Ημερίδα της WIND Ελλάς σε Εκπαιδευτικούς και Μαθητές της Ανάφης

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ασφαλούς Πλοήγησης στο Διαδίκτυο η WIND Ελλάς, σε συνεργασία με τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, διοργάνωσε διαδικτυακή ενημέρωση της σχολικής κοινότητας του ακριτικού νησιού της Ανάφης για την ασφαλή χρήση του διαδικτύου, σε μαθητές και εκπαιδευτικούς. Η δράση είναι σε πλήρη συνέπεια με τη στρατηγική βιώσιμης ανάπτυξης της WIND «25 στόχοι για το 2025» και έχει ως στόχο να συμβάλλει στη δημιουργία του υπεύθυνου ψηφιακά πολίτη του αύριο.

Συγκεκριμένα, σήμερα το πρωί πραγματοποιήθηκαν δυο ενημερώσεις, μία για τους μαθητές δημοτικού και μία για τους μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου. Ειδικοί της Δίωξης μίλησαν στους μαθητές και συζήτησαν για την ασφάλεια στον διαδικτυακό κόσμο, τη σημασία διασφάλισης της ιδιωτικότητας και της διαδικτυακής φήμης και έδειξαν συγκεκριμένα παραδείγματα και τρόπους υιοθέτησης ενός ασφαλούς διαδικτυακού τρόπου συμπεριφοράς, αποφυγής πιθανών κινδύνων (όπως cyberbullying, sexting, διαδικτυακά παιχνίδια, εθισμός), τρόπους προστασίας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, και αναφέρθηκαν στα δικαιώματα και στις αξίες που πρέπει να υπάρχουν και στον ψηφιακό κόσμο.

«Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που σήμερα σε συνεργασία με τη WIND Ελλάς ενημερώνουμε τους μαθητές της ακριτικής Ανάφης για την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο και ευελπιστούμε να συμβάλλουμε στο να δομήσουμε υπεύθυνους και ενημερωμένους ψηφιακούς πολίτες του μέλλοντος», σχολίασε εκπρόσωπος της Διεύθυνσης της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

«Ευχαριστούμε τη WIND που στέκεται με συνέπεια κοντά στη σχολική κοινότητα του νησιού και το τμήμα του Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας για την καίρια ενημέρωση σε θέματα ασφάλειας του διαδικτύου. Στόχος μας ως εκπαιδευτικοί είναι να καθοδηγούμε τα παιδιά στον φυσικό κόσμο, αλλά και να τα προετοιμάζουμε για τη συμμετοχή τους στον διαδικτυακό κόσμο, ώστε να μπορούν να τον απολαμβάνουν με ασφάλεια», δήλωσε ο κύριος Αθανάσιος Βάρσος, εκπαιδευτικός στο σχολείο της Ανάφης.

Η WIND είναι η πρώτη εταιρεία τηλεπικοινωνιών στην Ελλάδα που από το 2010 αναγνώρισε την ανάγκη να παράσχει σε γονείς, κηδεμόνες, εκπαιδευτικούς και παιδιά συστηματική ενημέρωση σχετικά με τις νέες τεχνολογίες. Η ψηφιακή συνδεσιμότητα, ανέφερε ο Γιώργος Τσαπρούνης, διευθυντής επικοινωνίας της WIND Ελλάς, «είναι δικαίωμα όλων των παιδιών, και εμείς στη WIND ενισχύουμε την πρόσβασή τους στο διαδίκτυο και συμβάλλουμε στην ασφαλέστερη χρήση του. Η σημερινή ενημέρωση γίνεται με στόχο να εξασφαλιστεί η ψηφιακή ασφάλεια των νέων στον ψηφιακό κόσμο, ώστε να μπορούν να ανταποκριθούν σε μια ταχέως μεταβαλλόμενη ψηφιακή κοινωνία, διατηρώντας τον σεβασμό στις αξίες που διέπουν τον φυσικό κόσμο και online».

Σχετικά με το kids@safety

Η WIND δημιούργησε την πλατφόρμα www.kidsatsafety.gr με στόχο να συμβάλλει ώστε τα παιδιά να αναπτύξουν ορθή και αποτελεσματική χρήση των ψηφιακών τεχνολογιών στο σπίτι και στο σχολείο. Μέσα από τα τέσσερα κανάλια επικοινωνίας, τη σελίδα του kids@safety, Facebook, Twitter και Instagram, το πρόγραμμα παρέχει χρήσιμες πληροφορίες, οπτικοακουστικό υλικό και πρακτικές συμβουλές προς γονείς, κηδεμόνες, παιδιά και εφήβους.

Μέχρι σήμερα περισσότεροι από 600.000 γονείς και μαθητές έχουν ενημερωθεί για την ορθή χρήση του διαδικτύου και περισσότερα από 350.000 εκπαιδευτικά έντυπα έχουν διανεμηθεί σε σχολεία σε όλη την Ελλάδα. Σημαντικός άξονας αυτής της πρωτοβουλίας είναι η υποστήριξη της δράσης Cyberkid (www.cyberkid.gov.gr) και του αντίστοιχου mobile app, μια πρωτοβουλία του Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας και του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη που υλοποιείται από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΣ

Η αθηΝΕΑ είναι ένα μέσο ενημέρωσης που έχει τα μάτια του στραμμένα στο μέλλον. Απευθύνεται σε μια νέα γενιά Ελλήνων, δυναμική, κοσμοπολίτικη, μορφωμένη και απαιτητική, που θέλει μια ολοκληρωμένη ενημέρωση για τα δικά της ενδιαφέροντα. Με αιχμή του δόρατος το βραβευμένο ομώνυμο newsletter, η αθηΝΕΑ αγκαλιάζει την καθημερινότητά σας με ερεθίσματα που σας κάνουν να σκέφτεστε διαφορετικά.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Τα σημαντικότερα νέα της ημέρας, στο inbox σου κάθε μεσημέρι!

ΕΓΓPΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER

+