H Κυκλική Οικονομία στο Επίκεντρο των Forward Green και Renewable EnergyTech

FORWARD GREEN και RENEWABLE ENERGYTECH

Η «πράσινη καρδιά» της Ελλάδας χτυπά στη Θεσσαλονίκη από τις 7 έως τις 9 Μαρτίου 2024, με την κυκλική οικονομία και τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος.

Την ιδιαίτερη σημασία των FORWARD GREEN και RENEWABLE ENERGYTECH υπογράμμισε κατά τα σημερινά εγκαίνια των δύο διοργανώσεων ο γενικός γραμματέας Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας Εμμανουήλ Γραφάκος, κάνοντας λόγο για μια κομβική δεκαετία μετάβασης που διανύει η χώρα προς την κυκλική οικονομία και την ενεργειακή αυτάρκεια.

Επισήμανε δε πως οι δύο εκθέσεις μπορούν να αποτελέσουν κοιτίδα ανταλλαγής απόψεων και διασποράς τεχνολογίας και τεχνογνωσίας, που είναι απαραίτητες στην πορεία προς την επίτευξη της μετάβασης αυτής.

Στο ειδικό βάρος των δύο εκθέσεων, με δεδομένες τις ραγδαίες τεχνολογικές εξελίξεις στα πεδία της ενέργειας και της κυκλικής οικονομίας, που επιδρούν σε κάθε μορφή παραγωγικής διαδικασίας, αναφέρθηκε ο εκπρόσωπος και διευθυντής του ιδιαίτερου γραφείου του υφυπουργού Εσωτερικών (Μακεδονίας Θράκης) Κωνσταντίνος Δήμου, σημειώνοντας πως οι FORWARD GREEN και RENEWABLE ENERGYTECH αποτελούν χώρο μόχλευσης γνώσης και επιχειρηματικών σχεδίων.

Η «πράσινη καρδιά» της Ελλάδας χτυπά μέχρι το Σάββατο στη Θεσσαλονίκη, όπως ανέφερε από την πλευρά του ο αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Κωνσταντίνος Γιουτίκας, τονίζοντας πως οι δύο εκθέσεις θα συμβάλλουν στην ενημέρωση, αλλά και την ευαισθητοποίηση των πολιτών.

FORWARD GREEN και RENEWABLE ENERGYTECH

Εμμανουήλ Γραφάκος | Γενικός γραμματέας Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων, Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας

Τον δρόμο για το μέλλον, τον δρόμο της υπευθυνότητας, της κυκλικής οικονομίας και της «πράσινης» και «έξυπνης» ενέργειας δείχνουν οι FORWARD GREEN και RENEWABLE ENERGYTECH, σημείωσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Στέλιος Αγγελούδης, τονίζοντας πως η φιλοξενία 210 εκθετών από 20 χώρες στο πλαίσιο των δύο εκθέσεων καθιστά την πόλη σημείο αναφοράς για άλλη μία φορά.

Ο όρος «βιωσιμότητα» δεν έχει σχέση μόνο με το περιβάλλον, αλλά και με την οικονομία και την κοινωνία, τόνισε με τη σειρά του ο εμπορικός διευθυντής Πιστοποιήσεων της BUREAU VERITAS HELLAS Παναγιώτης Κεντερλής, απονέμοντας στους υπεύθυνους των εκθέσεων την πιστοποίηση σχετικά με την εφαρμογή Συστήματος Βιώσιμης Διαχείρισης Εκδηλώσεων σύμφωνα με το πρότυπο ISO 20121. «Η απονομή αυτής της πιστοποίησης δεν είναι το τέλος, δεν φτάσαμε σε κάποιο λιμάνι, αλλά φύγαμε από ένα λιμάνι, καθώς πρόκειται για μια διαδικασία που απαιτεί συνεχή προσπάθεια», πρόσθεσε.

Από την πλευρά του ο διευθυντής του portal energypress και συνεργάτης στη διοργάνωση της RENEWABLE ENERGYTECH Θοδωρής Παναγούλης, σημείωσε πως οι προσδοκίες ότι ο οικονομικός αυτός κλάδος χρειαζόταν μια τέτοια έκθεση, ένα εμπορικό βήμα και αυτή την εκπροσώπηση επιβεβαιώθηκαν.

