Παιδικό Θέατρο: Μας Κάλεσε «Ο Φύλακας της Λίμνης»

Η επίδραση της κλιματικής αλλαγής στο περιβάλλον κάθε χρόνο γίνεται και πιο έντονη. «Ο Φύλακας της Λίμνης» παλεύει να κρατήσει την ισορροπία στη λίμνη που του έχει ανατεθεί να προστατεύει, αλλά πλέον έχει κουραστεί και ζητά από το Πνεύμα του Δάσους να αντικατασταθεί.

Τι πιο όμορφο από το να περιμένετε σε μια ουρά με γονείς και μικρά παιδιά διαφορετικών ηλικιών; Με τον μικρό μου γιο, στην πρώτη του θεατρική απόδραση, είχαμε τη χαρά να δούμε το έργο του Ανδρέα Φλουράκη «Ο Φύλακας της Λίμνης» σε σκηνοθεσία της Ρουμπίνης Μοσχοχωρίτη.

Το Μικρό Γκλόρια, γεμάτο παιδικές φωνές να αναρωτιούνται με γνήσια απορία για το τι θα συμβεί. Και ξαφνικά η σκηνή γεμίζει χρώματα και μια οθόνη δείχνει μια λίμνη.

Ας δούμε λίγο την υπόθεση… Ο Φύλακας θέλει να ταξιδέψει στον κόσμο προτού οι κλιματικές αλλαγές κάνουν ένα τέτοιο ταξίδι πολύ δύσκολο. Το Πνεύμα του Δάσους δέχεται και του στέλνει τρεις υποψήφιους, ώστε να διαλέξει τον πιο κατάλληλο: μια Ελληνοαμερικάνα επενδύτρια, έναν μαθητή σχολείου και μια Φινλανδή επιστημόνισσα. Κανείς δεν του «γεμίζει ιδιαίτερα το μάτι», την ίδια ώρα που μια άγνωστη κηλίδα εμφανίζεται στη λίμνη, ένας βάτραχος με σύνδρομο τουρέτ του κάνει τη ζωή δύσκολη και όλα τα ζώα του υδροβιότοπου ανησυχούν με αυτές τις ξαφνικές αλλαγές. Τι θα κάνει ο Φύλακας για να καταφέρει να πραγματοποιήσει το ταξίδι του, αλλά και να σώσει την αγαπημένη του λίμνη;

Συντελεστές και ηθοποιοί με ιδιαίτερο κέφι φέρνουν μπροστά μας με απλά λόγια το φαινόμενο της κλιματικής αλλαγής. Στη μια ώρα που διαρκεί το έργο ξεδιπλώνονται βασικοί παράμετροι, όπως η μόλυνση της περιβάλλοντος, αλλά και οι διαφορετικοί χαρακτήρες των ανθρώπων.

Με ωραία κοστούμια γεμάτα χρώμα, με μουσικά όργανα, χορό και συνεχή κίνηση, η σκηνή αλλά και οι χώροι… έξω από τη σκηνή αξιοποιούνται εύστοχα από τη σκηνοθέτιδα.

Μικροί και μεγάλοι γελάσαμε με τον αθυρόστομο βάτραχο, αλλά και με τα καπρίτσια των υποψηφίων για τη θέση που έχει προκύψει. Να αναφέρω χαρακτηριστικά ότι όλοι οι ηθοποιοί δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό για ένα ωραίο αισθητικό αποτέλεσμα που απευθύνεται στο δυσκολοτερο ίσως κοινό: τα παιδιά!

Ο Φύλακας της Λίμνης

Το συστήνω ανεπιφύλακτα για παιδιά δημοτικού και γνωρίζω ότι ο θίασος, κατόπιν συνεννόησης, παίζει και για σχολεία.

Μέσα από τον «Φύλακα της Λίμνης» θα δοθεί η ευκαιρία στα παιδιά, στους γονείς και στις δασκάλες ή στους δασκάλους να συζητήσουν και να ευαισθητοποιηθούν λίγο περισσότερο, ώστε καθένας από εμάς να προσθέσει ένα μικρό λιθαράκι στην προσπάθεια ολόκληρου του πλανήτη για ένα καλύτερο μέλλον.

Συντελεστές

Σκηνοθεσία: Ρουμπίνη Μοσχοχωρίτη | Πρωτότυπη μουσική: Κώστας Νικολόπουλος | Σκηνικά-Κοστούμια: Φιλάνθη Μπουγάτσου | Κίνηση-Χορογραφίες: Σοφία Μαρτίου | Επιστημονικός υπεύθυνος: Κυριάκος Πανόπουλος | Σχεδιασμός εκπαιδευτικού υλικού: Ευγενία Μαραγκού | Φωτισμοί: Γιώργος Αγιαννίτης

Ερμηνεύουν: Κωνσταντίνα Αργυροπούλου-Πέτροβα, Δημήτρης Ζέρβας, Θανάσης Κεφαλάς, Αγγελική Παντελεάκου, Δημήτρης Ντάσκας

Πληροφορίες

Κάθε Κυριακή στις 12:00 | Θέατρο Μικρό Γκλόρια: Ιπποκράτους 7 | Τηλ.: 210 3600832

 

Διαβάστε επίσης στην αθηΝΕΑ:

Περίπατος στις Παιδικές Σκηνές της Πόλης

Κανονίζουμε για Θέατρο! Παραστάσεις στην Αρχή του 2024

10 [+] | Η Παιδική Ατζέντα του Ιανουαρίου

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΣ
EX LIBRIS
EX LIBRIS

Ο Άρης Γαβριελάτος είναι κοινωνιολόγος με μεταπτυχιακές σπουδες στον Κοινωνικό Αποκλεισμό και το Φύλο.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Τα σημαντικότερα νέα της ημέρας, στο inbox σου κάθε μεσημέρι!

ΕΓΓPΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER

+