10 Πρόσωπα | 10 Τεύχη Carpe Vinum

Τα πρώτα 10 τεύχη του Carpe Vinum είναι γεγονός και η χαρά όλων στην αθηΝΕΑ ξεχειλίζει.

Η ομάδα του Carpe Vinum, αυτά τα 5 χρόνια της έκδοσής του, έχει ωριμάσει σαν εύχυμος καρπός, έχει ευδοκιμήσει με γόνιμες συνεργασίες, έχει καρποφορήσει μετρώντας, παράλληλα με τα τεύχη του, σπουδαίες κατακτήσεις του ελληνικού αμπελώνα και της ελληνικής γαστρονομίας.

Τα 10 πρόσωπα που μιλούν για τα 5 χρόνια του coffee table magazine της αθηΝΕΑς μοιράζονται με όλους μας την εκτίμηση για όσα έχουν γίνει και μας δεσμεύουν για όσα περισσότερα θα κάνουμε στο μέλλον.

Μαρία Δήμου, Υπεύθυνη Marketing – Οινοχόος

Οι συναντήσεις της ζωής μας. Μικρές, καθημερινές, τυχαίες, καθοριστικές, προγραμματισμένες και απρόσμενες. Οι συναντήσεις που γεννούν ιδέες, δίνουν αφορμές, μετατοπίζουν το βλέμμα. Ένας χώρος άυλων συναντήσεων είναι και οι σελίδες του Carpe Vinum.

Ένας χώρος ατμοσφαιρικός, με το άγγιγμα του κρασιού και με γνήσιο ενδιαφέρον για εκείνα που αξίζουν την προσοχή μας. Ένας χώρος εικόνων και λέξεων, ανθρώπων και εμπειριών, που ανοίγει την πόρτα στη φαντασία. Σε όλη την ομάδα του περιοδικού εύχομαι και στα επόμενα 100 τεύχη, με καλές συνεργασίες και με ποτήρια γεμάτα αισιοδοξία και ωραία κρασιά.

Γιώργος Κοκοτός, Οινοποιός

Carpe Vinum: Ένα περιοδικό αφιερωμένο αποκλειστικά στο κρασί και ιδιαίτερα στους ταλαντούχους παραγωγούς του.

Η πλούσια, δε, διαλεχτή και επιμελημένη του ύλη, όπως και η καλαίσθητη εμφάνισή του, δεν σε δυσκολεύουν να μαντέψεις ότι πίσω του βρίσκεται το touch και η τρυφερότητα της γυναίκας.

 

Άρης Σκλαβενίτης, Best Sommelier 2016, 2019, 2023

Το Carpe Vinum είναι ένα περιοδικό με αγάπη για το κρασί! Αν ήταν αμπελώνας, θα λέγαμε πως είναι στη νιότη του. Του εύχομαι να μεγαλώσει κι άλλο, να γίνει αυτό που αποκαλούμε Old Vines στον χώρο του κρασιού και να μας δώσει ακόμα περισσότερες γνώσεις.

Στέλιος Μπουτάρης, Οινοποιός

Το ελληνικό κρασί τα τελευταία 5 χρόνια έχει κάνει τεράστια άλματα, τόσο ποιοτικά όσο και επικοινωνιακά. Οι Έλληνες οινοποιοί επιδεικνύουν μεγάλη δυναμική σε ιδέες, νέα προϊόντα, νέες οινοποιήσεις και νέους τρόπους επικοινωνίας.

Η παρουσία του Carpe Vinum στην ελληνική αγορά αυτά τα χρόνια μας προσφέρει ένα βήμα για να παρουσιάσουμε τη δουλειά μας και να επικοινωνήσουμε τις ανησυχίες μας. Ευχαριστούμε πολύ, Λευθέρη, και όλη την ομάδα του Carpe Vinum!

Φεδερίκος Λαζαρίδης, Πρόεδρος Nico Lazaridi

Eδώ και 10 τεύχη αποτελείτε ένα μέσο που το είχε πραγματικά ανάγκη ο χώρος του κρασιού, καθώς το αντιμετωπίζετε ως σύνολο. Mε τη θεματολογία σας απευθύνεστε σε όλους, από τον παραγωγό ως τον καταναλωτή. Προσωπικά, εκτιμώ το γεγονός ότι η αρθρογραφία αντιμετωπίζει το κρασί πέρα από δεδομένες σχέσεις και οπισθοδρομικά στεγανά.

