Εκδόσεις Key Books: Για τα Πώς και τα Γιατί του Εαυτού και της Συνύπαρξης

Keybooks

Tρία νέα βιβλία από τις εκδόσεις Key Books που μας προτρέπουν να παρατηρήσουμε, να εμβαθύνουμε, να αναρωτηθούμε για τα πώς και τα γιατί του εαυτού και της συνύπαρξης με αγαπημένους και συνεργάτες.

«Ένα μικρό βιβλίο με τεράστια καρδιά», όπως το χαρακτήρισε ο Guardian, που μας ζητάει να δούμε τι μπορούμε να δώσουμε εμείς στους άλλους, ένα βιβλίο που μας χαρίζει 4 κλειδιά για χαρά και έμπνευση στην εργασία και, τέλος, ένα βιβλίο-οδηγό για το πώς μπορούμε να συνθέσουμε τα ασύνδετα θραύσματα της ζωής μας ώστε να πλοηγηθούμε με ασφάλεια στο ταξίδι της.

Μέντορες«Μέντορες» | Russell Brand | Μετάφραση: Χαρά Παντελιού

Είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζεις πώς να βοηθήσεις τον εαυτό σου, αλλά μερικές φορές είναι εξίσου σημαντικό να ξέρεις πότε να ζητήσεις και πότε να προσφέρεις βοήθεια. Kάθε βιβλίο αυτοβοήθειας μιλάει για το πώς εμείς οι ίδιοι μπορούμε να βοηθήσουμε τον εαυτό μας ώστε να γίνουμε καλύτεροι. Αυτό είναι ένα διαφορετικό βιβλίο αυτοβοήθειας: μήπως, τελικά, η ευτυχία βρίσκεται στο να βοηθάμε τους άλλους και να είμαστε ανοιχτοί στο να δεχτούμε τη βοήθειά τους;

Στους «Μέντορες» ο γνωστός ηθοποιός, συγγραφέας και YouTuber Russell Brand περιγράφει τα οφέλη της αναζήτησης και της προσφοράς βοήθειας και μοιράζεται μαζί μας όσα έμαθε από την καθοδήγηση των δικών του, καθημερινών ηρώων.

Σύμφωνα με τον ίδιο, καθένας μας, όπως και όλος ο πλανήτης, είναι ένα έργο σε εξέλιξη, και μόνο μέσα από μια αλυσίδα αμοιβαίας καθοδήγησης μπορούμε να βελτιωθούμε ατομικά και παγκόσμια ως ένα. Οι «Μέντορες» θα σας ενθαρρύνουν να βρείτε τους δικούς σας δασκάλους στα πιο απροσδόκητα μέρη και θα σας διδάξουν πώς να αξιοποιήσετε όσους είναι ήδη τμήμα της καθημερινότητάς σας. Επιπλέον, περιγράφουν τον αντίκτυπο που είχε στον συγγραφέα μια σειρά σημαντικών ανθρώπων που τον βοήθησαν να χτίσει σπουδαία καριέρα ως ηθοποιός, να απεξαρτηθεί και να κάνει ένα νέο ξεκίνημα στη ζωή του, και, τελικά, να γίνει καλύτερος σύντροφος και πατέρας.

«Fish!» | Harry Paul, John Christensen και Stephen C. Lundin | Μετάφραση: Χαρά ΠαντελιούFish!

Η απίθανη ιστορία που έχει βοηθήσει εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο να δουν τη ζωή και την εργασία τους με νέο τρόπο. Μια βροχερή μέρα στο Σιάτλ, στον τρίτο όροφο ενός μεγάλου χρηματοπιστωτικού ιδρύματος, οι άνθρωποι έχουν πάψει να πιστεύουν στον εαυτό τους. Η νέα διευθύντρια Μαίρη Τζέιν Ραμίρεζ αντιμετωπίζει την πρόκληση να ξαναβρεί κίνητρο για την ομάδα της – μέχρι που στη γειτονιά ανακαλύπτει έναν απίστευτα επιτυχημένο χώρο εργασίας, όπου οι υπάλληλοι είναι τόσο ενθουσιώδεις και παθιασμένοι, που οι περαστικοί σταματούν μόνο και μόνο για να τους απολαύσουν επί τω έργω.

