Όλα τα Παιδιά στο Θέατρο!

Παιδικό Θέατρο

Η λίστα με τις παιδικές θεατρικές παραστάσεις είναι μεγάλη. Ίσως όχι τόσο όσο εκείνη του Αϊ-Βασίλη, αλλά από την ημέρα που έγινε επανεκκίνηση των θεατρικών παραστάσεων πραγματικά δεν ξέρουμε τι να πρωτοδιαλέξουμε. Η «συμφωνία» αυτή την περίοδο με τα παιδιά μου είναι να παρακολουθούμε μια παράσταση την εβδομάδα, με στόχο να προλάβουμε να δούμε όσο το δυνατόν περισσότερες. Με την ευκαιρία λοιπόν και της χριστουγεννιάτικης περιόδου, ας δούμε κάποιες ενδιαφέρουσες παραστάσεις που απευθύνονται στους μικρούς θεατρόφιλους.

Μίλα και Σουτ

"Μίλα και Σουτ"Μετά τη μεγάλη της επιτυχία στο Μέγαρο Μουσικής, η ομάδα Κοπέρνικος παρουσιάζει τη μουσικοθεατρική διαδραστική παράσταση «Μίλα και Σουτ» στο θέατρο Olvio. Το θέμα της παράστασης πραγματεύεται έννοιες όπως η αυτογνωσία αλλά και το θάρρος με το οποίο χρειάζεται να υπερασπιζόμαστε την αξία μας όταν αμφισβητείται από τους γύρω μας. Επίσης, αναφέρεται στη δύναμη της φιλίας, της ομαδικότητας και της συνεργασίας, χωρίς να αναιρείται η διαφορετικότητα αλλά, αντίθετα, ως στοιχείο που την ενισχύει.

Πρόκειται για μια διαδραστική παράσταση, στην οποία τα παιδιά έρχονται σε επαφή με παιχνίδια μέσω της μουσικής. Μικρές και μεγάλες κούκλες έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο στην ομάδα Κοπέρνικος, εντυπωσιάζοντας με τις τεχνικές τους, ενώ οι ίδιοι οι ηθοποιοί τραγουδούν ζωντανά, υπό τη συνοδεία κρουστών προπαιδείας Orff.

Για παιδιά 4 έως 11 ετών

Πληροφορίες

Έως τις 23 Ιανουαρίου | Κυριακή στις 15:30 | Διάρκεια: 60 λεπτά, χωρίς διάλειμμα | Θέατρο Olvio

Πού Ζει ο Άγιος Βασίλης;

Πού ζει ο Αγιος ΒασίληςΆραγε το γράμμα τους θα φτάσει έγκαιρα στον Αϊ-Βασίλη; Ένα έργο που ζωντανεύει την αγωνία αυτή των μικρών παιδιών αλλά και που ψάχνει να βρει απαντήσεις σε ερωτήματα όπως: πού να ζει άραγε ο Αϊ-Βασίλης; Στη Χώρα των Ξωτικών; Στον Βόρειο Πόλο; Στη Λαπωνία; Τα παιδιά θα ανακαλύψουν πως ζει σε κάθε ανθρώπινη καρδιά που θέλει να μοιράζεται τη ζωή και την αγάπη με τους άλλους ανθρώπους.

Για παιδιά 2,5 έως 7 ετών

Κείμενα και σκηνοθεσία: Άννα Σεβαστή Τζίμα | Παίζουν: Άννα Σεβαστή Τζίμα, Δημήτρης Σκούρτης, Γαβρήλος Χατζηβασιλείου, Δανάη Στεργίου | Μουσική και τραγούδια: Άννα Σεβαστή Τζίμα, Δημήτρης Σκούρτης, Γαβρήλος Χατζηβασιλείου

Πληροφορίες

Έως τις 4 Ιανουαρίου, για 12 παραστάσεις, πρωινές και απογευματινές | Θέατρο Μορφές Έκφρασης

