Φυσικά Fysika: Μια Γιορτή για Όσους Αγαπούν το Κρασί

Η πρώτη έκθεση που ασχολείται αποκλειστικά με κρασιά ελάχιστων ή μηδενικών παρεμβάσεων θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2022 στη Θεσσαλονίκη, στο παλιό κτίριο της ΧΑΝΘ. Πρόκειται για μια σύμπραξη του wine bar της Αθήνας Τανίνη Αγάπη Μου και της Oenosophy.

1 Ημέρα, 38 Οινοποιεία, 80 Κρασιά

Το ιστορικό γήπεδο μπάσκετ της ΧΑΝΘ θα φιλοξενήσει σε αυτή τη γιορτή του φυσικού κρασιού οινοποιεία από όλη τη χώρα. Έτσι, θα έχουμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε πάνω από 80 κρασιά ήπιων παρεμβάσεων από 30 ελληνικά οινοποιεία και να γνωρίσουμε τους δημιουργούς τους. Τα κρασιά της έκθεσης είναι βιολογικά, βιοδυναμικά, με ελάχιστα ή και καθόλου πρόσθετα. Είναι αγνά, φιλικά προς το περιβάλλον και πάνω απ’ όλα νόστιμα!

Η έκθεση θα πραγματοποιείται δύο φορές τον χρόνο, το φθινόπωρο στη Θεσσαλονίκη και την άνοιξη στην Αθήνα. Ο πλήρης κατάλογος των οινοποιείων που θα συμμετάσχουν θα ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες.

Εκτός από ημέρα κρασιού, το Φυσικά Fysika θέλει να δημιουργήσει μια κοινότητα ανθρώπων οι οποίοι παράγουν, πίνουν, αγαπούν ή ασχολούνται με οποιονδήποτε τρόπο με το κρασί που καλλιεργείται σε ένα καθαρό περιβάλλον, χωρίς πρόσθετα, συνθετικά λιπάσματα και παρασιτοκτόνα, όπου τα φυτά και η γη ανθίζουν. Φέρνοντας κοντά ανθρώπους που μοιράζονται κοινές αξίες, οι προσπάθειές μας ενώνονται και ένας καλύτερος, οινικός και μη κόσμος είναι πιθανός.

Περισσότερες πληροφορίες στο site fysikafysika.gr, ενώ για το τι εννοούμε όταν λέμε ότι ένα κρασί είναι φυσικό, ρίξτε μια ματιά στον πρόσφατο οδηγό μας στην αθηΝΕΑ εδώ.
ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΣ
CARPE VINUM
CARPE VINUM

Η Μαρία είναι Δικηγόρος Αθηνών αλλά και γκαλερίστα. Μεγαλωμένη σε κοσμοπολίτικο περιβάλλον και ζώντας για πολλά χρόνια στο εξωτερικό ανέπτυξε μια ιδιαίτερη σχέση με το κρασί και τη γαστρονομία, την οποία ακολουθεί πάντα και παντού! Δεν κρύβει ποτέ την παράφορη αγάπη της για την Αθήνα και μοιράζεται μαζί μας μικρά μυστικά από τον χώρο της γαστρονομίας.

DEI

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Τα σημαντικότερα νέα της ημέρας, στο inbox σου κάθε μεσημέρι!

ΕΓΓPΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER

+