθέσεις και έχει συμμετάσχει σε σημαντικές ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό, ενώ έργα του περιλαμβάνονται σε σπουδαίες συλλογές, όπως στη Συλλογή του Centre Pompidou στο Παρίσι, του Μακεδονικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης, στη Συλλογή Δάκη Ιωάννου, και σε πολλές άλλες. Η έκθεση εγκαινιάστηκε την Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου και θα διαρκέσει έως τις 23 Μαρτίου. #MustSee

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΣ
pARTicle
pARTicle

Η Αγγελική Ντούρου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1984. Το 2006 ολοκλήρωσε τις σπουδές της στο Τμήμα Συντήρησης Αρχαιοτήτων & Έργων Τέχνης στο ΤΕΙ Αθηνών. Το 2008 απέκτησε το μεταπτυχιακό δίπλωμα MSc Ιστορίας της Τέχνης στο Πανεπιστήμιο Εδιμβούργου, με εξειδίκευση στην Εκτίμηση Έργων Τέχνης. Έχει εργαστεί ως συντηρήτρια αρχαιοτήτων και έργων τέχνης στο Υπουργείο Πολιτισμού και στο Μουσείο Μπενάκη και ως ιστορικός τέχνης στο Ίδρυμα Σύγχρονης Τέχνης ΔΕΣΤΕ. Είναι εγγεγραμμένη στον κατάλογο Πραγματογνωμόνων-Εκτιμητών Έργων Τέχνης του Πρωτοδικείου Αθηνών και τακτικό μέλος του Συλλόγου Εκτιμητών Ελλάδος (Σ.ΕΚ.Ε.) και της Εταιρείας Ελλήνων Ιστορικών Τέχνης (Ε.Ε.Ι.Τ.). Έχει επιμεληθεί εκθέσεις τέχνης και σεμινάρια ιστορίας τέχνης και εκτίμησης έργων τέχνης στο Μουσείο Ηρακλειδών κ.α. Σήμερα εργάζεται ως Πιστοποιημένη Εκτιμήτρια Έργων Τέχνης (MRICS) και ως Σύμβουλος Τέχνης. Παρακολουθεί ανελλιπώς την αγορά τέχνης και τις εφαρμογές των επιστημών στην τέχνη, ενώ απολαμβάνει να επισκέπτεται καλλιτεχνικές εκθέσεις και να μελετάει την ιστορία και τη θεωρία της τέχνης. Μοιράζεται μαζί μας τα #MustSee του μήνα μέσα από τη στήλη της «pARTicle».

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Τα σημαντικότερα νέα της ημέρας, στο inbox σου κάθε μεσημέρι!

ΕΓΓPΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER

+