Value-Based Real Estate | Πώς θα Μοιάζει το Γραφείο του Μέλλοντος;

Hellenic Properties

Ένας χώρος εργασίας που λαμβάνει υπόψη την ποιότητα ζωής των εργαζομένων είναι σχεδιασμένος και οργανωμένος έτσι ώστε να προάγει την ευεξία, την άνεση και την ευκολία.

Το ευ ζην στον χώρο της εργασίας προϋποθέτει περιβάλλον που θα συνδυάζει πολλές παραμέτρους. Μεταξύ αυτών που δημιουργούν έναν χώρο φιλικό για την ποιότητα ζωής όσων διαβιούν και εργάζονται εκεί είναι και αυτοί που ακολουθούν.

Hellenic Properties

Φυσικό Περιβάλλον: Ο σωστά μελετημένος φωτισμός και η μέγιστη εκμετάλλευση του φυσικού φωτός, ο καλός εξαερισμός και η βέλτιστη ποιότητα αέρα, όπως και η διευκόλυνση διατήρησης της καθαριότητας του χώρου εργασίας, είναι σημαντικά στοιχεία που απορρέουν από τον εξαρχής σχεδιασμό ενός κτιρίου και συμβάλλουν ιδιαίτερα στην υγεία και την ευεξία των εργαζομένων.

Ευελιξία: Ένα κτίριο γραφείων που παρέχει επιλογές για διάφορες μορφές εργασίας, όπως ανοιχτούς χώρους συνεργασίας, ανεξάρτητα γραφεία, ηχομονωμένους θαλάμους για τηλεδιασκέψεις και χώρους με πιο χαλαρή διαμόρφωση που προσεγγίζουν την οικιακή άνεση, επιτρέπει στους εργαζόμενους να επιλέξουν το κατάλληλο περιβάλλον για κάθε εργασιακή δραστηριότητα.

Hellenic Properties

Εργασιακή Ισορροπία: Χώροι εργασίας που προωθούν την ισορροπία μεταξύ εργασίας και προσωπικού χρόνου είναι ιδιαίτερα σημαντικοί για την ευεξία των εργαζομένων. Παρέχοντας, για παράδειγμα, ευέλικτες ώρες πρόσβασης, ασφάλεια και υποδομές τηλεργασίας, ένας καλά σχεδιασμένος και εξοπλισμένος χώρος μπορεί να βοηθήσει τους εργαζομένους να επιτύχουν μια ισορροπημένη ζωή.

Άνεση: Προσφέροντας άνετους και εργονομικούς χώρους, κατάλληλη επίπλωση, σωστή θέρμανση και ψύξη, καθώς και χώρους αναψυχής, όπως εστιατόρια, καφέ και γυμναστήριο, ή ακόμα και παιδότοπο, ένα σύγχρονα σχεδιασμένο κτίριο γραφείων προάγει την ευεξία των εργαζομένων.

Ο Τρόπος Εργασίας Αλλάζει. Μαζί και ο Χώρος που τη Φιλοξενεί

Hellenic Properties

Το γραφείο του μέλλοντος αναμένεται να υιοθετήσει πολλές νέες τεχνολογίες και νέες προσεγγίσεις ώστε να προσαρμοστεί στις αλλαγές του τρόπου με τον οποίο εργαζόμαστε. Μεταξύ των τάσεων περιλαμβάνονται οι:

Ευέλικτοι Χώροι: Η παραδοσιακή προσέγγιση των μόνιμων γραφείων αντικαθίστανται ήδη από ευέλικτους χώρους, όπου οι εργαζόμενοι μπορούν να επιλέγουν τον τρόπο και την τοποθεσία εργασίας ανάλογα με τις ανάγκες τους. Αυτοί μπορεί να περιλαμβάνουν ανοιχτούς χώρους συνεργασίας, ανεξάρτητα γραφεία, κοινόχρηστους χώρους εργασίας και τηλεργασίας.

Ενσωμάτωση Τεχνολογίας: Τα γραφεία του μέλλοντος θα βρίθουν τεχνολογικών καινοτομιών, οι οποίες θα διευκολύνουν την εργασία και την επικοινωνία. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει έξυπνες οθόνες, αισθητήρες κίνησης, εικονική πραγματικότητα, αυτοματισμούς και λύσεις cloud.

