Little Book: Ένα Μικρό Βιβλιοπωλείο για τις Μεγάλες Προσδοκίες των Παιδιών

Παιδικό Βιβλιοπωλείο Little Book

Μέχρι να συναντηθώ κι εγώ με τη μητρότητα, δεν είχα προβληματιστεί ιδιαίτερα για το πού θα βρω ένα μέρος με βιβλία μόνο για τους μικρούς μας φίλους. Ομολογώ, όμως, ότι κάθε φορά που κατέβαινα τον πεζόδρομο της Χαϊμαντά στην αγορά του Χαλανδρίου, μου τραβούσε ιδιαιτέρως την προσοχή αυτό το λαμπερό βιβλιοπωλείο. Κι αισθανόμουν σίγουρα ένα ψήγμα ζήλιας, που δεν είχα θέση στο πολύχρωμο καθιστικό του, καθώς όλα τα ράφια του απευθύνονται αποκλειστικά και μόνο σε… ανήλικους.

Και για να γίνω πιο σαφής, πρόκειται για έναν υπέροχο και φωτεινό χώρο που φιλοξενεί ιστορίες για τους μικρούς μας βιβλιοφάγους, όπου ταυτόχρονα, αναφορικά με τους μικρούς μας πάντα φίλους,  προωθεί τον πολιτισμό, τη φιλαναγνωσία, καθώς και τη λογοτεχνία φυσικά, κάτι που ομολογουμένως έλειπε από την πόλη μας.

Εγώ και το μικρό μου το έχουμε επισκεφθεί, το έχουμε αγαπήσει, το έχουμε συνηθίσει. Μήπως ήρθε η ώρα να το δοκιμάσετε κι εσείς;

Ένα Μεγάλο Όνειρο Για Ένα “Μικρό Βιβλίο”

Παιδικό Βιβλιοπωλείο Little BookΤον Δεκέμβριο του 2017 γεννιέται στο κέντρο του Χαλανδρίου το “Little Book” ή αλλιώς, σε ελεύθερη μετάφραση, τα βιβλία των μικρών, μια ανάγκη δηλαδή της γλυκιάς ιδιοκτήτριάς του, της Δήμητρας, που αναρωτιόταν για αρκετά χρόνια, πού μπορεί να βρει μια βιβλιοθήκη για μικρά παιδιά και μόνο. Διόλου τυχαίο, καθώς η Δήμητρα, όχι μόνο είναι και η ίδια μια φανατική αναγνώστρια βιβλίων αλλά λίγο αργότερα έγινε και εκείνη μητέρα μικρών βιβλιοφάγων που χάνονται στις παιδικές σελίδες και ταξιδεύουν το μυαλό τους μέσα σε αυτές.

Ευτυχώς που η ζωή τα έφερε έτσι στη δεινή αναγνώστρια Δήμητρα και τώρα “χάρισε” και σε εμάς τις υπόλοιπες και τους υπόλοιπους που αγαπάμε το βιβλίο και επιθυμούμε τα παιδιά μας να ακολουθήσουν τα χνάρια μας, έναν φιλόξενο και άνετο χώρο, που θυμίζει περισσότερο έκθεση βιβλίου παρά μια παραγεμισμένη βιβλιοθήκη, καταρρίπτοντας έτσι τις στερεοτυπικές προδιαγραφές ενός κοινότυπου βιβλιοπωλείου.

Αν καθίσεις αναπαυτικά και παρατηρήσεις λίγο γύρω σου, θα αναγνωρίσεις “χαρούμενα” βιβλία, που ανυπομονούν να τα πάρεις στα χέρια σου και να τα ξεφυλλίσεις.

Λίγος Χρόνος για Εσένα και τα Παιδιά Σου

Παιδικό Βιβλιοπωλείο Little BookΕίτε μένεις βόρεια, είτε μένεις νότια, τι καλύτερο από μία βόλτα πολιτισμού με τον μικρό σου θησαυρό; Στο Little Book μπορείς να πάρεις τα μικρά σου και να περάσετε εκεί λίγο δικό σας αρτίστικο χρόνο. Ο χώρος είναι διαμορφωμένος έτσι ώστε τα παιδιά να νιώσουν άνετα, καθώς είναι πολύ φιλικός ως προς αυτά, με ωραία χρώματα και σχεδιασμένος με τέτοιο τρόπο, ώστε να μην είναι καθόλου επικίνδυνος. Βλέπεις, η Δήμητρα, δεν παρέλειψε να βάλει σε εφαρμογή τις γνώσεις της στην αρχιτεκτονική.

Το σημαντικότερο όλων όμως είναι ότι δεν πρόκειται απλώς για έναν παιχνιδιάρικο χώρο, μα για ένα μικρό τοπικό βιβλιοπωλείο που στηρίζει το ποιοτικό βιβλίο και προωθεί την ανάγνωση. Με λίγα λόγια, παροτρύνει τόσο τους γονείς όσο και το παιδί, να αναζητήσουν τίτλους και συγγραφείς, να παίξουν με τις σελίδες των βιβλίων, να ανταλλάξουν ιδέες, σκέψεις και απόψεις με άλλους γονείς και, γιατί όχι, και με τα παιδιά τους. Σαν να ζωντανεύει το βιβλίο εκεί μέσα, να ασχολείται και αυτό λίγο μαζί σου, λίγο πριν το αγοράσει κάποιος. Ένα βιβλιοπωλείο που θα λέγαμε πως τα βιβλία του μπορούν να αυτοπροβληθούν κι από μόνα τους, καθώς τους έχει δοθεί εξ αρχής ο χώρος που τους αξίζει.