Το «Fish!» περιγράφει τι συμβαίνει όταν η Μαίρη Τζέιν μαθαίνει το μυστικό αυτών των απίθανων «ειδικών»: τέσσερις απλές πρακτικές που, όταν εφαρμόζονται καθημερινά, μπορούν να βοηθήσουν τον καθένα μας να είναι πιο δημιουργικός, αποτελεσματικός και χαρούμενος.

Γεμάτο έμπνευση και διαχρονική σοφία, το «Fish!» είναι μια από τις πιο δημοφιλείς επιχειρηματικές αλληγορίες όλων των εποχών. Κολοσσοί όπως η Google και η Zappos τη χρησιμοποίησαν ως κινητήρια έμπνευση στην οικοδόμηση της κουλτούρας τους για να βελτιώσουν την εξυπηρέτηση των πελατών και να ενισχύσουν το ομαδικό πνεύμα και την ηγεσία.

Το Παζλ«To Παζλ» | Έφη Ανδρεουλάκου

Το παιχνίδι της ύπαρξης, που ο καθένας μας καλείται να παίξει, μοιάζει με παζλ: πολλά κομμάτια, φαινομενικά ασύνδετα μεταξύ τους, που, αν δεν γνωρίζουμε τον τρόπο να τα ενώσουμε, προβληματίζουν και οδηγούν σε μια ζωή γεμάτη αναπάντητα ερωτήματα. Ενώνοντας, όμως, τα θραύσματά μας, παρ’ όλες τις δοκιμασίες και τα εμπόδια στην υγεία, στα οικονομικά, στις σχέσεις, μαθαίνουμε να απολαμβάνουμε τη ζωή και –το κυριότερο– ανακαλύπτουμε το φως που υπάρχει μέσα μας.

Με ιδιαίτερη ευαισθησία και αγάπη προς τον άνθρωπο, η ψυχολόγος Έφη Ανδρεουλάκου μας δίνει τα εργαλεία προκειμένου να δούμε με καθαρή ματιά το παζλ της ζωής μας.

Μέσα από τις σελίδες του «Παζλ», ενισχύεται η ικανότητά μας για αυτοπαρατήρηση, ενθαρρύνεται η ανάληψη της ευθύνης του εαυτού μας και ενδυναμώνεται η θέλησή μας να εξελίξουμε τον ψυχισμό μας. Με τον τρόπο αυτό, δημιουργούμε αντίδοτα για κάθε μορφή αντιξοότητας και, σαν καλοί καπετάνιοι, πλοηγούμαστε με ασφάλεια και αγνή, δημιουργική περιέργεια στο ταξίδι της ζωής.

 

Διαβάστε επίσης στην αθηΝΕΑ:

Εκδόσεις Οξύ: Pearl Jam και Χλωμά Σιντριβάνια στη Φωκίωνος Νέγρη

Βιβλία Γνώσεων για παιδιά από τον Yuval Noah Harari

Πόλυς Κυριάκου: «Η Επίθεση στην Ουκρανία μου Θυμίζει τις Πληγές του 1974»

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΣ
ΕΠΙΜΕΛΗΤΡΙΑ ΚΕΙΜΕΝΩΝ
ΕΠΙΜΕΛΗΤΡΙΑ ΚΕΙΜΕΝΩΝ

H Δέσποινα Ράμμου διορθώνει και επιμελείται τα κείμενα της αθηΝΕΑς. Σπούδασε Θεολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και εργάστηκε ως διευθύντρια σύνταξης στην παιδική έκδοση της Καθημερινής, «Οι Ερευνητές Πάνε Παντού», και ως αρχισυντάκτρια στο περιοδικό GEO. Έχει συνεργαστεί ως επιμελήτρια κειμένων με περιοδικά και εκδοτικούς οίκους. Θεωρεί πως οι ωραίες ιστορίες αξίζει να ειπωθούν τόσο στα παιδιά όσο και στους μεγάλους.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Τα σημαντικότερα νέα της ημέρας, στο inbox σου κάθε μεσημέρι!

ΕΓΓPΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER

+