Ανοίγοντας Ορίζοντες Καριέρας

Είναι Σάββατο μεσημέρι και βρίσκομαι στο περίπτερο της Coca-Cola Τρία Έψιλον στις Ημέρες Καριέρας 2018, στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων. Απέναντί μου έχω έναν ενθουσιώδη Management Trainee της εταιρείας – τον καλύτερο δυνατό “πρέσβη” για το πρόγραμμα, το οποίο δημιουργεί ευκαιρίες καριέρας και προσωπικής εξέλιξης για πολλά υποσχόμενους νέους εδώ και 28 χρόνια.

Ο ίδιος έχει μόλις κλείσει τον πρώτο χρόνο απασχόλησής του στην εταιρεία και μιλάει για τη μέχρι τώρα εμπειρία με μάτια που λάμπουν. Αναφέρεται στους ανθρώπους που γνώρισε στις εγκαταστάσεις και τα γραφεία της Coca-Cola Τρία Έψιλον στο Σχηματάρι, στο Αίγιο, στην Αθήνα… Για τον τρόπο με τον οποίο τον αγκάλιασαν στελέχη και λοιποί συνεργάτες στη μέχρι στιγμής διαδρομή του. Πρόκειται για ένα από τα μακροβιότερα τέτοια προγράμματα στη χωρά μας, επομένως πολλά από τα στελέχη τα οποία συναναστράφηκε υπήρξαν απόφοιτοί του.

Μιλάει για τις ευκαιρίες που νιώθει ότι ανοίγονται μπροστά του, τις οποίες είναι στο χέρι του να εκμεταλλευτεί και μου εμπνέει μια πρωτόγνωρη, για τις μέρες μας, αισιοδοξία. Η σημασία του να βλέπεις μπροστά φως, πολύ παραπάνω, να βλέπεις ανοιχτούς και πλατιούς ορίζοντες, είναι εξαιρετικά σημαντική για την αγορά εργασίας στην παρούσα συγκυρία στη χώρα μας. Είναι ο πιο κατάλληλος άνθρωπος να μιλήσει σε άλλους νέους που ενδιαφέρονται για τις ευκαιρίες που προκύπτουν μέσα από μια πορεία στην Coca-Cola Τρία Έψιλον για τα projects που ανέλαβε, για την εμπειρία που απέκτησε συνεργαζόμενος με πολλά διαφορετικά τμήματα, αλλά και τις προοπτικές εξέλιξης τόσο εντός της εταιρείας όσο και στο εξωτερικό, σε χώρες δραστηριοποίησης του Ομίλου Coca-Cola HBC.

Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι η Coca-Cola Τρία Έψιλον αναδείχθηκε εργοδότης επιλογής για τη Γενιά Υ και ένας από τους 10 κορυφαίους εργοδότες με το καλύτερο εργασιακό περιβάλλον στην Ελλάδα, σύμφωνα με την έρευνα Best Workplaces 2018.

Η πορεία στην Coca-Cola Τρία Έψιλον βέβαια, για τους περισσότερους, δεν ξεκινά με το Πρόγραμμα Rise Management Trainee, αλλά σε προηγούμενο στάδιο, από μια θέση υπεύθυνου ανάπτυξης αγοράς (Market Developer) στην εταιρεία, η οποία τον καθιστά μέλος της μεγαλύτερης ομάδας πωλήσεων του κλάδου, με παρουσία σε ολόκληρη την Ελλάδα. Πρόκειται για την καρδιά της εταιρείας, το πιο νευραλγικό της σημείο, όπως μου εξηγούν οι άνθρωποί της, που βρίσκονται στο περίπτερο για να λύσουν τις απορίες των νέων ενδιαφερόμενων. Υψηλόβαθμα στελέχη της Coca-Cola Τρία Έψιλον, στελέχη του τμήματος Ανθρώπινου Δυναμικού, αλλά και άλλοι Management Trainees βρέθηκαν στις Ημέρες Καριέρας για να γνωρίσουν από κοντά όσους ενδιαφέρονται να έρθουν σε επαφή με την εταιρεία. Περισσότερα από 40 στελέχη συνολικά περνούν από το περίπτερο το διήμερο 13 και 14 Οκτωβρίου.