Ταξίδι στο Κέντρο της Γης

Ταξίδι στο Κέντρο της Γης

Το κλασικό μυθιστόρημα του Ιουλίου Βερν σε σκηνοθεσία Ειρήνης Ιακώβου και μουσική Θωμά Καραχάλιου. Το έργο περιγράφει τη λαχτάρα του συγγραφέα να ταξιδέψει και να γνωρίσει την περιπέτεια, αν και ο πατέρας του τον προορίζει για δικηγόρο. Η απόδραση από το σπίτι του όταν ήταν 11 χρόνων, αλλά και ο εντοπισμός του αργότερα από τον πατέρα του, ο οποίος τον ανάγκασε να επιστρέψει, τον οδήγησαν στη συγγραφή αυτού του μυθιστορήματος. Ένα έργο γεμάτο φαντασία και περιπέτεια.

Για παιδιά 3-12 ετών

Παίζουν: Σπύρος Ιωάννου, Ευθύμης Μπαλαγιάννης, Νεφέλη Σταμούλη, Στέλιος Καραγεωργίου

Πληροφορίες

Έως τις 30 Ιανουαρίου | Σάββατο στις 14:30 και Κυριακή στις 11:00 και 14:30 | Θέατρο Ακροπόλ

Το Αγόρι στο Θεωρείο

Το αγόρι στο θεωρείο

Πλησιάζοντας στην επέτειο των 100 χρόνων από τη Μικρασιατική καταστροφή, το έργο μάς ταξιδεύει σε έννοιες όπως η απώλεια, η νοσταλγία, η ανθρωπιά και η ελπίδα που συνοδεύουν τα βήματα για μια νέα ζωή. Πρόκειται για τη μεταφορά του μυθιστορήματος της Αγγελικής Δαρλάση, σε διασκευή Άνδρης Θεοδότου και σκηνοθεσία Σοφίας Μαραθάκη.

Για παιδιά 6 ετών και άνω

Παίζουν: Ελένη Βλάχου, Νάντια Κατσούρα, Στάθης Κόικας, Σοφία Μαραθάκη, Μιχαήλ Μελίσσης, Βασίλης Μηλιώνης, Αθηνά Μουστάκα, Δανάη Σαριδάκη, Θάλεια Σταματέλου, Ρούλα Τσέρνου, Γιώργος Σύρμας, Ηλέκτρα Φραγκιαδάκη | Μουσικοί επί σκηνής: Βασίλης Τζαβάρας, Μανώλης Χριστοδούλου

Πληροφορίες

Σάββατο στις 16:30 και Κυριακή στις 11:00 (το πρόγραμμα θα διαφοροποιηθεί κατά τη διάρκεια των εορτών) | Διάρκεια: 90 λεπτά, χωρίς διάλειμμα | Εθνικό Θέατρο – Κτήριο Τσίλλερ

Σιωπή, ο Βασιλιάς Ακούει

Το «μικρό μιούζικαλ» των Νίκου Κυπουργού και Θωμά Μοσχόπουλου σε νέα, ευρηματική σκηνοθεσία του Θοδωρή Αμπαζή στην Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ, αφηγείται την ιστορία ενός φιλόμουσου όσο και ανυπόφορου βασιλιά, που δεν είναι ποτέ ευχαριστημένος. Ο μουσικός της αυλής του, για να απαλείψει την απογοήτευση του βασιλιά, ανασύρει μια ξεχασμένη Μούσα, η οποία τότε βρίσκει την ευκαιρία να «ξαναμπεί στη δουλειά» από την οποία είχε αποκοπεί μετά τις ένδοξες εποχές του Schubert, του Mozart και του Bach. Παραδόξως, ούτε και εκείνη καταφέρνει να τον ικανοποιήσει. Στο τέλος, τη λύση θα δώσει η φαντασία!

