Κτήμα Κοκοτού: Δοκιμάζοντας Κρασί στον Τόπο Δημιουργίας του

kokotos

Μια εμπειρία συναρπάζει και μένει αξέχαστη όταν συνδυάζει και συνδέει σαν παζλ διαφορετικά σημεία γύρω από το ζητούμενο. Στην προκειμένη περίπτωση, το ζητούμενο είναι η γευστική δοκιμή των κρασιών που παράγει το Κτήμα Κοκοτού σε ένα μοναδικό φυσικό περιβάλλον, το οποίο βρίσκεται μόλις 40 λεπτά μακριά από το κέντρο της Αθήνας.

Το να μαθαίνεις την ιστορία ενός κρασιού από τα παραστατικά λόγια των δημιουργών του. Το να περπατάς ανάμεσα στους αμπελώνες και να νιώθεις τον παλμό της διαδικασίας ωρίμανσης του σταφυλιού. Το να βλέπεις ακριβώς τις τεχνικές που χρησιμοποιούνται στην οινοποίηση και με αυτό τον τρόπο να κατανοείς πλήρως κάποια χαρακτηριστικά του κρασιού.

Το να τρυπώνεις μέσα στο ατμοσφαιρικό κελάρι όπου τα κρασιά ξεκουράζονται και ωριμάζουν και να ταξιδεύεις με τη συναρπαστική μυρωδιά του μούστου που μένει χαραγμένη στη μνήμη σου. Και τελικά το να γεύεσαι όλα τα κρασιά του κτήματος μέσα σε έναν χώρο όπου η φιλοξενία έχει τον πρώτο λόγο.

Όλα αυτά μαζί μετατρέπουν τη διαδικασία μιας γευσιγνωσίας στην πιο ξεχωριστή οινική εμπειρία.

Κάθε επίσκεψή μου στο Κτήμα Κοκοτού με μαθαίνει και κάτι καινούργιο όχι μόνο για το κρασί, αλλά και για τη ζωή γενικότερα, αφού ο κύριος και η κυρία Κοκοτού δεν διστάζουν να μοιράζονται ενδιαφέρουσες ιστορίες από τη διαδρομή και τα βιώματά τους μιλώντας πάντα με θέρμη και πάθος γι’ αυτά.

Γύρω από τα μοναστηριακά τραπέζια, δίπλα στο τζάκι, αλλά και στον εξωτερικό χώρο το καλοκαίρι, οι ιστορίες από τον κύριο Γιώργο και την κυρία Anne Κοκοτού δεν εξαντλούνται ποτέ.

Όπως μου ανέφερε η κυρία Anne Κοκοτού τις προάλλες σε μια συζήτησή μας, οι ξεναγήσεις και οι γευσιγνωσίες στο κτήμα τους ξεκίνησαν πριν από 40 χρόνια. Από την αρχή απολάμβαναν να μοιράζονται με τους επισκέπτες την εμπειρία και τη γνώση που αποκτούσαν μέσα από την καθημερινή τους ενασχόληση με το κρασί. Φυσικά, τώρα πια το ενδιαφέρον του κόσμου έχει πολλαπλασιαστεί.

Οι επισκέπτες, Έλληνες και ξένοι, που καταφθάνουν κάθε Κυριακή στο κτήμα εκπλήσσονται όταν αντικρίζουν ένα τόσο εντυπωσιακό φυσικό τοπίο σε απόσταση αναπνοής από την Αθήνα. Παράλληλα, τους δίνεται η ευκαιρία να μάθουν την ιστορία πίσω από κάθε φιάλη και να ζήσουν όλη την «περιπέτεια» μέχρι να φτάσει το κρασί στο ποτήρι τους.

Το κτήμα οργανώνει τακτικά γευστικές δοκιμές στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο-δοκιμαστήριο, ανάμεσα στα αμπέλια, με θέα τα βουνά της Πεντέλης και της Πάρνηθας.

Η μοναδική αυτή εμπειρία προσαρμόζεται σε κάθε παρέα, ανάλογα με τη δυναμική της, ενώ μπορεί κάποιος να ζητήσει, αν το επιθυμεί, η συνάντηση αυτή με τους φίλους του, την οικογένειά του ή τους συνεργάτες του να συνοδεύεται και από γαστριμαργικές απολαύσεις.

Αν σας δελεάζει η οινική εμπειρία που ζήσαμε και περιγράφουμε εδώ, δεν έχετε παρά να κλείσετε τη δική σας επίσκεψη. https://kokotosestate.gr/winetasting/

Πληροφορίες

Κτήμα Κοκοτού: Σταμάτα Αττικής, τηλ.: 210 8145113 | Ώρες λειτουργίας: καθημερινά (εκτός αργιών) 12:00-16:00. Γευσιγνωσίες Σαββάτου και Κυριακής: 11.30-12.30 (3 κρασιά/8 ευρώ το άτομο) και 12.45-13.45 (6 κρασιά/15 ευρώ το άτομο) | Private tours με ραντεβού στο 6946068010

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΣ
CARPE VINUM
CARPE VINUM

Η Μαρία είναι Δικηγόρος Αθηνών αλλά και γκαλερίστα. Μεγαλωμένη σε κοσμοπολίτικο περιβάλλον και ζώντας για πολλά χρόνια στο εξωτερικό ανέπτυξε μια ιδιαίτερη σχέση με το κρασί και τη γαστρονομία, την οποία ακολουθεί πάντα και παντού! Δεν κρύβει ποτέ την παράφορη αγάπη της για την Αθήνα και μοιράζεται μαζί μας μικρά μυστικά από τον χώρο της γαστρονομίας.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Τα σημαντικότερα νέα της ημέρας, στο inbox σου κάθε μεσημέρι!

ΕΓΓPΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER

+