Μια KinderDocs Κυριακή για Όλους: «Girl Gang» της Susanne Regina Meures

Στην ερώτηση «τι θέλεις να γίνεις», το 85% των νέων θα απαντήσει: influencer. Η ταινία «Girl Gang» του KinderDocs παρουσιάζει το παρασκήνιο της ζωής ενός κοριτσιού 14 ετών από το Βερολίνο που πετυχαίνει αυτό που επιθυμούν οι περισσότεροι νέοι σήμερα.

Την Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2022 θα πραγματοποιηθεί στο Μουσείο Μπενάκη το πρώτο φετινό event του Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ για Παιδιά και Νέους KinderDocs, που απευθύνεται σε όλη την οικογένεια και περιλαμβάνει την προβολή της ελβετικής ταινίας «Girl Gang» της Susanne Regina Meures. Θα ακολουθήσει διαδραστικό εργαστήριο για τους θεατές με θέμα «Εσύ, πόσο influencer είσαι;».

Προβολή και Δράση για το Κοινό

Στη δράση που ακολουθεί μετά την προβολή, τόσο οι έφηβοι όσο και οι ενήλικοι θεατές που παρακολούθησαν την ταινία θα συμμετάσχουν σε ένα παιχνίδι. Εκτός από την εμπλοκή και τη συμμετοχή τους στο παιχνίδι, κατά τη διάρκεια της δράσης θα έχουν την ευκαιρία να αντλήσουν ενδιαφέροντα στοιχεία και απαντήσεις στις ερωτήσεις τους από τους δύο καλεσμένους του KinderDocs:

· Νίκος Σπηλιόπουλος, MSc, ICADC, ECP στη συστημική οικογενειακή ψυχοθεραπεία και συμβουλευτική εθισμών

· Διονύσης Κατσίμπας, Digital Marketing Director

Παράλληλα, το κοινό θα έχει τη δυνατότητα να εκφράσει εκ των προτέρων τις απόψεις του σχετικά με τις εξής δύο ερωτήσεις:

Ερώτηση για τους γονείς: «10 πράγματα που θα ήθελες να μάθεις από/για έναν influencer που επηρεάζει το παιδί σου (και εσένα)».

Ερώτηση για τα παιδιά/νέους: «10 πράγματα που θα ήθελες να μάθεις για να γίνεις influencer και ας μη συμφωνούν οι γονείς σου».

Λίγα Λόγια για την Ταινία

Η ταινία παρακολουθεί τη ζωή της Leonie, μιας 14χρονης influencer από το Βερολίνο, με κοινό ενός εκατομμυρίου. Οι γονείς της, διαβλέποντας τις οικονομικές προοπτικές, αναλαμβάνουν και ρόλο μάνατζερ, επιθυμώντας το παιδί τους να έχει καλύτερη ζωή από τη δική τους.

Όμως η πίεση είναι τεράστια για τη Leonie, και εκείνοι έρχονται αντιμέτωποι με ένα δίλημμα: να την προστατεύσουν από τους κινδύνους του διαδικτύου, όπως θα έκανε ένας καλός γονιός, ή να την ωθήσουν να εργαστεί, όπως θα έκανε ένας καλός μάνατζερ;

7η Χρονιά KinderDocs

Το KinderDocs επιστρέφει φέτος για 7η χρονιά. Από το ξεκίνημά του, τον Φεβρουάριο 2017, το KinderDocs προτείνει δημιουργικά ντοκιμαντέρ από όλο τον κόσμο, βραβευμένα σε διεθνή φεστιβάλ, και έχει προσελκύσει περισσότερους από 47.000 θεατές.

Αναπόσπαστο στοιχείο των προβολών είναι ότι πλαισιώνονται από προγράμματα ειδικά σχεδιασμένα για κάθε ταινία και ηλικία, καθώς και υψηλού επιπέδου δημιουργικά εργαστήρια και δράσεις, που σχεδιάζονται και υλοποιούνται στο Μουσείο Μπενάκη, σε συνεργασία με την επιστημονική ομάδα του KinderDocs και ειδικούς προσκεκλημένους.

KinderDocs για Σχολεία

Μπορείτε να δείτε τι περιλαμβάνει το πρόγραμμα για τα σχολεία, αλλά και να αντλήσετε πληροφορίες για την πρόσβασή σας στο Μουσείο Μπενάκη εδώ.

Πληροφορίες

«Girl Gang: οι influencer στον καθρέφτη»

27 Νοεμβρίου 11:00-14:00 | Προβολή του ντοκιμαντέρ «Girl Gang» της Susanne Regina Meures (Ελβετία, 2022, 98ʹ). Κατάλληλο για ενήλικο κοινό, καθώς και για παιδιά και νέους από 11+. Μετά την προβολή ακολουθεί δράση. | Εισιτήριο: 14 ευρώ | Μουσείο Μπενάκη: Πειραιώς 138, Αθήνα | Πληροφορίες: 2107219909 · info@kinderdocs.com | Προπώληση: · tickets.benaki.gr · viva.gr


Διαβάστε επίσης στην αθηΝΕΑ:

Ανήλικη Influencer σε Δράση: Mind The Gap

10+1: Η Παιδική Ατζέντα του Νοεμβρίου

«Μπάρντο»: Ο Ονειροπόλος Iñárritu Επιστρέφει στο Μεξικό

Μεγαλώστε τη «Στοίβα»! Καινούργια Βιβλία για τον Νοέμβριο

 

 

 

 

 

 

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΣ

Η αθηΝΕΑ είναι ένα μέσο ενημέρωσης που έχει τα μάτια του στραμμένα στο μέλλον. Απευθύνεται σε μια νέα γενιά Ελλήνων, δυναμική, κοσμοπολίτικη, μορφωμένη και απαιτητική, που θέλει μια ολοκληρωμένη ενημέρωση για τα δικά της ενδιαφέροντα. Με αιχμή του δόρατος το βραβευμένο ομώνυμο newsletter, η αθηΝΕΑ αγκαλιάζει την καθημερινότητά σας με ερεθίσματα που σας κάνουν να σκέφτεστε διαφορετικά.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Τα σημαντικότερα νέα της ημέρας, στο inbox σου κάθε μεσημέρι!

ΕΓΓPΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER

+