Για μικρούς και μεγάλους

Παίζουν: Χάρης Ανδριανός, Βάσια Ζαχαροπούλου, Δημήτρης Ναλμπάντης | Συμμετέχει πενταμελές μουσικό σύνολο | Μεταγραφή για μικρό σύνολο: Χαράλαμπος Γωγιός | Σκηνικά-κοστούμια: Κέννυ ΜακΛέλλαν

Πληροφορίες

Πρωινές παραστάσεις: 21, 22, 23, 24, 26, 28, 29, 30, 31 Δεκεμβρίου στις 11:00, απογευματινές παραστάσεις: 21, 22, 23, 24 Δεκεμβρίου στις 18:30, 19 και 26 Δεκεμβρίου στις 19:30 | Εναλλακτική Σκηνή Εθνικής Λυρικής Σκηνής

Comedy Club για Παιδιά: Xmas Music Special

stand up comedyΜε χριστουγεννιάτικη διάθεση, ο δημοφιλής εκπρόσωπος της παιδικής stand up comedy στην Ελλάδα, Γιώργος Χατζηπαύλου, παρουσιάζει στη Μουσική Βιβλιοθήκη «Λίλιαν Βουδούρη» του Μεγάρου Μουσικής μια παράσταση με καινοτόμες ιδέες και ζωντανή μουσική. Η παράσταση επικεντρώνεται σε ζητήματα που απασχολούν τα παιδιά άμεσα, όπως η σχέση τους με τους γονείς, το σχολείο, η καθημερινότητα, οι φίλοι, μέχρι και το πώς βλέπουν το μέλλον τους, τα επαγγέλματα, τα χόμπι.

Για παιδιά 6-12 ετών

Κείμενα-ερμηνεία-σκηνοθεσία: Γιώργος Χατζηπαύλου

Πληροφορίες

Έως τις 9 Ιανουαρίου | Σάββατο στις 18:00 και Κυριακή στις 15:15 (με έκτακτες χριστουγεννιάτικες παραστάσεις) | Μέγαρο Μουσικής Αθηνών 

Περισσότερο θέαμα στην αθηΝΕΑ:

Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά στο Θέατρο Τζένη Καρέζη

“Ο Τυχαίος Θάνατος Ενός Αναρχικού” στο Θέατρο Γκλόρια

West Side Story: η Ιστορία του Μιούζικαλ Ξαναγράφεται

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΣ
We Are Family
We Are Family

Γεννήθηκε τον Μάρτιο του 1977. Μεγάλωσε και ζει στην Αθήνα. Ανήσυχη από πολύ μικρή, της άρεσαν η μουσική, τα γράμματα και ο αθλητισμός. Στα 18 σπούδασε αισθητική και αργότερα έγινε make-up artist δίπλα στον Αχιλλέα Χαρίτο. Αφού συνεργάστηκε πάνω από 15 χρόνια με διάφορες εταιρείες παραγωγής και διαφήμισης, τηλεοπτικά studios και wedding planners, ανακάλυψε πως θέλει να ασχοληθεί με θέματα που αφορούν τα παιδιά. Παρακολούθησε "εκπαιδευτικό δράμα" στο εργαστήρι της Ξένιας Καλογεροπούλου στο Θέατρο Πόρτα και άρχισε να της δίνεται η έμπνευση για ιστορίες και παραμύθια που αφορούν ρόλους για παιδιά. Στη συνέχεια παρακολούθησε εργαστήρια ψυχολογίας γιατί την ενδιέφεραν οι διάφορες συμπεριφορές που διαμορφώνονται στους μικρούς μας φίλους, καθώς απέκτησε και η ίδια δύο γιους. Σήμερα σπουδάζει μονωδία-κλασσικό τραγούδι και ευελπιστεί να καταφέρει να πάρει το γρηγορότερο δυνατό το πτυχίο της. Συμμετέχει στο φωνητικό σύνολο "Eclipsis" και περνάει όμορφες εμπειρίες στη διάρκεια των προβών.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Τα σημαντικότερα νέα της ημέρας, στο inbox σου κάθε μεσημέρι!

ΕΓΓPΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER

+