Η Art Athina φέτος ακολουθεί ένα υβριδικό μοντέλο για να παρουσιάσει τις νέες προτάσεις της εικαστικής σκηνής. Μέχρι το τέλος Νοεμβρίου μπορούμε να δούμε τα προτεινόμενα έργα είτε στο Art Athina Virtual είτε στον φυσικό χώρο της κάθε γκαλερί, ενώ από τις 12 έως τις 21 Νοεμβρίου επιλεγμένα έργα παρουσιάστηκαν στο Art Athina Pop Up στο ξενοδοχείο King George, στο Σύνταγμα.

Προσωπικά, βρήκα το στήσιμο της pop up έκθεσης πολύ ενδιαφέρον. Τα έργα βρήκαν τη θέση τους στο σαλόνι του ξενοδοχείου, αναρτημένα σε τοίχους, τοποθετημένα σε κονσόλες-αντίκες ή σε μπλε μεταλλικές βάσεις ακουμπισμένες σε χρωματισμένους τσιμεντόλιθους.

Το σύγχρονο μπλέχτηκε με το κλασικό στοιχείο, που έδωσε έναν ξεχωριστό –κατ’ εμέ– αέρα, υπενθυμίζοντας πως η σύγχρονη τέχνη όχι μόνο ταιριάζει άριστα σε χώρους κλασικούς, αλλά προκαλεί και έναν ενδιαφέροντα διάλογο. Επιπλέον, βλέποντας τα έργα σε χώρο πραγματικό, αντί του συνήθους αχανούς εκθεσιακού, μπορούμε να τα προσεγγίσουμε διαφορετικά, μεταφέροντάς τα νοητά στο δικό μας σπίτι.

Η pop up έκθεση επιτρέπει την επιλογή ενός μόνο έργου από κάθε αίθουσα τέχνης. Παρ’ όλα αυτά, ένιωσα ότι οι επιλογές ήταν αντιπροσωπευτικές του ύφους που προβάλλει κάθε χώρος.

Εκτός αυτού, απόλαυσα την εμπειρία και “διάβασα” κάθε έργο με την προσοχή που του αξίζει, πράγμα που δεν είναι εφικτό όταν προσφέρονται πολλαπλάσιες επιλογές σε πολυάριθμα booths. Εξάλλου, τα QR Codes που υπήρχαν σε κάθε περιγραφή μπορούσαν να σε μεταφέρουν στο εκάστοτε ψηφιακό Viewing Room, όπου εμφανίζονταν όλα τα διαθέσιμα έργα της γκαλερί.

Τα έργα που ξεχώρισα από την pop up έκθεση:

Τα έργα που ξεχωρίζω από τη virtual έκθεση:

Διαβάστε ακόμα στην αθηΝΕΑ:

Αrt Athina: και “Pop Up” και “Virtual”

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΣ
pARTicle
pARTicle

Η Αγγελική Ντούρου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1984. Το 2006 ολοκλήρωσε τις σπουδές της στο Τμήμα Συντήρησης Αρχαιοτήτων & Έργων Τέχνης στο ΤΕΙ Αθηνών. Το 2008 απέκτησε το μεταπτυχιακό δίπλωμα MSc Ιστορίας της Τέχνης στο Πανεπιστήμιο Εδιμβούργου, με εξειδίκευση στην Εκτίμηση Έργων Τέχνης. Έχει εργαστεί ως συντηρήτρια αρχαιοτήτων και έργων τέχνης στο Υπουργείο Πολιτισμού και στο Μουσείο Μπενάκη και ως ιστορικός τέχνης στο Ίδρυμα Σύγχρονης Τέχνης ΔΕΣΤΕ. Είναι εγγεγραμμένη στον κατάλογο Πραγματογνωμόνων-Εκτιμητών Έργων Τέχνης του Πρωτοδικείου Αθηνών και τακτικό μέλος του Συλλόγου Εκτιμητών Ελλάδος (Σ.ΕΚ.Ε.) και της Εταιρείας Ελλήνων Ιστορικών Τέχνης (Ε.Ε.Ι.Τ.). Έχει επιμεληθεί εκθέσεις τέχνης και σεμινάρια ιστορίας τέχνης και εκτίμησης έργων τέχνης στο Μουσείο Ηρακλειδών κ.α. Σήμερα εργάζεται ως Πιστοποιημένη Εκτιμήτρια Έργων Τέχνης (MRICS) και ως Σύμβουλος Τέχνης. Παρακολουθεί ανελλιπώς την αγορά τέχνης και τις εφαρμογές των επιστημών στην τέχνη, ενώ απολαμβάνει να επισκέπτεται καλλιτεχνικές εκθέσεις και να μελετάει την ιστορία και τη θεωρία της τέχνης. Μοιράζεται μαζί μας τα #MustSee του μήνα μέσα από τη στήλη της «pARTicle».

DEI

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Τα σημαντικότερα νέα της ημέρας, στο inbox σου κάθε μεσημέρι!

ΕΓΓPΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER

+