Η Dataphoria Στοχεύει Ψηλότερα για τη Βιωσιμότητα

Η Dataphoria, η πρώτη Analytics-as-a-Service πλατφόρμα της Ελλάδας αφιερωμένη στη βιωσιμότητα, ολοκλήρωσε επιτυχώς τον πρώτο της γύρο χρηματοδότησης, εξασφαλίζοντας €225.000. Τη χρηματοδότηση συντόνισε η Investing For Purpose, μια πρωτοβουλία αφιερωμένη στην προώθηση των επενδύσεων κοινωνικού και περιβαλλοντικού αντικτύπου, με τη συμμετοχή Άγγελων Επενδυτών και εταιρειών από την κοινότητα της Investing For Purpose.

Η Dataphoria υποστηρίζει εταιρίες στο να αναπτύξουν την στρατηγική τους για το ESG και στο να παρουσιάζουν συνεχή πληροφόρηση γύρω από τα αποτελέσματα σε πραγματικό χρόνο. Υποστηρίζουν τους πελάτες τους με όλα τα απαραίτητα δεδομένα για ακριβές και συνεπές reporting για το ESG. Αυτή η χρηματοδότηση ενισχύει την πορεία της Dataphoria, προωθώντας τις ενέργειες ανάπτυξης λογισμικού βιωσιμότητας, ενώ εξασφαλίζει τις αυξανόμενες απαιτήσεις ανάπτυξής της.

Η συμμετοχή της Investing for Purpose στη Dataphoria δεν περιορίζεται απλώς στην οικονομική υποστήριξη. Η ομάδα παρείχε στρατηγικές και επιχειρηματικές συμβουλές στη Dataphoria κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας για αυτόν τον γύρο. Η συνεργασία αναμένεται να εδραιωθεί, με συνεχή συμβουλευτική και ευκαιρίες δικτύωσης, συνδέοντας τη Dataphoria με εταιρείες-κλειδιά της αγοράς. Επιπλέον, οι 2 ομάδες δημιούργησαν για πρώτη φορά ένα πλαίσιο αναφοράς όχι μόνο οικονομικών αλλά και περιβαλλοντικών και κοινωνικών στόχων, συνδυάζοντας κερδοφορία και αειφορία. Οι στόχοι θα παρακολουθούνται συνεχώς και θα καθορίζουν την πορεία επιτυχίας της εταιρείας.

Με αυτή τη χρηματοδότηση, η Dataphoria επεκτείνει την ομάδα της, βελτιώνει τις τεχνολογικές της δυνατότητες και καθιερώνει την παρουσία της στο χώρο της τεχνολογίας για τη βιωσιμότητα. Με βάση την επιτυχία που σημείωσε η χρηματοδότηση, η Dataphoria διατηρεί την επιλογή να την αυξήσει για ένα επιπλέον ποσό μέχρι €100.000 μέσα στους επόμενους μήνες.

Σε μια κοινή δήλωση, οι συνιδρυτές Αναστάσης και Φένια δήλωσαν: «Πέρα από το οικονομικό κομμάτι, αυτή η επένδυση συμβολίζει τη συλλογική μας επιδίωξη για την αξιοποίηση της τεχνολογίας προς ένα βιώσιμο πλανήτη. Η συμμαχία μας με την ομάδα της Investing For Purpose και την κοινότητά επενδυτών τους δείχνει το δρόμο, και είμαστε έτοιμοι να κάνουμε τα επόμενά μας βήματα φέροντας την επιστήμη των δεδομένων σε κάθε επιχείρηση, κάθε πόλη που θέλει να κάνει την μετάβαση στην αειφορία».

Από την πλευρά της, η Anne Nijenhuis, Partner της Investing For Purpose, προσέθεσε:
«Είμαστε πραγματικά χαρούμενοι που το αποτέλεσμα της στενής μας συνεργασίας με τη Dataphoria συνέβαλε στην ολοκλήρωση του πρώτου γύρου του κοινού μας στόχου. Η εύρεση χρηματοδότησης είναι μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις που καλούνται να διαχειριστούν οι εταιρείες. Είναι σημαντικό να παρατηρούμε τα σταδιακά βήματα που γίνονται σε επενδύσεις οι οποίες έχουν σημαντικό “impact” στην αειφορία, στο περιβάλλον και στην κοινωνία».

Σχετικά με τη Dataphoria

Στη διασταύρωση της τεχνολογίας και της βιωσιμότητας, η Dataphoria προσφέρει ένα ξεχωριστό πλεονέκτημα με τις προσαρμόσιμες Analytics-as-a-Service λύσεις της. Από την Ελλάδα, η Dataphoria δημιουργεί ευέλικτα τεχνολογικά εργαλεία που είναι ειδικά σχεδιασμένα για τη βιωσιμότητα, προσφέροντας στις επιχειρήσεις μια εξατομικευμένη και βασισμένη στα δεδομένα προσέγγιση στις πράσινες πρωτοβουλίες τους. Μάθετε περισσότερα στο www.dataphoria.gr

Σχετικά με το Investing For Purpose

H IFP είναι μία εταιρία που συμβάλει ενεργά κι αποτελεσματικά στην ανάπτυξη και χρηματοδότηση εταιριών με θετικό περιβαλλοντικό και κοινωνικό αντίκτυπο στην Ελλάδα. Η χρηματοδότηση επιτυγχάνεται μέσω της κοινότητας των επενδυτών της IFP, που επιθυμούν να διαχειριστούν τις επενδύσεις τους για να προωθήσουν τις κοινές αξίες τους γύρω από της αειφορία. Επιπλέον από την υλοποίηση χρηματοδοτήσεων, η IFP στοχεύει στο να βοηθήσει και στην μετάβαση της ελληνικής επενδυτικής κοινότητας προς τις ενδιαφέρουσες και δελεαστικές επενδυτικές ευκαιρίες του impact investing για ένα βιώσιμο μέλλον.

 

Διαβάστε επίσης στην αθηΝΕΑ:

Στρατηγικό Σχέδιο της Deloitte για την Αναβίωση του Ιστορικού Οικισμού Χωριό της Χάλκης

Wise Greece: Γνωρίζουμε τον Ανδρέα απο την AKRORIA

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΣ

Η αθηΝΕΑ είναι ένα μέσο ενημέρωσης που έχει τα μάτια του στραμμένα στο μέλλον. Απευθύνεται σε μια νέα γενιά Ελλήνων, δυναμική, κοσμοπολίτικη, μορφωμένη και απαιτητική, που θέλει μια ολοκληρωμένη ενημέρωση για τα δικά της ενδιαφέροντα. Με αιχμή του δόρατος το βραβευμένο ομώνυμο newsletter, η αθηΝΕΑ αγκαλιάζει την καθημερινότητά σας με ερεθίσματα που σας κάνουν να σκέφτεστε διαφορετικά.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Τα σημαντικότερα νέα της ημέρας, στο inbox σου κάθε μεσημέρι!

ΕΓΓPΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER

+