Γευστικό ταξίδι στο Πιεμόντε με Θέα την Ακρόπολη στο Εστιατόριο Tudor Hall

Πλησιάζει η μεγάλη βραδιά! Το Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2022, στις 21:00, το Εστιατόριο Tudor Hall του Ξενοδοχείου King George υποδέχεται το ιστορικό Οινοποιείο Bava και τον χαρισματικό ιδιοκτήτη του Roberto Bava, σε μια βραδιά αφιερωμένη στα κρασιά και στις γεύσεις του Πιεμόντε.

H οικογένεια Bava, που δημιούργησε το πρώτο της οινοποιείο το 1911, έχει συνδεθεί με πάνω από 100 σοδειές κρασιού, από έξι γενιές που διαδέχονται η μία την άλλη, και οι ποικιλίες του είναι φημισμένες για την υψηλή ποιότητά τους.
Τα εξαιρετικά προϊόντα της περιοχής αποτέλεσαν πηγή έμπνευσης  για τον executive chef του ξενοδοχείου, Αστέριο Κουστούδη, που μαζί με τον head sommelier, Ευάγγελο Ψωφίδη, ταξίδεψαν στο Πιεμόντε της Ιταλίας για να συλλέξουν τα μοναδικά υλικά που χρησιμοποιήθηκαν για τη δημιουργία του μενού.

 

Η Περιοχή Πιεμόντε

Το Πιεμόντε είναι μια μαγική περιοχή στη βορειοδυτική άκρη της Ιταλίας, η οποία φημίζεται για τα κρασιά και τη γαστρονομία της. Ξεχωρίζει για τους λόφους της, που φτάνουν σε ύψος τα 600 μέτρα, ενώ δημιουργούν οπτικά ένα θέαμα θεσπέσιο, που θυμίζει ωκεανό με κύματα από αμπέλια. Οι βασικές ποικιλίες που συναντά κανείς στο Πιεμόντε είναι οι κόκκινες Nebbiolo, Barbera και Dolcetto και οι λευκές Cortese και Moscato.

Η Οικογένεια Bava 

Η ιστορία της οικογένειας Bava ξεκινά στο Cocconato, ένα χωριό που υψώνεται απότομα στις πλαγιές του Monferrato Astigiano. Καλλιεργεί αμπέλια σε αυτή την περιοχή από το 1600, ενώ το 1911 στην ίδια περιοχή η οικογένεια έχτισε το πρώτο οινοποιείο. Από τότε έχουν περάσει πάνω από 110 τρύγοι, με έξι γενιές να διαδέχονται η μία την άλλη. Τα καλύτερα Bava Barberas, χάρη στην υψηλή ποιότητά τους, είναι γνωστά σε όλο τον κόσμο.
Σήμερα το οικογενειακό κτήμα εκτείνεται στο Monferrato και τη Langa, με 50 εκτάρια αμπελώνων και 20 εκτάρια φυσικών αγρών, που καλλιεργούνται με την ευαισθησία, φροντίδα και προσοχή των παλιών χρόνων, με στόχο τη βιωσιμότητα και τις μειωμένες περιβαλλοντικές επιπτώσεις.

Η Ιδέα «Piemonte Beyond Barolo and Truffles»

Υπάρχουν ισχυροί δεσμοί μεταξύ του Οινοποιείου Bava και της γαστρονομίας. Το ενδιαφέρον για τη μαγειρική κοχλάζει δημιουργικά.
Στην πάροδο του χρόνου, ο Roberto Bava δημιουργεί δεκάδες μενού για θρυλικά wine dinners, τα οποία έχουν ενθουσιάσει τους καλοφαγάδες στις πέντε ηπείρους του κόσμου. Για καθεμία από αυτές τις εκδηλώσεις, ο Bava δημιουργεί ένα μενού, προσεκτικά δομημένο, με τους chefs και τους sommeliers που συμμετέχουν.

Κάθε δείπνο Bava είναι μοναδικό και απόλυτα απολαυστικό, ενώ ο ίδιος ο Roberto Bava χαίρεται όταν συμπεριλαμβάνει πολλά στοιχεία στους συνδυασμούς φαγητού και κρασιού, όπως μουσική, τέχνη, χρώματα, αρώματα, με στόχο να αποκαλύπτονται οι συναισθηματικοί δεσμοί μεταξύ της γεύσης και των άλλων αισθήσεων.

Μέσα από την ιδέα «Piemonte Beyond Barolo and Truffles», ο Bava θέλει να ανακαλύπτει ο κόσμος άγνωστες πτυχές, τεχνικές και προϊόντα της γαστρονομικής παράδοσης του Piemonte, αναδεικνύοντας πάντα την εποχικότητα ως αξία.

Η Διάθεση

Το Εστιατόριο Tudor Hall, που βρίσκεται στον 7ο όροφο του ιστορικού Ξενοδοχείου King George στην πλατεία Συντάγματος, δεν σταματά να εντυπωσιάζει και να αιφνιδιάζει τις αισθήσεις ξυπνώντας συναισθήματα.

Ο χώρος αποπνέει αριστοκρατική αισθητική που, με τα θαυμάσια έργα τέχνης, τα αψεγάδιαστα στρωμένα τραπέζια και την ατμοσφαιρική μουσική από το πιάνο με ουρά, σε ταξιδεύει στην ιστορία της Αθήνας, χωρίς όμως να χάνεται η σύγχρονη πινελιά, η οποία είναι παρούσα σε αρκετά σημεία. Στον εξωτερικό χώρο, ο οποίος τους καλοκαιρινούς μήνες μετατρέπεται στο πιο γοητευτικό μπαλκόνι της πόλης, ο βράχος της Ακρόπολης με την ανέγγιχτη ομορφιά του Παρθενώνα, το Παναθηναϊκό Στάδιο, οι Κήποι του Ζαππείου, το Σύνταγμα με τη Βουλή γεμίζουν με ενέργεια τη διάθεση κάθε επισκέπτη.

Έχουμε πληροφορίες πως το συγκεκριμένο wine dinner θα ακολουθήσουν και άλλα εξίσου εντυπωσιακά.

Πληροφορίες

Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2022 | 21:00-00:00 | 150 ευρώ/άτομο | Tudor Hall, King George: Βασιλέως Γεωργίου 3 Α, Σύνταγμα, τηλ. 210 3330265 (για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις)
ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΣ
CARPE VINUM
CARPE VINUM

Η Μαρία είναι Δικηγόρος Αθηνών αλλά και γκαλερίστα. Μεγαλωμένη σε κοσμοπολίτικο περιβάλλον και ζώντας για πολλά χρόνια στο εξωτερικό ανέπτυξε μια ιδιαίτερη σχέση με το κρασί και τη γαστρονομία, την οποία ακολουθεί πάντα και παντού! Δεν κρύβει ποτέ την παράφορη αγάπη της για την Αθήνα και μοιράζεται μαζί μας μικρά μυστικά από τον χώρο της γαστρονομίας.

DEI

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Τα σημαντικότερα νέα της ημέρας, στο inbox σου κάθε μεσημέρι!

ΕΓΓPΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER

+