Οι Άντρες ή οι Γυναίκες Επωφελούνται Περισσότερο από την Άσκηση;

Μια νέα έρευνα έρχεται να επιβεβαιώσει ότι η τακτική άσκηση πιθανόν να είναι πιο ευεργετική για τους άνδρες από ότι για τις γυναίκες και συγκεκριμένα για τις γυναίκες μετά την εμμηνόπαυση. Η έρευνα, που διεξήχθη από το Loughborough University, έδειξε ότι η άσκηση βελτίωνε την αρτηριακή πίεση καθώς και την υγεία του αγγειακού συστήματος σε πιο σημαντικό στους άνδρες από ότι στις γυναίκες. Πιο συγκεκριμένα τα σκληρά λόγω ηλικίας αγγεία φαίνεται ότι χαλαρώνουν με την άσκηση περισσότερο αν είσαι άνδρας και λιγότερο αν είσαι γυναίκα. Ως εκ τούτου αυτό μπροεί να συντελέσει στην καλύτερη πρόληψη καρδιαγγεικακών προβλημάτων. Η έρευνα που παρουσιάστηκε στο British Cardiovascular Society αποτελεί μία ακόμα απόδειξη ότι αυτοί που επιβάλλεται να σηκωθούν οπωσδήποτε από τον καναπέ είναι περισσότερο οι άντρες από τις γυναίκες.  Παρόλα αυτά σε καμία περίπτωση δεν υποδεικνύουν ότι η άσκηση θα πρέπει να απουσιάζει από τη ζωή και την καθημερινότητα της γυναίκας.

Γιατί Είναι και για τις Γυναίκες Πολύ Σημαντική η Άσκηση;

Σήμερα γνωρίζουμε ότι η άσκηση προστατεύει τη γυναίκα από διάφορους τύπους καρκίνου και κυρίως από τον καρκίνο του μαστού. Επίσης, αποτελεί ένα πολύ καλό μέτρο πρόληψης για την οστεοπόρωση και την ενδυνάμωση του μυοσκελετικού συστήματος και αποτελεί βασικό σύμμαχο για ένα καλύτερο καρδιαγγειακό σύστημα, ιδιαίτερα την περίοδο που οι γυναίκες είναι πιο ευάλωτες στα καρδιαγγειακά προβλήματα – την περίοδο της εμμηνόπαυσης. Τέλος, αποτελεί εγγυημένο βελτιωτικό της διάθεσης, μειώνοντας τον κίνδυνο κατάθλιψης, που είναι γνωστό ότι προτιμά τις γυναίκες. Ως εκ τούτου, ακόμα κι αν η εν λόγω έρευνα αποδεικνύει ότι η άσκηση έχει μεγαλύτερο όφελος για τους άνδρες από ότι για τις γυναίκες, σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να υποτιμάται το όφελός της στην γυναίκα. Η άσκηση είναι αναμφισβήτητα κάτι που κάθε γυναίκα θα πρέπει να φροντίζει να περιλαμβάνεται στο εβδομαδιαίο πρόγραμμά της, καθώς αποτελεί βασική ασπίδα πρόληψης για διάφορα νοσήματα που θα μπορούσαν να την απειλήσουν.

Είτε Είσαι Άνδρας Είτε Γυναίκα, ο Στόχος Παραμένει ο Ίδιος!

Επιδίωξε να εντάξεις σε εβδομαδιαία βάση την άσκηση στη ζωή σου σε μία συχνότητα τουλάχιστον 3 φορές την εβδομάδα από μία ώρα ή μισή ώρα καθημερινά. Οι γιατροί αυτή τη συχνότητα συνιστούν. Επιλέγοντας μία μορφή άσκησης που σου αρέσει και δεν την κάνεις αναγκαστικά, έχεις περισσότερες πιθανότητες και να το απολαμβάνεις περισσότερο και να κολλήσεις με μια πραγματικά θετική για σένα συνήθεια για περισσότερο καιρό. Θυμήσου επίσης, ότι κάτι τόσο απλό όσο το καθημερινό περπάτημα για 30 έως 45 λεπτά θεωρείται άσκηση.

Αρχική δημοσίευση από τη Φλώρα Κασσαβέτη στο Thrive Global.

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΣ

Η αποστολή του Thrive Global είναι να τερματίσει την επιδημία του στρες και της εξουθένωσης προσφέροντας επιστημονικές, εφαρμόσιμες λύσεις που ενισχύουν την ευεξία και μαζί την αποδοτικότητα και σε βοηθούν να αλλάξεις πεποιθήσεις και συμπεριφορές και να περάσεις από τη θεωρία στην πράξη, διαμορφώνοντας νέες συνήθειες προκειμένου να κατακτήσεις την πολυπόθητη ισορροπία μεταξύ προσωπικής και επαγγελματικής ζωής. Ιδρύθηκε από την Arianna Huffington στις ΗΠΑ το 2016 και, μέσα σε ένα χρόνο, κατάφερε να γίνει ο παγκόσμιος ηγέτης στα προγράμματα ευεξίας, έχοντας πελάτες που διακρίνονται για το εργασιακό τους περιβάλλον. Στην Ελλάδα λειτουργεί από το 2018 και είναι η πρώτη φορά που μια τέτοια καινοτομία έρχεται στην χώρα μας, σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα, προσαρμοσμένη στα ελληνικά δεδομένα. Μάθε περισσότερα στο www.thriveglobal.gr.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Τα σημαντικότερα νέα της ημέρας, στο inbox σου κάθε μεσημέρι!

ΕΓΓPΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER

+