Καλοκαίρι στη Βαμβακού Λακωνίας

Βαμβακού

Το καλοκαίρι ξεκίνησε δυναμικά στο χωριό της Βαμβακούς Λακωνίας, με ένα μοναδικό φεστιβάλ και πολλές δραστηριότητες για μικρούς και μεγάλους. Δεν σταματάμε, όμως, εδώ και τα πρωτότυπα προγράμματα και οι εκδηλώσεις για όλη την οικογένεια συνεχίζονται, για να μας κρατήσουν συντροφιά μέχρι το φθινόπωρο. Όλες οι δραστηριότητες υλοποιούνται από τη Vamvakou Revival στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «Αναβίωση της Βαμβακούς», με την αποκλειστική υποστήριξη από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

Στη μέση του καλοκαιριού… μουσική, ευεξία και δραστηριότητες για παιδιά!

ΒαμβακούΤον Ιούλιο, ακούμε μοναδικές μελωδίες σε μία συναυλία με το Oros Ensemble (16/07) στον προαύλιο χώρο του Ξενώνα Ρούγα της Βαμβακούς και περιπλανιόμαστε σε ένα μουσικό ταξίδι με τους μεγάλους μας συνθέτες από τον Μουσικό Όμιλο Σπάρτης (23/07) στην κεντρική πλατεία του χωριού. Ένα διαφορετικό μάθημα yoga στη φύση καλεί όλη την οικογένεια να συμμετάσχει (31/07) με τις Μαρία-Άννα Βλάχου και Μαριάνθη Πέππα.

ΒαμβακούΗ Βαμβακού αποκαλύπτεται μέσα από τα μάτια των μικρών επισκεπτών της (16/07) φτιάχνοντας ένα διαφορετικό βιβλίο επισκεπτών με εικόνες, σε ένα πρόγραμμα με τον Γρηγόρη Δουλιώτη, ενώ συμμετέχουν σε βιωματικά παιχνίδια στο κοινωνικό πρόγραμμα αθλητισμού Futbolnet, που πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Barca Foundation από την Οργάνωση Γη (17/07). Επίσης, σε κπαιδευτικά, εικαστικά (23/07), παιχνίδια και κατασκηνωτικά προγράμματα (24/07), με την Αδαμαντία Μαστροκυριακάκη και τον Ευάγγελο Θεοδώρου, αλλά και σε μία διασκεδαστική παράσταση κουκλοθεάτρου (30/07) με τις Στρίγκλες και τη Χριστίνα Αγγελοπούλου.

Μια ανάσα προτού αποχαιρετήσουμε το καλοκαίρι… ο πολιτισμός συναντά τη χαρά των παιδιών!

Τον Αύγουστο, ο υπαίθριος κινηματογράφος της Βαμβακούς έρχεται με την προβολή της ταινίας «Η Ιερότητα του Βουνού» (06/08), το θέατρο με την παράσταση η «Βαμβακού η Κυρά, Θυμάται, Στοχάζεται και Περιμένει» της Μάρως Γεώργα, με την ηθοποιό Φλώρα Καλομοίρη (13/08), και ημουσική με μια περιπλάνηση στου έρωτα και στης αγάπης τις μελωδίες μέσα από τη φωνή της ξεχωριστής ερμηνεύτριας και ηθοποιού Αλίνας Κωτσοβούλου και με τη συνοδεία της πιανίστα Μάρως Θεοδωράκη (27/08).

ΒαμβακούΕικαστικά εργαστήρια (06/08) με την Ποτούλα Λαφόγιαννη, θεατρικό παιχνίδι, πικ νικ και μπουγέλα (13/08) με τη Φλώρα Καλομοίρη, εκπαιδευτικά προγράμματα και το Ταξίδι της Ψηφίδας» (20/08) με την Αδαμαντία Μαστροκυριακάκη και κατασκηνωτικά παιχνίδια στη φύση (21/08) με τον Ευάγγελο Θεοδώρου περιμένουν επίσης τους μικρούς επισκέπτες. Και λίγο πριν έρθει ο Σεπτέμβριος, ζούμε το καλοκαίρι όπως παλιά (27/08) και γινόμαστε μια μουσική αγκαλιά (28/08) σε δύο μοναδικά εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά με την ομάδα Φάλτσο.

Μπορείτε να δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα εδώ.

Λίγα Λόγια για τη Βαμβακού και τη Vamvakou Revival

ΒαμβακούΛίγα μόλις χιλιόμετρα από τη Σπάρτη και την Τρίπολη, στις πλαγιές του Λακωνικού Πάρνωνα και σε ύψος 903 μέτρων, βρίσκεται ένα μικρό γραφικό χωριό, η Βαμβακού. Μια ομάδα νέων με καταγωγή και ισχυρούς δεσμούς με το χωριό θέλησε να γράψει ένα νέο κεφάλαιο στην ιστορία και την πορεία του τόπου, δημιουργώντας, το 2018, τον οργανισμό Vamvakou Revival, ο οποίος υλοποιεί την πρωτοβουλία «Αναβίωσης της Βαμβακούς», έχοντας την ηθική και οικονομική υποστήριξη από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

Οι δύο οργανισμοί μοιράζονται τα τελευταία χρόνια ένα κοινό όραμα, που είναι η πλήρης αναζωογόνηση του τόπου, με εφόδια την ιστορία, το ανθρώπινο κεφάλαιο και τον φυσικό πλούτο της περιοχής. Όραμα είναι η δημιουργία ενός χωριού «πρότυπου», που θα βασίζεται στη βιώσιμη ανάπτυξη του τόπου με πρωτεύοντα στόχο την επιστροφή μόνιμων κατοίκων. Βασικό όχημα αποτελεί η δημιουργία ευκαιριών απασχόλησης και η εξασφάλιση σύγχρονων συνθηκών διαβίωσης, ώστε σε μερικά χρόνια η Βαμβακού να σφύζει και πάλι από ζωή με οικογένειες και παιδιά, και το πρώτο κουδούνι του σχολείου να χτυπήσει ξανά. Πρόθεσή μας είναι η Βαμβακού να χαράξει τον δρόμο της αναβίωσης, φιλοδοξώντας να λειτουργήσει ως μοντέλο ώστε να ακολουθήσουν πολλά ακόμη χωριά στην Ελλάδα αλλά και διεθνώς.

Δείτε ακόμη στην αθηΝΕΑ:

Vamvakou Experience Festival: Ζήσε την Eμπειρία στη Βαμβακού Λακωνίας

Μέρες Πολιτισμού στο Φεστιβάλ Αθηνών-Επιδαύρου 2022

«Το Όνειρο ενός Γελοίου»: Λυρισμός και Ψυχολογικός Ρεαλισμός

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΣ

Η αθηΝΕΑ είναι ένα μέσο ενημέρωσης που έχει τα μάτια του στραμμένα στο μέλλον. Απευθύνεται σε μια νέα γενιά Ελλήνων, δυναμική, κοσμοπολίτικη, μορφωμένη και απαιτητική, που θέλει μια ολοκληρωμένη ενημέρωση για τα δικά της ενδιαφέροντα. Με αιχμή του δόρατος το βραβευμένο ομώνυμο newsletter, η αθηΝΕΑ αγκαλιάζει την καθημερινότητά σας με ερεθίσματα που σας κάνουν να σκέφτεστε διαφορετικά.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Τα σημαντικότερα νέα της ημέρας, στο inbox σου κάθε μεσημέρι!

ΕΓΓPΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER

+