Ένα Νέο «Μαγικό Βουνό» Θα Συνοδεύσει Οινικά τις Στιγμές μας 

Μαγικό Βουνό

Με ιδιαίτερη χαρά υποδεχόμαστε την άφιξη του φημισμένου Icon Wine της Nico Lazaridi! Τo Μαγικό Βουνό Ερυθρό 2017 ετοιμάζεται για το μεγάλο του ταξίδι, καθώς ολοκληρώθηκε μόλις η εμφιάλωσή του. Πολύ σύντομα οι φανατικοί φίλοι του θα μπορούν να αναζητήσουν την αξεπέραστη οινική εμπειρία της γευστικής απόλαυσης που προσφέρει, καθώς και τη συλλεκτική ετικέτα του, που κάθε χρόνο κοσμείται από ένα νέο καλλιτεχνικό έργο. 

Icon Wine

Το Μαγικό Βουνό Ερυθρό προέρχεται από έναν τόπο με πλούσια ιστορία και σπουδαία πολιτιστική κληρονομιά, κυριολεκτικά ένα μαγικό βουνό. Περιβάλλεται προστατευτικά από τα όρη Φαλακρό στα βόρεια και Μενοίκιο στα βορειοδυτικά, ενώ νοτιαοανατολικά «βλέπει» το χρυσοφόρο Παγγαίο – από αυτό το σημείο έχει συνδέσει το όνομά του με τη διονυσιακή λατρεία και την αναζήτηση θησαυρών από τους μεγάλους Μακεδόνες βασιλιάδες. 

Το προϊόν-σύμβολο της οινοποιητικής εταιρείας που έβαλε τη Δράμα στον οινικό χάρτη αποτελεί την κορύφωση της αδιάκοπης αναζήτησης της Nico Lazaridi για το καλύτερο οινικό αποτέλεσμα.    

Η Ετικέτα  

Τις ετικέτες του Μαγικού Βουνού έχουν κοσμήσει πρωτότυπα έργα καλλιτεχνών από την Ελλάδα και το εξωτερικό, όπως ο Γιάννης Νίκου, η Όπυ Ζούνη, ο Γιάννης Βαλυράκης, ο Γιώργος Ταξίδης και άλλοι. Όλες οι ετικέτες είναι πρωτότυπες δημιουργίες, για να συνοδέψουν ξεχωριστά κάθε εσοδεία του Μαγικού Βουνού, εμπνευσμένες από αυτό και εκφράζοντας σχεδόν το σύνολο των τάσεων της ζωγραφικής. Διαφορετικές εικόνες και στιλ, που έχουν όμως αδιόρατο συνδετικό κρίκο τη φιάλη του θρυλικού κρασιού.

Την ετικέτα για το Μαγικό Βουνό Ερυθρό εσοδείας 2017 κοσμεί το ζωγραφικό έργο που έχει φιλοτεχνήσει η Μικαέλλα Θεοφανοπούλου, η Ελληνίδα εικαστικός που ειδικεύεται στην «one line art», μια εκφραστική γλώσσα με αέρινη απλότητα και πολλές ερμηνείες. Το συγκεκριμένο έργο έρχεται να «ζευγαρώσει με τις «Στιγμές», τον πίνακα που φιλοτέχνησε για το Μαγικό Βουνό Λευκό 2021. 

Ο νέος πίνακας φέρει τον τίτλο «Μεγαλοπρεπής Δίοδος Αρωμάτων» και χαρακτηρίζεται από έντονα κόκκινα, ζωντανά μοβ και σκούρα μπορντό, που απελευθερώνουν ανθικές νότες και γοητευτικά αρώματα. Μια αλληλουχία προσώπων που συναντιούνται με αυτή τη χρωματική πανδαισία μας οδηγεί σε μία ρομαντική διάσταση οπτικών και γευστικών ερεθισμάτων. Μάτια εκφραστικά, γεμάτα λάμψη, αντανακλούν την επιθυμία, την απόλαυση, τον πόθο, τον έρωτα. Κορύφωση των συναισθημάτων με το «μαγικό» άγγιγμα του χεριού, την αγκαλιά και την ανθρώπινη επαφή, που «γεμίζουν» τον λευκό καμβά όπως ο οίνος το ποτήρι μας.

 Μαγικό Βουνό Ερυθρό 2017, Nico Lazaridi  

Μαγικό ΒουνόΠοικιλίες: 50% Cabernet Sauvignon, 50% Cabernet Franc
Περιοχή: Δράμα (ΠΓΕ Αγορά)
Τιμή: 37 €

Ένα κρασί με βαθύ πορφυρό χρώμα, το οποίο αναδίδει στη μύτη έντονα αρώματα ώριμων κόκκινων και μαύρων φρούτων, βιολέτας, καφέ και μαύρης σοκολάτας, που δένουν αρμονικά με τoν πικάντικο χαρακτήρα των μπαχαρικών. Στο στόμα έχει γεμάτο σώμα με στρόγγυλες τανίνες και ισορροπημένη οξύτητα με αρωματικό πλούτο και μακρά επίγευση. 

Παραμένει για ωρίμανση 18-20 μήνες σε καινούργια δρύινα βαρέλια ουγγρικής και γαλλικής προέλευσης και στη συνέχεια 18 μήνες σε αναγωγικό περιβάλλον μέσα στη φιάλη. Επιδέχεται παλαίωση 10-15 χρόνων από τον τρύγο, ενώ συνοδεύει άψογα κόκκινα κρέατα με σύνθετες σάλτσες, φτερωτό και ορεινό κυνήγι, όπως και πικάντικα τυριά. 

* Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στο  www.nicolazaridi.gr 

 

Διαβάστε επίσης στην αθηΝΕΑ:

Wine Battle: Πώς Εντοπίζουμε την Οξύτητα και σε τι Χρησιμεύει

Ανέστης Χαϊτίδης: «Το Ακριβό μας Κρασί στην Ελλάδα Είναι Φτηνό»

#HarvestStories: Μικρές Ιστορίες του Ελληνικού Τρύγου 2022

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΣ

Η αθηΝΕΑ είναι ένα μέσο ενημέρωσης που έχει τα μάτια του στραμμένα στο μέλλον. Απευθύνεται σε μια νέα γενιά Ελλήνων, δυναμική, κοσμοπολίτικη, μορφωμένη και απαιτητική, που θέλει μια ολοκληρωμένη ενημέρωση για τα δικά της ενδιαφέροντα. Με αιχμή του δόρατος το βραβευμένο ομώνυμο newsletter, η αθηΝΕΑ αγκαλιάζει την καθημερινότητά σας με ερεθίσματα που σας κάνουν να σκέφτεστε διαφορετικά.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Τα σημαντικότερα νέα της ημέρας, στο inbox σου κάθε μεσημέρι!

ΕΓΓPΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER

+