Ημερίδα και Εργαστήριο για τον Παράκτιο και Θαλάσσιο Τουρισμό

Παράκτιος και θαλάσσιος τουρισμός: οι εταίροι του έργου «Ναυτίλος», που χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Ευρωπαϊκό Διαρθρωτικό και Επενδυτικό Ταμείο Θάλασσας και Αλιείας (EMFF), προσκαλούν τη γαλάζια κοινότητα να διερευνήσει το μέλλον του και να συζητήσει για τις τάσεις, τα καινοτόμα εργαλεία και τις προοπτικές διατομεακής συνεργασίας για βιωσιμότητα και αειφορία.

Η Ατζέντα

Αναλυτικότερα, στην ημερίδα που διοργανώνεται την Πέμπτη 10 Νοεμβρίου στο ξενοδοχείο Wyndham Grand Athens θα συζητηθούν καλές πρακτικές, σύγχρονες τάσεις και θα παρουσιαστούν τα νέα χρηματοδοτικά εργαλεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την προώθηση της γαλάζιας ανάπτυξης και τη βιωσιμότητα στον παράκτιο και θαλάσσιο τουρισμό.


Το Εργαστήριο

Την Παρασκευή 11 Νοεμβρίου στο ξενοδοχείο Wyndham Grand Athens θα πραγματοποιηθεί το πρώτο συμμετοχικό εργαστήριο προόρασης (foresight workshop) για τον θαλάσσιο και παράκτιο τουρισμό, με τίτλο «Παράκτιος και Θαλάσσιος Τουρισμός το 2040: Επαγγέλματα, Δεξιότητες, Εκπαίδευση».

Το εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί με περιορισμένο αριθμό ατόμων και απευθύνεται σε όλους τους εμπλεκόμενους στον θαλάσσιο και παράκτιο τουρισμό (επιχειρηματίες, managers, εκπαιδευτές ενηλίκων, ακαδημαϊκούς, ερευνητές, τοπική αυτοδιοίκηση, πολιτικούς, δημόσιους λειτουργούς, εκπροσώπους φορέων, ΜΚΟ κ.ά.).

Διοργανώνεται με τον συντονισμό του δρ. Επαμεινώνδα Χριστοφιλόπουλου, επικεφαλής επιστημονικό σύμβουλο Ειδικής Γραμματείας Μακροπρόθεσμου Σχεδιασμού και κάτοχο της έδρας UNESCO on Futures Research στο Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας ΙΤΕ/Πράξη.

Πληροφορίες

Η ημερίδα θα διεξαχθεί στην αγγλική γλώσσα και η είσοδος είναι ελεύθερη. Δίνεται η δυνατότητα εξ αποστάσεως παρακολούθησης. Το εργαστήριο θα γίνει στα ελληνικά και η συμμετοχή σε αυτό είναι δωρεάν. Λόγω των περιορισμένων θέσεων απαιτείται εκδήλωση ενδιαφέροντος για συμμετοχή.

Λεπτομέρειες για το πρόγραμμα και τις εγγραφές μπορείτε να βρείτε στην πλατφόρμα Eventbrite: «NAUTILUS: Coastal and Nautical Tourism – Connecting the Blue Community».

 

Διαβάστε επίσης στην αθηΝΕΑ:

Ασφαλιστική Βιομηχανία και Βιωσιμότητα

Συμπόσιο She STEMs 2022

Η Εποχή Musk στο Twitter Ξεκίνησε Προβληματικά

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΣ

Η αθηΝΕΑ είναι ένα μέσο ενημέρωσης που έχει τα μάτια του στραμμένα στο μέλλον. Απευθύνεται σε μια νέα γενιά Ελλήνων, δυναμική, κοσμοπολίτικη, μορφωμένη και απαιτητική, που θέλει μια ολοκληρωμένη ενημέρωση για τα δικά της ενδιαφέροντα. Με αιχμή του δόρατος το βραβευμένο ομώνυμο newsletter, η αθηΝΕΑ αγκαλιάζει την καθημερινότητά σας με ερεθίσματα που σας κάνουν να σκέφτεστε διαφορετικά.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Τα σημαντικότερα νέα της ημέρας, στο inbox σου κάθε μεσημέρι!

ΕΓΓPΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER

+