10 Χρόνια «Δεσμός» | Εκεί που η Ανάγκη Συναντάει την Προσφορά

Ο Δεσμός είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός που λειτουργεί ως αποτελεσματικός και αξιόπιστος συνδετικός κρίκος για την κοινωνική προσφορά στην Ελλάδα. Στην ουσία συνδέει εκείνους που μπορούν να προσφέρουν με όσους το έχουν πραγματικά ανάγκη.

Για να το πετύχει, συνεργάζεται στενά με πάνω από 1.000 φορείς και κοινωφελείς οργανισμούς σε όλη τη χώρα, στηρίζοντας ενεργά το έργο τους. Η δράση του Δεσμού αφορά 4 άξονες: Κοινωνική Πρόνοια, Οικοδόμηση ενός Καλύτερου Μέλλοντος, Υγεία και Αντιμετώπιση και Αποκατάσταση Κρίσεων.


10 Χρόνια Δεσμός

Φέτος ο Δεσμός συμπληρώνει 10 χρόνια παρουσίας και προσφοράς στην ελληνική κοινωνία και σύμφωνα με τη Μελέτη Αντικτύπου της Deloitte που αφορά το έργο του Δεσμού από το 2012 έως το 2020:

· Για κάθε 1 ευρώ που δέχεται ο Δεσμός ως δωρεά δημιουργείται και επιστρέφεται αξία 9,2 ευρώ για την κοινωνία.
· Το οικονομικό αποτύπωμα της συνολικής δραστηριότητας του Δεσμού για την κοινωνία ανέρχεται μέχρι σήμερα σε 13.000.000 ευρώ.
· Η εξοικονόμηση δημόσιων πόρων που έχει επιτευχθεί μέχρι στιγμής μέσω της δραστηριότητας του Δεσμού ανέρχεται σε 2.200.000 ευρώ.
· 1.000 κοινωφελείς οργανισμοί σε όλη την Ελλάδα λαμβάνουν τακτική υποστήριξη από τον Δεσμό.
· 215.752 συνάνθρωποί μας έχουν βελτιώσει τις συνθήκες διαβίωσής τους μέσα από τα προγράμματα του Δεσμού και ο αριθμός αυτός αυξάνεται διαρκώς.

Δεσμός για τους Νέους

Παράλληλα, ο Δεσμός ανακοινώνει την έναρξη του 4ου κύκλου του προγράμματος «Δεσμός για τους Νέους», που αφορά τη χρηματοδότηση θέσεων απασχόλησης για άνεργους νέους και νέες σε κοινωφελείς οργανισμούς της χώρας.

Στόχος του προγράμματος είναι αφενός να βοηθήσει τους νέους να αποκτήσουν πολύτιμη επαγγελματική εμπειρία, αφετέρου να διευκολύνει τους οργανισμούς να ενισχύσουν τις δυνατότητές τους και να διευρύνουν το έργο τους, μεγιστοποιώντας τον θετικό κοινωνικό τους αντίκτυπο.

Ο νέος κύκλος του προγράμματος αφορά πανελλαδικό πρόγραμμα με την υποστήριξη 7 δωρητών (εταιρειών και ιδρυμάτων). Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να μαθουν περισσότερες πληροφορίες και να υποβάλουν τις αιτήσεις τους στο www.desmos.org.

Ενίσχυση Εθελοντικών Ομάδων Δασοπυροπροστασίας

Παράλληλα, τον Νοέμβριο αρχίζουν να παραδίδονται τα πρώτα είδη εξοπλισμού στις Εθελοντικές Ομάδες στο πλαίσιο της διετούς πρωτοβουλίας «Πρόγραμμα Ενίσχυσης Εθελοντικών Ομάδων Δασοπυροπροστασίας».