Όμως, ακόμα και πριν το στάδιο αυτό, μέσα από το πρόγραμμα της Coca-Cola Τρία Έψιλον και της Coca-Cola, Youth Empowered, στο οποίο έχουμε αναφερθεί και στο παρελθόν, η εταιρεία επενδύει στην ενίσχυση της απασχολησιμότητας των νέων 18-30 ετών που βρίσκονται εκτός αγοράς εργασίας. Η διαδραστική, e-learning πλατφόρμα www.youthempowered.gr, στην οποία έχουν μέχρι σήμερα εγγραφεί 5.000 μέλη, φιλοδοξεί να δώσει τις κατάλληλες δεξιότητες στους συμμετέχοντες να πετύχουν μία θετική αλλαγή στη ζωή τους. Ενδιαφερόμενοι που περνούν από το περίπτερο έχουν μάλιστα τη δυνατότητα να εγγραφούν στην πλατφόρμα και να διεκδικήσουν, μέσα από μια κλήρωση 20 τυχερών, mentoring sessions με τα στελέχη της εταιρείας που επιθυμούν.

Ας κάνουμε, τώρα, ένα βήμα πίσω γιατί έχει αξία να καταλάβουμε τη “μεγάλη εικόνα” της στρατηγικής της Coca-Cola Τρία Έψιλον σε ό,τι αφορά το εργασιακό περιβάλλον και τις ευκαιρίες καριέρας που προσφέρει. Τα διαφορετικά κομμάτια της στρατηγικής αυτής ταιριάζουν μεταξύ τους, αλληλοσυμπληρώνονται και αλληλοβοηθούνται, συνθέτοντας μια προσέγγιση 360 μοιρών που παίζει καθοριστικό ρόλο στη διαμόρφωση μιας συνολικής εργασιακής κουλτούρας.

Μέσα από πρωτοβουλίες όπως το πρόγραμμα Youth Empowered, η εταιρεία βοηθάει έναν όσο το δυνατόν ευρύτερο αριθμό νέων στη χώρα μας να ακονίσουν τα εργαλεία που έχουν στη διάθεσή τους στην αναζήτηση μιας θέσης εργασίας. Μέσα από μια θέση υπεύθυνου ανάπτυξης αγοράς ανοίγει τις πόρτες της και επιτρέπει στη νέα γενιά να ξεκινήσει τη δική της διαδρομή μέσα στην εταιρεία. Μέσα από το πρόγραμμα των Management Trainees, δίνει την ευκαιρία σε φρέσκα πρόσωπα να απαρτίσουν τη νέα γενιά στελεχών της Coca-Cola Τρία Έψιλον, τα οποία, σε αντίθεση με την κοινή πρακτική στην ελληνική αγορά εργασίας, δεν χρειάζεται να περάσουν δεκαετίες επί δεκαετιών πριν γνωρίσουν την επαγγελματική καταξίωση. Αυτή η εξέλιξη έρχεται συντομότερα -συνοδευόμενη κι από την ανάλογη αύξηση ευθυνών- και εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τη διάθεση του ίδιου του εργαζόμενου να προχωρήσει.

Φτάνουμε, τέλος, στις εργασιακές συνθήκες. Στη ζωή μέσα στην εταιρεία, στην επαγγελματική καθημερινότητα. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι η Coca-Cola Τρία Έψιλον αναδείχθηκε εργοδότης επιλογής για τη Γενιά Υ και ένας από τους 10 κορυφαίους εργοδότες με το καλύτερο εργασιακό περιβάλλον στην Ελλάδα, σύμφωνα με την έρευνα Best Workplaces 2018. Η εταιρεία, η οποία απασχολεί 1.500 εργαζομένους πανελλαδικά, φροντίζει διαρκώς για τη δημιουργία συνθηκών εργασιακής ευημερίας και εξέλιξης για τους ανθρώπους της, εντάσσοντας τις δράσεις της σε ένα ολοκληρωμένο στρατηγικό πλάνο με επίκεντρο τον άνθρωπο. Στόχος της είναι ένα σύγχρονο εργασιακό περιβάλλον που συνεχώς προοδεύει και στο οποίο επιτυγχάνονται οι εταιρικοί στόχοι, ενώ οι άνθρωποι δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό καθώς συνεργάζονται ως ομάδα, σε ένα πλαίσιο εμπιστοσύνης.

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΣ

Η αθηΝΕΑ είναι ένα μέσο ενημέρωσης που έχει τα μάτια του στραμμένα στο μέλλον. Απευθύνεται σε μια νέα γενιά Ελλήνων, δυναμική, κοσμοπολίτικη, μορφωμένη και απαιτητική, που θέλει μια ολοκληρωμένη ενημέρωση για τα δικά της ενδιαφέροντα. Με αιχμή του δόρατος το βραβευμένο ομώνυμο newsletter, η αθηΝΕΑ αγκαλιάζει την καθημερινότητά σας με ερεθίσματα που σας κάνουν να σκέφτεστε διαφορετικά.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Τα σημαντικότερα νέα της ημέρας, στο inbox σου κάθε μεσημέρι!

ΕΓΓPΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER

+