Χυλωμένη Φασολάδα με Σπανάκι και Τραγανό Prosciutto

Μερικά πιάτα είναι ιερά και θέλουμε να τα τρώμε πάντα όπως τα ξέρουμε. Τα όσπρια σίγουρα εμπίπτουν σε αυτή την κατηγορία. Όμως, με τόση δημιουργικότητα γύρω μας, μας ιντριγκάρουν οι πειραματισμοί και πολλές φορές ανακαλύπτουμε πως είναι για καλό. Όπως σήμερα, που φρεσκάρουμε την κλασική χυλωμένη φασολάδα προσθέτοντας σπανάκι και τραγανό prosciutto.

Η οικεία γεύση της φασολάδας αποκτά μια ευρωπαϊκή νότα χάρη στο ζωηρό σπανάκι, το τραγανό prosciutto και την άφθονη τριμμένη παρμεζάνα. Σήμερα σερβίρουμε αυτή τη λαχταριστή παραλλαγή στα εκλεπτυσμένα, αγαπημένα μας κεραμικά Ceramic 47. Μια γευστική ανάταση που θα απολαύσετε και με το παραπάνω, με τα πώς και τα ακριβώς, όπως πάντα εδώ, στο site της αθηΝΕΑς.

Χυλωμένη Φασολάδα με Σπανάκι και Τραγανό Prosciutto

Περίπου 6 μερίδες // Προετοιμασία: 10′// Βράσιμο: 60′ περίπου

Εργαλεία & Εξοπλισμός

  • 1 μεγάλη κατσαρόλα με καπάκι
  • Λαμαρίνα φούρνου

Υλικά

  • 500 γρ. φασόλια Κέρτεζης ή Φενεού (αν βρείτε Κέρτεζης δεν χρειάζονται μούλιασμα αποβραδίς. Αν χρησιμοποιήσετε Φενεού ή τα κλασικά της φασολάδας, προτείνω να τα μουλιάσετε το προηγούμενο βράδυ ή για τουλάχιστον 6 ώρες)
  • 2 καρότα, κομμένα σε ροδέλες
  • 1 κύβος λαχανικών βιολογικός
  • 300 γρ. σπανάκι
  • 300 γρ. φέτες prosciutto
  • Τριμμένη παρμεζάνα Reggiano
  • 60 ml ελαιόλαδο
  • Χυμός από 2 λεμόνια
  • Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

1. Βάζουμε τα φασόλια και τις ροδέλες του καρότου στην κατσαρόλα με κρύο νερό που να τα σκεπάζει 2-3 δάχτυλα. Ανάβουμε το μάτι σε δυνατή φωτιά, τα αφήνουμε να πάρουν βράση και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Προσθέτουμε τον κύβο και τα αφήνουμε να βράσουν για 60′ περίπου ή μέχρι να αρχίσουν να σκάνε.

2. Μόλις βράσουν, προσθέτουμε το σπανάκι και το ελαιόλαδο και τα αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά για ακόμη περίπου 20′, μέχρι να χυλώσουν.

3. Αφού σβήσουμε τη φωτιά, προσθέτουμε το λεμόνι, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε.

4. Σερβίρουμε στα πιάτα.

5. Βάζουμε τις φέτες του prosciutto σε λαμαρίνα και τις ψήνουμε στο γκριλ του φούρνου για 5′, μέχρι να γίνουν τραγανές. Τις σπάμε σε κομμάτια με τα χέρια μας και γαρνίρουμε τη σούπα που έχουμε σερβίρει. Τέλος, τρίβουμε από πάνω την παρμεζάνα.

Απολαμβάνουμε τη φασολάδα ζεστή.

 

Θα βρείτε περισσότερες λαχταριστές συνταγές της Ιωάννας Γιωτάκη εδώ.


Διαβάστε επίσης στην αθηΝΕΑ:

Πικάντικος Σολομός με Σπαράγγια Ψημένα στο Χαρτί

Γιουβαρλάκια Ταχινόσουπα: Εδώ Είναι ο Παράδεισος και η Κόλαση Εδώ

Αντιοξειδωτική Σαλάτα με Ακτινίδιο, Βασιλικό και Κόκκινα Φρούτα

 

 

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΣ
Good Mood Food
Good Mood Food

Η Ιωάννα Γιωτάκη γεννήθηκε στην Αθήνα αλλά έχει ζήσει στις ΗΠΑ, στο Παρίσι και στο Λονδίνο. Σπούδασε graphic design & product design and development for fashion industries στο University of the Arts, London και έχει διακριθεί με ελληνικά και διεθνή βραβεία διαφήμισης. Η οικογένεια και η φιλία έχουν πρώτη θέση στη ζωή της και αγαπά το διάβασμα, τα ταξίδια, τις τέχνες, το φαγητό και τη μαγειρική. Συλλέγει συνταγές από διαφορετικές κουζίνες από τότε που θυμάται τον εαυτό της και τις πειράζει για να πετύχει αυτό που εκείνη θεωρεί την τέλεια μπουκιά. Μοιράζεται με τους αναγνώστες της αθηΝΕΑς τις συνταγές της κάθε δεύτερη εβδομάδα.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Τα σημαντικότερα νέα της ημέρας, στο inbox σου κάθε μεσημέρι!

ΕΓΓPΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER

+