Συμπόσιο She STEMs 2022

Η εθελοντική ομάδα Greek Women in STEM στοχεύει στην ανάδειξη των Ελληνίδων επιστημόνων στους κλάδους STEM (Science, Technology, Engineering, Mathematics, Medicine), αλλά και στην επικοινωνία της επιστήμης στο ευρύ κοινό.

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, η ομάδα διοργανώνει το «Συμπόσιο για τις Ελληνίδες στις θετικές επιστήμες». Στην περσινή εκδήλωση έγιναν περισσότερες από 1.000 εγγραφές και βραβεύτηκαν 9 εξέχουσες Ελληνίδες επιστήμονες με συνολικά 2.000 ευρώ.

Συμπόσιο She STEMs 2022

Το φετινό συμπόσιο έχει την ονομασία «She STEMs» και περιλαμβάνει διαδραστικές ομιλίες και επιστημονικά panel με επιστήμονες στους κλάδους των θετικών επιστημών. Στόχος είναι η δικτύωση και οι διεπιστημονικές συνεργασίες, ώστε Ελληνίδες επιστήμονες που εργάζονται στην Ελλάδα και στο εξωτερικό να έρθουν κοντά αλλά και να προβάλλουν τα επιστημονικά επιτεύγματά τους στο κοινό.

Πληροφορίες

Το συμπόσιο «Greek Women in STEM 2022 – She STEMs» θα λάβει χώρα στις 17-18 Δεκεμβρίου, στο Σεράφειο Σύμπλεγμα Αθλητισμού, Πολιτισμού και Καινοτομίας στην Αθήνα (Εχελιδών 19 & Πειραιώς 144) και θα πραγματοποιηθεί υπό την αιγίδα έξι πανεπιστημιακών φορέων: Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, Ινστιτούτο Υπολογιστικών Μαθηματικών – Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, Πανεπιστήμιο Πατρών, Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου -Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών. Περισσότερες πληροφορίες για το αναλυτικό πρόγραμμα και τις ομιλήτριες του συμποσίου μπορείτε να βρείτε εδώ.

Βραβεία She STEMs 2022

Για δεύτερη χρονιά, το «Greek Women in STEM» θα απονείμει σε επιστήμονες στην αρχή της σταδιοδρομίας τους πέντε βραβεία των 200 ευρώ ανά κατηγορία στο πλαίσιο του συμποσίου «She STEMs», χάρη στις δωρεές των υποστηρικτών του. Οι υποψήφιες κατηγορίες μαζί με τους συναφείς τους κλάδους είναι οι εξής:

  • Επιστήμες Ζωής (Ιατρική, Βιολογία, Φαρμακευτική κ.λπ.)
  • Επιστήμες Περιβάλλοντος (Γεωλογία, Γεωπονία, Ιχθυοκαλλιέργεια κ.λπ.)
  • Θετικές Επιστήμες (Μαθηματικά, Φυσική, Χημεία)
  • Μηχανική
  • Τεχνολογία

Η καταληκτική ημερομηνία αιτήσεων είναι η 31η Οκτωβρίου 2022. Περισσότερες λεπτομέρειες για τους όρους και τις αιτήσεις συμμετοχής μπορείτε να βρείτε εδώ.


Διαβάστε επίσης στην αθηΝΕΑ:

Ασφαλιστική Βιομηχανία και Βιωσιμότητα

BioRural, ένα Nέο Ευρωπαϊκό Έργο προς μια Κυκλική Βιοοικονομία

 

 

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΣ

Η αθηΝΕΑ είναι ένα μέσο ενημέρωσης που έχει τα μάτια του στραμμένα στο μέλλον. Απευθύνεται σε μια νέα γενιά Ελλήνων, δυναμική, κοσμοπολίτικη, μορφωμένη και απαιτητική, που θέλει μια ολοκληρωμένη ενημέρωση για τα δικά της ενδιαφέροντα. Με αιχμή του δόρατος το βραβευμένο ομώνυμο newsletter, η αθηΝΕΑ αγκαλιάζει την καθημερινότητά σας με ερεθίσματα που σας κάνουν να σκέφτεστε διαφορετικά.

DEI

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Τα σημαντικότερα νέα της ημέρας, στο inbox σου κάθε μεσημέρι!

ΕΓΓPΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER

+