Επετειακή Λέσχη Ανάγνωσης από τις Εκδόσεις Μεταίχμιο

Μια νέα διαδικτυακή λέσχη ανάγνωσης είναι πλέον γεγονός από τις εκδόσεις Μεταίχμιο, με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή.

Κάθε μήνα για ολόκληρο το 2022, συγγραφείς των εκδόσεων Μεταίχμιο συζητούν με τους αναγνώστες βιβλία τους ιστορικά, τα οποία αποτυπώνουν τα γεγονότα που προηγήθηκαν και όσα τραγικά ακολούθησαν της Μικρασιατικής Καταστροφής, καθώς και λογοτεχνικά με φόντο τις αλησμόνητες πατρίδες και τη σκοτεινή αυτή περίοδο της ιστορίας μας.

Οι Συναντήσεις

Οι συναντήσεις θα πραγματοποιούνται μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας Zoom με ελεύθερη συμμετοχή, δίνοντας την ευκαιρία σε αναγνώστες από την Ελλάδα και ολόκληρο τον κόσμο να τις παρακολουθήσουν. Τη λέσχη συντονίζει ο ιστορικός και διευθυντής του Μουσείου της Πόλεως των Αθηνών Στέφανος Καβαλλιεράκης.

Στη δεύτερη συνάντηση της λέσχης, τη Δευτέρα 9 Μαΐου, στις 7 μ.μ., με αφορμή το βραβευμένο με Κρατικό Βραβείο βιβλίο του Βασίλη Ι. Τζανακάρη «Εάλω η Σμύρνη: Δακρυσμένη Μικρασία 1919-1922» θα συζητήσουν για το έπος της Mικρασιατικής Εκστρατείας αλλά και τον ακάνθινο στέφανο των ξεριζωμένων μέχρι τη νέμεση των ανθρώπων και της ιστορίας. ‘Eνα βιβλίο που διαβάζεται με κομμένη την ανάσα, καθώς τα συγκλονιστικά γεγονότα τρέχουν με κινηματογραφική ταχύτητα. Tι έκαναν οι ‘Eλληνες για να θέλουν με τόσο μίσος να πάρουν πίσω το αίμα τους οι Tούρκοι; Tι πραγματικά γινόταν στην παραλία της Σμύρνης εκείνη τη μέρα της φωτιάς και του θανάτου; Kαι τι μάθαιναν για όλα αυτά οι άνθρωποι στην Eλλάδα;

Tη Δευτέρα 20 Ιουνίου, στις 7 μ.μ., καλεσμένη θα είναι η συγγραφέας Μαίρη Κόντζογλου για το μυθιστόρημά της «Άγνωστη Χώρα», το πρώτο βιβλίο της επιτυχημένης τριλογίας της «Μεσημβρινοί της Ζωής». Ένα μυθιστόρημα που τοποθετείται στις αρχές του 20ού αιώνα με αναφορές στα τραγικά γεγονότα της Σμύρνης.

Έπεται συνέχεια…

Οι συναντήσεις θα συνεχιστούν τον Σεπτέμβριο με βιβλία που θα συζητηθούν… και θα ανακοινωθούν προσεχώς.

Αν θέλετε να συμμετάσχετε στην επετειακή λέσχη ανάγνωσης και να ακολουθήσετε παρέα με τα άλλα μέλη της το ιστορικό νήμα που θα σας συνδέσει με τη σημαντική αυτή περίοδο της σύγχρονης ιστορίας μας, μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή στο e-mail: events@metaixmio.gr με τα στοιχεία σας (ονοματεπώνυμο, τηλέφωνο, e-mail), για να σας σταλεί ο απαραίτητος σύνδεσμος (link), προκειμένου να συνδεθείτε την ημέρα και την ώρα της δεύτερης συνάντησης. Η συμμετοχή στη λέσχη είναι ελεύθερη και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

 

Διαβάστε επίσης στην αθηΝΕΑ:

Ένα Νέο Εκδοτικό Φαινόμενο από τις Εκδόσεις Ίκαρος

Εκδόσεις Οξύ: Pearl Jam και Χλωμά Σιντριβάνια στη Φωκίωνος Νέγρη

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΣ

Η αθηΝΕΑ είναι ένα μέσο ενημέρωσης που έχει τα μάτια του στραμμένα στο μέλλον. Απευθύνεται σε μια νέα γενιά Ελλήνων, δυναμική, κοσμοπολίτικη, μορφωμένη και απαιτητική, που θέλει μια ολοκληρωμένη ενημέρωση για τα δικά της ενδιαφέροντα. Με αιχμή του δόρατος το βραβευμένο ομώνυμο newsletter, η αθηΝΕΑ αγκαλιάζει την καθημερινότητά σας με ερεθίσματα που σας κάνουν να σκέφτεστε διαφορετικά.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Τα σημαντικότερα νέα της ημέρας, στο inbox σου κάθε μεσημέρι!

ΕΓΓPΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER

+