Στη σημαντική πιστοποίηση που απονεμήθηκε στον εκθεσιακό φορέα, καθώς αντανακλά τη διαχρονική ευαισθησία των ανθρώπων του για την κυκλική οικονομία και την «πράσινη» κατεύθυνση της χώρας, αναφέρθηκε ο πρόεδρος της ΔΕΘ-HELEXPO Τάσος Τζήκας. Τόνισε όμως πως η ευαισθησία αυτή θα φανεί και με την ανάπλαση, η οποία θα δώσει στην κοινωνία της Θεσσαλονίκης το πιο βιοκλιματικό εκθεσιακό κέντρο της Ευρώπης.

210 Εκθέτες από 20 Χώρες

Η 2η Διεθνής Έκθεση Κυκλικής Οικονομίας FORWARD GREEN μεγάλωσε και εμπλουτίστηκε φέτος με τη RENEWABLE ENERGYTECH, μια μεγάλου βεληνεκούς και διεθνών προδιαγραφών εμπορική έκθεση αποκλειστικά για την αγορά της «πράσινης» και «έξυπνης» ενέργειας, η οποία υλοποιείται σε συνεργασία με το energypress.

FORWARD GREEN και RENEWABLE ENERGYTECH

Ο διεθνοποιημένος χαρακτήρας των δύο εκθέσεων αποτυπώνεται στη συμμετοχή 210 εκθετών (άμεσων και έμμεσων) από 20 χώρες.

Μάλιστα, στο πλαίσιο των δύο διοργανώσεων ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Ελλάδος σε συνεργασία με τη ΔΕΘ-HELEXPO υλοποιούν το πρόγραμμα CIRCULAR-RENEWABLEB2B@FGEXPO RESTECH, στο οποίο συμμετέχουν 150 επιχειρήσεις από 18 χώρες, με περισσότερα από 500 προγραμματισμένα ραντεβού (Β2Β) το διήμερο 8 και 9 Μαρτίου.

Πλούσιο είναι και το πρόγραμμα των παράλληλων εκδηλώσεων, με σημείο αναφοράς το διεθνές Forum (HELEXPO DIALOGUES) για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, την Κλιματική Αλλαγή, την Κυκλική Οικονομία, τη Βιομάζα και τα Βιοαπόβλητα.

Παρούσα στις δύο «πράσινες» εκθέσεις είναι και η πρωτοβουλία Zero Waste, η οποία δεν αφορά μόνο τη συλλογή απορριμμάτων από τους επισκέπτες, αλλά έχει πλέον επεκταθεί, για να καλύπτει και τους εκθέτες με την τοποθέτηση ειδικών κάδων σε κοινόχρηστα σημεία των περιπτέρων.

Πληροφορίες

Η είσοδος στις FORWARD GREEN και RENEWABLE ENERGYTECH είναι ελεύθερη για τους ενδιαφερόμενους επαγγελματίες, αλλά και για το κοινό κατόπιν εγγραφής με έναν από τους παρακάτω τρόπους: ηλεκτρονική προεγγραφή στις ιστοσελίδες των εκθέσεων ή εγγραφή στα κέντρα πληροφοριών στις εισόδους των εκθέσεων (Περίπτερα 15 και 13).

Το ωράριο των δύο εκθέσεων είναι Παρασκευή και Σάββατο, από τις 10:00 έως τις 19:00.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκέπτεστε τις ιστοσελίδες των δύο εκθέσεων: FORWARD GREEN και RENEWABLE ENERGYTECH.

 

Διαβάστε επίσης στην αθηΝΕΑ: 

Η BEYOND 2024 Επενδύει στην Εξωστρέφεια με Κύκλο Διεθνών Συμμετοχών

ΕΣΩ 2024 | Πίσω στη Γη: Φύση, Υλικά, Βιωσιμότητα & Τεχνητή Νοημοσύνη

PeopleCert: Ένας από τους Ελκυστικότερους Εργοδότες στην Ελλάδα 

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΣ

Η αθηΝΕΑ είναι ένα μέσο ενημέρωσης που έχει τα μάτια του στραμμένα στο μέλλον. Απευθύνεται σε μια νέα γενιά Ελλήνων, δυναμική, κοσμοπολίτικη, μορφωμένη και απαιτητική, που θέλει μια ολοκληρωμένη ενημέρωση για τα δικά της ενδιαφέροντα. Με αιχμή του δόρατος το βραβευμένο ομώνυμο newsletter, η αθηΝΕΑ αγκαλιάζει την καθημερινότητά σας με ερεθίσματα που σας κάνουν να σκέφτεστε διαφορετικά.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Τα σημαντικότερα νέα της ημέρας, στο inbox σου κάθε μεσημέρι!

ΕΓΓPΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER

+