Είπαν για τον Δεσμό

Ο Γιάννης Παλαιολόγος, δημοσιογράφος, δήλωσε: «Στα δέκα χρόνια από το 2012, ο Δεσμός εξελίχθηκε σε κάτι πολύ πιο σύνθετο από την αρχική αποστολή της διευκόλυνσης των δωρεών, αναδεικνύοντας τον ζωτικό ρόλο της κοινωνίας των πολιτών στην αντιμετώπιση διαχρονικών ελλειμμάτων αλλά και έκτακτων καταστάσεων. Ο Δεσμός ανταποκρίνεται σε πραγματικές ανάγκες: σύμφωνα με τα πορίσματα της Deloitte, το 96% των ωφελούμενων φορέων του δικτύου του θεωρεί την οργάνωση απολύτως απαραίτητη για την κάλυψη των αναγκών της».

Ο Δημήτρης Κουτσόπουλος, CEO Deloitte Greece, δήλωσε: «Η μελέτη που εκπονήσαμε εστίασε επίσης στην αλυσίδα αξίας που έχει σχεδιάσει και εφαρμόζει ο Δεσμός και που του επιτρέπει να λειτουργεί έτσι ώστε κάθε δωρεά, μικρή ή μεγάλη, χρηματική ή σε είδος, να αξιοποιείται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και να προσφέρει ουσιαστική βοήθεια σε όσους έχουν ανάγκη. Κλείνοντας θα ήθελα να τονίσω ότι οι Μη Κερδοσκοπικοί Οργανισμοί, σαν το Δεσμό, που γεφυρώνουν το χάσμα μεταξύ ιδιωτικού τομέα και αναγκών της κοινωνίας με το πλέον αποτελεσματικό και διαφανή τρόπο είναι υψίστης σημασίας και πρέπει να στηρίζονται από το σύνολο της κοινωνίας».

O Γιώργος Πρωτόπαπας, γενικός διευθυντής Παιδικών Χωριών SOS δήλωσε: «“Το βλέμμα στο μέλλον” που είναι το μήνυμα του εορτασμού των 10 χρόνων λειτουργίας του Δεσμού προϋποθέτει ένα στιβαρό παρόν δράσεων και αποτελεσμάτων και μια αποφασιστική και δημιουργική ομάδα. Στοιχεία και προϋποθέσεις που έχει ο Δεσμός και που επιτρέπει σε όλους εμάς τους επωφελούμενους φορείς να βλέπουμε το μέλλον με αισιοδοξία. Ευχόμαστε κάθε καλό και δύναμη στη συνέχιση του πολύτιμου και πολύπλευρου κοινωνικού έργου του Δεσμού».

Προγράμματα του Δεσμού

Kάποια από τα μεγαλύτερα προγράμματα και ενέργειες του Δεσμού είναι:

· Ο Δεσμός προσφέρει Ζεστασιά
· Δεσμός για τα Σχολεία
· Δεσμός για τους Νέους
· Νοιάζομαι και Δρω
· Ενέργειες στην Υγεία και την Κοινωνική Πρόνοια
· Ανταπόκριση στην πυρκαγιά της Ανατολικής Αττικής 2018
· Ανταπόκριση στην COVID-19
· Ανταπόκριση στις πυρκαγιές 2021

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε εδώ.

 

Διαβάστε επίσης στην αθηΝΕΑ:

GivingTuesday, η Ημέρα με τον Μεγαλύτερο Κοινωνικό Αντίκτυπο Επιστρέφει!

Vamvakou Revival | Φθινοπωρινά Εργαστήρια στη Βαμβακού

#AskTheExpert: Πώς να Aντιμετωπίσω τα Xρέη μου;

 

 

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΣ

Η αθηΝΕΑ είναι ένα μέσο ενημέρωσης που έχει τα μάτια του στραμμένα στο μέλλον. Απευθύνεται σε μια νέα γενιά Ελλήνων, δυναμική, κοσμοπολίτικη, μορφωμένη και απαιτητική, που θέλει μια ολοκληρωμένη ενημέρωση για τα δικά της ενδιαφέροντα. Με αιχμή του δόρατος το βραβευμένο ομώνυμο newsletter, η αθηΝΕΑ αγκαλιάζει την καθημερινότητά σας με ερεθίσματα που σας κάνουν να σκέφτεστε διαφορετικά.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Τα σημαντικότερα νέα της ημέρας, στο inbox σου κάθε μεσημέρι!

ΕΓΓPΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER

+