Η Άνοιξη των Ροζέ Κρασιών στη Θεσσαλονίκη

Η 4th Rosé Grand Tasting @Thessaloniki, μια καταπληκτική ανοιξιάτικη εκδήλωση για τα ροζέ κρασιά, θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 8 Μαΐου 2023 στο ξενοδοχείο Makedonia Palace.

Το ροζέ κρασί έχει πλέον ξεπεράσει το επίπεδο της «ροζέ μόδας». Έχει καταφέρει να εδραιωθεί γιατί ανταποκρίνεται τέλεια στο νέο στιλ ζωής που ζητά γρήγορα γεύματα, γευστικές ανακαλύψεις και άμεση ικανοποίηση. Με άλλα λόγια, το ροζέ, προτείνοντας έναν διαφορετικό τύπο κρασιού, πιο προσιτό, είναι –θα μπορούσαμε να πούμε– το κρασί της ελευθερίας!

Η Wine Plus πιστεύει εδώ και χρόνια στο ροζέ κρασί. Και διοργανώνει για τέταρτη φορά στη Θεσσαλονίκη, ως παράλληλο event του Χάρτη των Γεύσεων, τη μεγαλύτερη γευστική δοκιμή ροζέ κρασιών στη Βόρεια Ελλάδα.

Η Rosé Grand Tasting @Thessaloniki είναι μια εκδήλωση με σύγχρονο προφίλ και με τα εξής βασικά χαρακτηριστικά:

• Είναι Εκδήλωση Ελεύθερου Τύπου Γευστικής Δοκιμής. Οργανώνεται χωρίς τη φυσική παρουσία των οινοπαραγωγών. Τα κρασιά εκτίθενται με όμορφο τρόπο μέσα στην αίθουσα, ταξινομημένα ανάλογα με την ποικιλιακή τους σύνθεση, και ο επισκέπτης σερβίρεται μόνος του όσα και όποια κρασιά θέλει να δοκιμάσει. Οι λεπτομερείς πληροφορίες για κάθε κρασί βρίσκονται τυπωμένες δίπλα στη φιάλη του, συμπεριλαμβανομένης της τιμής του, ενώ η έμπειρη ομάδα συνεργατών της Wine Plus είναι πανέτοιμη να δώσει οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία. Οι επισκέπτες έχουν την άνεση να δοκιμάσουν το κάθε κρασί με την ησυχία τους και να κρατήσουν σημειώσεις στο εύχρηστο Wine Plus wine notebook.

• Συμμετέχουν 115 Ροζέ Κρασιά! Φέτος οι επισκέπτες θα έχουν τη μοναδική ευκαιρία να δοκιμάσουν συγκεντρωμένα σε έναν χώρο 115 ροζέ κρασιά της σοδειάς του 2022, αλλά και ορισμένα από προηγούμενες σοδειές. Κρασιά-εκπρόσωποι των κυριότερων ελληνικών ροζέ ονομασιών προέλευσης, γεωγραφικών ενδείξεων, ποικιλιών αμπέλου, πολλές νέες κυκλοφορίες αλλά και ορισμένες ετικέτες του διεθνούς αμπελώνα. Φρέσκα και δροσιστικά, με ελκυστικό χρώμα και γεύση που ταιριάζει απόλυτα με την άνοιξη και το καλοκαίρι.

•  Πλαισιώνεται από Πλούσιο Πρόγραμμα Παράλληλων Εκδηλώσεων. Το Wine Plus Wine School προτείνει mini σεμινάρια εισαγωγής στην παραγωγή και τη γευστική δοκιμή των ροζέ κρασιών. Στο Θέατρο Γεύσης θα σερβιριστούν τυριά και αλλαντικά που αναδεικνύουν το εξαιρετικό ζευγάρι «ροζέ κρασιά & εδέσματα». Στο τέλος κάθε χρονικής ζώνης λειτουργίας θα πραγματοποιηθεί κλήρωση 5 φιαλών ροζέ magnum.

Η 4th Rosé Grand Tasting @Thessaloniki είναι μια εκδήλωση που δεν πρέπει να χάσετε!

***

Πραγματοποιείται από τη Wine Plus υπό την αιγίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης και του Φεστιβάλ Γαστρονομίας Θεσσαλονίκης, της Εθνικής Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Αμπέλου και Οίνου, του Συνδέσμου Ελληνικού Οίνου, της Πανελλήνιας Ένωσης Οινοχόων και την υποστήριξη πληθώρας χορηγών.

Οι εταιρείες που έχουν δηλώσει την υποστήριξή τους στη διοργάνωση είναι οι: Nestlé, Acqua Panna, San Pellegrino, Κορπή, Redecoration, Μασούτης, Τυροκομικά Προίκας, Τυροκομείο Διβάνης, Αλλαντοποιία Meat Company.

Χορηγοί επικοινωνίας: Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, 1055 Rock, andro.gr, WPmagazine

Πληροφορίες

Δευτέρα 8 Μαΐου 2023 | 14:00-16:30 / 17:00-19:30 / 20:00-22:30 | Makedonia Palace: Λ. Μεγάλου Αλεξάνδρου 2, Θεσσαλονίκη, τηλ. 2310 897197 | Αναλυτικές πληροφορίες και πώληση εισιτηρίων δείτε στο 4th Rosé Grand Tasting @Thessaloniki.

#rosegrandtasting2023 #rgt2023

Διαβάστε επίσης στην αθηΝΕΑ:

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΣ

Η αθηΝΕΑ είναι ένα μέσο ενημέρωσης που έχει τα μάτια του στραμμένα στο μέλλον. Απευθύνεται σε μια νέα γενιά Ελλήνων, δυναμική, κοσμοπολίτικη, μορφωμένη και απαιτητική, που θέλει μια ολοκληρωμένη ενημέρωση για τα δικά της ενδιαφέροντα. Με αιχμή του δόρατος το βραβευμένο ομώνυμο newsletter, η αθηΝΕΑ αγκαλιάζει την καθημερινότητά σας με ερεθίσματα που σας κάνουν να σκέφτεστε διαφορετικά.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Τα σημαντικότερα νέα της ημέρας, στο inbox σου κάθε μεσημέρι!

ΕΓΓPΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER

+