Χαριτωμένο και πολύχρωμο, με τα χρόνια μεταμορφώνεται στο απόλυτο στέκι των παιδιών που αγαπούν τον πολιτισμό και τον μαγικό κόσμο των παραμυθιών. Στα ράφια του θα βρείτε επιλεγμένα βιβλία για βρέφη, νήπια και παιδιά, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι οι απαιτητικοί μας έφηβοι θα μείνουν παραπονεμένοι.

Έλα κι Εσύ στο Πάρτυ

Παιδικό Βιβλιοπωλείο Little BookΌταν θα φύγουν οι μέρες του κορωνοϊού και θα επιστρέψουμε πίσω στην κανονικότητα, το Little Book, ως πνεύμα ανήσυχο, θα αρχίσει πάλι να διοργανώνει τις εκδηλώσεις, εκθέσεις, παρουσιάσεις, δράσεις του και να καλεί τον κόσμο του στο χρωματιστό καθιστικό του. Κάνοντας ό,τι περνάει από το χέρι του προκειμένου να φέρει το βιβλίο όλο και πιο κοντά στο μικρό αναγνώστη, βάζοντάς τον στο κλίμα από μικρή ηλικία, φροντίζει σε μηνιαία βάση να διοργανώνει δραστηριότητες που να ζωντανεύουν όλο και περισσότερο τον κόσμο του βιβλίου. Έτσι, δεν αφήνει παραπονεμένους ούτε τους πιο νεαρούς αναγνώστες που ανυπομονούν να μυηθούν στον μαγικό κόσμο της ανάγνωσης.

Όλα βεβαίως ξεκινούν από την αγάπη της ιδιοκτήτριάς του, που μελετά συνεχώς τα πάντα γύρω από το παιδικό βιβλίο, ώστε να εμπλουτίζει τα ράφια με προσεγμένους τίτλους, καινούργιους και παλιούς, την ίδια ώρα που διοργανώνει βιβλιοπαρουσιάσεις με σκοπό να μάθουν τα παιδιά ό,τι περισσότερο μπορούν για τον κόσμο του παραμυθιού.

Το Little Book Επιθυμεί…

Μπορεί να είναι ένα μικρό βιβλιοπωλείο, αλλά είναι αρκετό ώστε να σε πληροφορήσει για τις τελευταίες προσθήκες, για τα αγαπημένα κλασικά, για τις κατηγορίες ανά ηλικία και να σου βρει αμέσως εκείνο το βιβλίο που… “μιλάει γι’ αυτό, αλλά πώς το λένε…;”. Με τη βοήθεια πάντα της Δήμητρας, ακόμη και εκείνο το βιβλίο είναι εφικτό να βρεθεί!

Και καθώς ο βασικός αναγνώστης είναι το παιδί και εφόσον αυτό περιορίζει το εκδοτικό πεδίο, η άμεση και προσωπική εξυπηρέτηση είναι σαφώς προτεραιότητα. Αν λοιπόν μικρέ μου βιβλιοφάγε από 0 έως περίπου 14 ετών, αναζητάς το αγαπημένο σου βιβλίο ή τρόπο για να εμπλουτίσεις τη βιβλιοθήκη και τις γνώσεις σου, μην το σκέφτεσαι, αυτό είναι το καταλληλότερο μέρος. Η προσωπική μελέτη και έρευνα για την επιλογή των τίτλων είναι διακριτή, ως απόδειξη σεβασμού προς τους αναγνώστες του. Να σας πω τέλος ότι το Little Book, φροντίζει συνεχώς να ενημερώνεται όχι μόνο από τους ίδιους τους συγγραφείς, αλλά και από εκπαιδευτικούς και ψυχολόγους.

λογότυπο βιβλιοπωλείο Little Book

Παιδικό Βιβλιοπωλείο Little Book
Διεύθυνση: Χαϊμαντά 35, 15234 Χαλάνδρι
☎  2106855404

Littlebook.gr  |  Email  |  Facebook  |  Instagram

Στην αθηΝΕΑ αγαπάμε τα μικρά βιβλιοπωλεία. Δείτε επίσης:

Ο “Γάτος Μαουρίτσιο” στο Παγκράτι

Ευπώλητα Νοεμβρίου από το Βιβλιοπωλείο Πλειάδες

Βιβλιοπωλείο Πολιτεία: Ένα Κρυμμένο Ολοφάνερο Διαμάντι

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΣ

Η Δήμητρα Τσότσου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα.Σπούδασε νομικά στην Ουαλία και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο Εμπορικό Δίκαιο στη Μεγάλη Βρετανία. Έπειτα συνέχισε με σπουδές στην υποκριτική, όπου αποφοίτησε απο την Αθηναϊκή Σκηνή και απέκτησε πτυχίο υποκριτικής και διδασκαλίας. Το πρώτο της μυθιστόρημα κυκλοφόρησε το 2015 με τίτλο «Οι θεοί δεν έχουν το θεό τους». Έχει υπάρξει στη συντακτική ομάδα εφημερίδων σε κοινωνικό και πολιτιστικό ρεπορτάζ. Είναι βιβλιοφάγος, έχει πάντα τη βαλίτσα έτοιμη κάτω από το κρεβάτι της για τυχόν ταξίδια αναψυχής, της αρέσει η καλή παρέα και το καλοκαίρι και ανυπομονεί να ολοκληρώσει το δεύτερο μυθιστόρημα της.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Τα σημαντικότερα νέα της ημέρας, στο inbox σου κάθε μεσημέρι!

ΕΓΓPΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER

+