Ας Μου Λένε Ότι Υπερβάλλω, Εγώ Θα Μείνω Σπίτι

Είμαι από τους υπερβολικούς, από εκείνους που κάθε μέρα τσακώνονται με τους γονείς τους μέχρι να καταλάβουν πόσο σημαντικό είναι να μείνουν σπίτι, από εκείνους για τους οποίους οι ίδιοι οι φίλοι τους λένε “αυτή το έχασε τελείως”. Ξέρετε πόσο με ενοχλεί αυτό; Καθόλου.

Ας μου λένε ότι υπερβάλλω, εγώ θα μείνω σπίτι και θα είμαι υπεύθυνη για το δικό μου κομμάτι. Είναι πολύ δύσκολο αλλά τόσο εύκολο, αν συνειδητοποιήσεις ότι κάνεις κάτι για να σώσεις ζωές. Γιατί έτσι είναι, με το να μείνεις σπίτι, μπορεί να σώζεις πολλές ζωές.

Κάπου μέσα στα χιλιάδες που διαβάζουμε για τον Covid19 καθημερινά διάβασα αυτό: “για πρώτη φορά η μοναξιά έχει παρέα, γιατί για πρώτη φορά μένω μόνος όχι για μένα αλλά για μας, και μόλις ο κύκλος σπάσει θα έχουμε καταφέρει το ακατόρθωτο, καθένας μόνος του και όλοι μαζί συγχρόνως”. Αυτό ακριβώς βλέπουμε στη γειτονική μας και γεωγραφικά, αλλά και από πλευράς κουλτούρας, Ιταλία.

Μπορεί να άργησαν να δράσουν, όμως όλοι μαζί πια μένουν σπίτι, όλοι ή “μόνοι μαζί” βγαίνουν στα μπαλκόνια τους κάθε μέρα στις 18:00 και τραγουδούν τον εθνικό ύμνο και αλλά πολλά, φέρνοντας από μακριά όλους αυτούς τους “μόνους” κοντά, κοντά στη καρδιά, στο μυαλό, δίνοντας δύναμη ο ένας στον άλλο για να μπορέσουν να κάνουν λίγο ακόμα υπομονή στο σπίτι τους. Ξαναλέω, στο σπίτι τους, όχι σε πεδίο μάχης.

Μοιράζομαι μαζί σας αυτό το βίντεο που δείχνει πώς σε τέτοιες τραγικές συνθήκες η απόσταση είναι αυτό που ίσως μας φέρει κοντά. Όλοι στα μπαλκόνι, ενωμένοι, τραγουδούν για τον ουρανό που θα είναι πάντα πιο γαλανός, με πόνο αλλά και με ελπίδα. Μπορεί συχνά να “μας χαλάει” αυτό που αντιπροσωπεύουν τα σημερινά πρότυπα με τους χιλιάδες ακόλουθους στο Instagram, όμως όταν έχουν τόσο μεγάλο αντίκτυπο, δε χρειάζεται να τα σνομπάρουμε. Ο Fedez, ο Ιταλός τραγουδιστής που έφτιαξε το βίντεο, και η γυναίκα του Chiara Ferragni έχουν καταφέρει να μαζέψουν πάνω από 4 εκατομμύρια ευρώ για να βοηθήσουν με οποίο τρόπο μπορούν τα θύματα αυτής της τραγωδίας.

Εμείς τι θα κάνουμε για τους δικούς μας συμπατριώτες και συνανθρώπους; #ΜένουμεΣπιτι

Τις εβδομαδιαίες μουσικές επιλογές της Αναστασίας Καίσαρη για την αθηΝΕΑ θα τις βρείτε στο playlist παρακάτω:

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΣ
Hullabaloo to Get you Through
Hullabaloo to Get you Through

Η Αναστασία Καίσαρη μεγάλωσε στην Αθήνα, αλλά ζει στο Λονδίνο από το 2005, όταν έφτασε στην πόλη αυτή για να σπουδάσει Αρχιτεκτονική στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου UCL και συγκεκριμένα στην Bartlett School of Architecture. Το 2009 εντάχθηκε στην ΥΟΟ, εταιρία του Philippe Starck που ασχολείται με residential developments. Κατά τη διάρκεια του δεύτερου χρόνου της στην ΥΟΟ έκανε παράλληλα και ένα master, Architecture and Digital Media MA, στο Πανεπιστήμιο του Westminster. Μέχρι στιγμής έχει ασχοληθεί με την ανάπτυξη διάφορων projects στις Φιλιππίνες, στο Χονγκ Κονγκ, στο Μαϊάμι κ.α. Δοκιμάζοντας το επιχειρηματικό της πνεύμα, η Αναστασία ήταν υπεύθυνη για τη δημιουργία μιας γκαλερί με contemporary art στη Μύκονο το 2008 και το 2009, μετατρέποντας ένα κτίριο 74 τετραγωνικών σε σύγχρονο χώρο τέχνης. Θα ήθελε να ζει σε μια πόλη που να παίζει μουσική από μεγάφωνα 24/7, να ταξιδεύει σε κάποιο καινούριο ταξιδιωτικό προορισμό μια φορά το μήνα και να μην πρέπει να ξαναποχαιρετήσει ποτέ κανέναν. Μοιράζεται μαζί μας τις μουσικές τις επιλογές κάθε Δευτέρα.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Τα σημαντικότερα νέα της ημέρας, στο inbox σου κάθε μεσημέρι!

ΕΓΓPΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER

+