Η Επαγγελματική Εξέλιξη των Γυναικών στο Επίκεντρο της Έρευνας της Women Act

Έρευνα της Women Act

Η καριέρα και η επαγγελματική εξέλιξη των γυναικών έρχονται στο προσκήνιο μέσω της πανελλαδικής έρευνας που σχεδίασε η Women Act και στοχεύει στην κατανόηση, αλλά και την ανάδειξη των εμποδίων που συναντούν οι γυναίκες στα πρώτα σκαλιά της ανόδου τους στη διοικητική ιεραρχία.

Πρωτότυπη Έρευνα

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, μία έρευνα επικεντρώνεται στο πώς βιώνουν οι ίδιες οι γυναίκες την εργασιακή κατάσταση στην οποία βρίσκονται, αλλά και καταγράφει τη γνώμη τους για την επαγγελματική εξέλιξή τους.

Η έρευνα σχεδιάστηκε από τη Women Act  με την υποστήριξη του Ιδρύματος Φρίντιχ Νάουμαν για την Ελευθερία (FNF), υλοποιείται από την εταιρεία RASS, ενώ αποτελεί το πρώτο στάδιο του project «Break the Chain», το οποίο περιλαμβάνει και πολλές άλλες δράσεις που θα πραγματοποιηθούν το φθινόπωρο.

«Σπασμένο Σκαλοπάτι»

Η Women Act, μέσα από ένα πλήρες ερωτηματολόγιο πολλαπλών απαντήσεων –στις οποίες συμπεριλαμβάνεται η επιλογή να μην απαντήσετε σε κάποια ερώτηση–, προσεγγίζει ουσιαστικά το φαινόμενο του «σπασμένου σκαλοπατιού» (broken rung).

Πρόκειται για έναν όρο όχι ιδιαιτέρως γνωστό στη χώρα μας, ο οποίος περιγράφει τα εμπόδια και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενες στα πρώτα σκαλιά της ανόδου τους στη διοικητική ιεραρχία, στην προαγωγή τους δηλαδή σε θέσεις manager.

• Μπορείτε να λάβετε μέρος στην έρευνα, πατώντας εδώ.

 

Διαβάστε επίσης στην αθηΝΕΑ και στο μηνιαίο newsletter No Man’s Land – στο οποίο μπορείτε να κάνετε την εγγραφή σας εδώ:

To the Boardroom Γιορτάζει τον Πρώτο του Χρόνο στην Ελλάδα!

Παγκόσμιο Κύπελλο Γυναικών 2023 | Γκολ Ισότητας

Lexicon: Το Γλωσσάρι της Έμφυλης Ισότητας | Οικοκυρικά

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΣ

Η αθηΝΕΑ είναι ένα μέσο ενημέρωσης που έχει τα μάτια του στραμμένα στο μέλλον. Απευθύνεται σε μια νέα γενιά Ελλήνων, δυναμική, κοσμοπολίτικη, μορφωμένη και απαιτητική, που θέλει μια ολοκληρωμένη ενημέρωση για τα δικά της ενδιαφέροντα. Με αιχμή του δόρατος το βραβευμένο ομώνυμο newsletter, η αθηΝΕΑ αγκαλιάζει την καθημερινότητά σας με ερεθίσματα που σας κάνουν να σκέφτεστε διαφορετικά.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Τα σημαντικότερα νέα της ημέρας, στο inbox σου κάθε μεσημέρι!

ΕΓΓPΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER

+