Hellenic Properties

Επικοινωνία και Συνεργασία: Οι εργαζόμενοι θα μπορούν να συνεργάζονται πιο εύκολα και αποτελεσματικά, ανεξάρτητα από την τοποθεσία τους. Εργαλεία τηλεδιάσκεψης, συνεργατικές πλατφόρμες και εφαρμογές για την οργάνωση του έργου διευκολύνουν ήδη την πιο αποτελεσματική επικοινωνία και συνεργασία.

Βιώσιμος Σχεδιασμός: Τα γραφεία του άμεσου μέλλοντος δίνουν ακόμα μεγαλύτερη έμφαση στην περιβαλλοντική βιωσιμότητα. Αυτή περιλαμβάνει την περαιτέρω αξιοποίηση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, τη μείωση της κατανάλωσης ενέργειας για τη λειτουργία τους, την ανακύκλωση και τον περιορισμό των αποβλήτων, τη θερμική θωράκιση των κατασκευών, καθώς και την προώθηση της βιώσιμης μετακίνησης των εργαζομένων. Όλα μαζί συντελούν στη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος κάθε κτιρίου.

Hellenic Properties

Ευεξία: Τα κτίρια γραφείων του μέλλοντος θα προωθούν την ευεξία των εργαζομένων. Θα προσομοιάζουν με μικτούς χώρους εργασίας και διαμονής, δανειζόμενα στοιχεία που σήμερα βλέπουμε κυρίως σε ξενοδοχεία. Θα ενσωματώνουν χώρους αναψυχής και υποδομές υποστήριξης λειτουργιών και ευέλικτων πολιτικών εργασίας, οι οποίες προωθούν την ισορροπία μεταξύ της επαγγελματικής και προσωπικής ζωής.

Hellenic Properties

Συνολικά, το γραφείο του μέλλοντος θα είναι ένας ευέλικτος, τεχνολογικά προηγμένος και φιλόξενος χώρος, που θα προάγει την αποτελεσματικότητα, τη συνεργασία και την ευεξία των εργαζομένων.

 

Διαβάστε επίσης στην αθηΝΕΑ:

Value-Based Real Estate | Πώς Επηρεάζει ο Πληθωρισμός την Αγορά Ακινήτων;

Value-Based Real Estate | Πώς Μπορώ να Επωφεληθώ από τις Τάσεις στην Αγορά Ακινήτων;

Value-Based Real Estate | Κτίρια με Ιστορίες που Αξίζει να Ειπωθούν

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΣ
Value-Based Real Estate
Value-Based Real Estate

Ο Ερρίκος Αρώνες είναι CEO της Hellenic Properties, εταιρείας επενδύσεων σε ακίνητη περιουσία, που στοχεύει σε ευκαιρίες υπεραξίας στον τομέα της ανάπτυξης ακινήτων στην Ελλάδα, διαχειριζόμενη περισσότερα από 65 εκατομμύρια ευρώ σε περιουσιακά στοιχεία. Διαθέτει εκτενή εμπειρία σε έργα ανάπτυξης ακινήτων greenfield, brownfield, retrofitting και repurposing σε διάφορους τομείς και γεωγραφικές περιοχές. Έχει διατελέσει διευθύνων σύμβουλος του family office της οικογένειας Αρώνες για περισσότερα από 20 χρόνια, εστιάζοντας κυρίως σε επενδύσεις σε ακίνητα, ιδιωτικά κεφάλαια και venture capitals. Είναι κάτοχος Β.Sc. στο Management από το University of Indianapolis, Advanced Management Development Program (AMDP) στο real estate development από το Harvard Graduate School of Design και έχει ολοκληρώσει το Real Estate Executive Course του Harvard Business School. Είναι μέλος του ULI Greece & Cyprus Residential Council και κατέχει θέσεις σε διοικητικά συμβούλια, μεταξύ των οποίων στο Εβραϊκό Μουσείο Ελλάδος και στο The Peoples Trust, μια μη κερδοσκοπική εταιρεία που συνδράμει στην αντιμετώπιση της ανεργίας μέσω της επιχειρηματικότητας.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Τα σημαντικότερα νέα της ημέρας, στο inbox σου κάθε μεσημέρι!

ΕΓΓPΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER

+