Η ομάδα ανθρώπων του Carpe Vinum διαθέτει γνώσεις και καλαισθησία και ο κόσμος χρειάζεται ένα περιοδικό που να μπορεί να δώσει και τα δύο. Θερμά συγχαρητήρια και ευχές από καρδιάς για ακόμα καλύτερη συνέχεια!

Κωνσταντίνος Λαζαράκης MW, Πρόεδρος WSPC

Ένα κρασί πρέπει, για να είναι και ευχάριστο αλλά και ποιοτικό, να έχει φρεσκάδα, ισορροπία, ένταση και διάρκεια. Ακριβώς τα ίδια χαρακτηριστικά χρειάζεται να έχει και ο τρόπος επικοινωνίας που αφορά το κρασί.

Το ότι το Carpe Vinum είχε φρεσκάδα, ισορροπία και ένταση το είχα δει από την πρώτη στιγμή. Έπειτα από 10 τεύχη μαθαίνουμε πως το Carpe Vinum έχει ΚΑΙ διάρκεια.

Μερόπη Παπαδοπούλου, Δημοσιογράφος

Δέκα γυαλιστερά τεύχη Carpe Vinum στη βιβλιοθήκη μου… δέκα διαβατήρια για αρωματικές ανακαλύψεις στο οινικό στερέωμα. Με αγαπημένες ξεναγούς τη Λώρα Αργυροπούλου και τη Μαρία Τριτάρη, ταξιδέψαμε σε οινοποιεία και αμπελώνες, συναντήσαμε φίλους, δοκιμάσαμε κρασιά. Τι άλλο να ζητήσω;

Στέφανος Κόγιας, Δημοσιογράφος Οίνου

Tα 10 χρωματιστά τεύχη Carpe Vinum έδωσαν στη βιβλιοθήκη μου, πρώτα από όλα, περισσότερες ενδιαφέρουσες επιλογές για τις ελεύθερες ώρες μου όταν βρίσκομαι στο σπίτι, καθώς κάθε τεύχος ξεχωριστά, εκτός από επίκαιρο, είναι και διαχρονικό, με φρεσκάδα, καινούργιες ιδέες και καινοτομίες που ενδιαφέρουν όλους όσους ασχολούνται με το κρασί.

Μαρία Νέτσικα, Χημικός, Οινολόγος, Δημοσιογράφος

Χαιρετίζω το νούμερο 10 στα τεύχη του Carpe Vinum με ευχές για καλή συνέχεια, με όλο και περισσότερες γευστικές δοκιμές, ρεπορτάζ, οινικά ταξίδια. Είναι ελπιδοφόρο το ότι αυξάνονται τα περιοδικά που καταγράφουν την οινική επικαιρότητα.

Ανδρέας Ματθίδης DipWSET, Q-Grader, Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Οινοχόων

Δέκα τεύχη Carpe Vinum γεμάτα χρώματα, αρώματα και γεύσεις, περισσότερο από όλα όμως επαγγελματική αλλά και ανθρώπινη συγχρόνως προσέγγιση χωρίς υπερβολές! Συνεχίστε με τον ίδιο ποιοτικό τρόπο να ομορφαίνετε τη ζωή μας!

 

Διαβάστε επίσης στην αθηΝΕΑ:

Φιστίκι Αιγίνης: Εικόνες και Ιστορίες από τον Νίκο Μούρτζη

Μπορεί μια Λευκή Ποικιλία να Είναι Πολυδυναμική;

Η Ανν Κοκοτού Απαντά στο Ερωτηματολόγιο του Προυστ

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΣ
Storyteller
Storyteller

Η Λώρα Αργυροπούλου ασχολείται με την επικοινωνία και το στρατηγικό μάρκετινγκ με ειδίκευση στον τουρισμό και τα events. Μεταξύ Ελλάδας και εξωτερικού κάνει αυτό που της αρέσει περισσότερο: να συναντάει ανθρώπους ή να κάνει τους ανθρώπους να συναντιούνται.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Τα σημαντικότερα νέα της ημέρας, στο inbox σου κάθε μεσημέρι!

ΕΓΓPΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER

+