Φεστιβάλ στη Σκιά των Βράχων | Mουσική, Θέατρο, Χορός

Βράχων

Πλούσιο και πολυσυλλεκτικό είναι και φέτος το πρόγραμμα εκδηλώσεων του Φεστιβάλ στη Σκιά των Βράχων, που σηκώνει αυλαία με μια μεγάλη συναυλία την Τετάρτη 6 Ιουνίου, για να ολοκληρωθεί στις 28 Σεπτεμβρίου.

Η διοργάνωση του Διαδημοτικού Δικτύου Πολιτισμού των Δήμων Βύρωνα και Δάφνης Υμηττού αποτελεί πολλά χρόνια τώρα σημείο αναφοράς στον καλλιτεχνικό χάρτη του λεκανοπεδίου Αττικής και αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον και χαρά κάθε χρόνο.

Όλες οι νέες θεατρικές παραγωγές, συναυλίες από αγαπημένα σχήματα, ερασιτεχνικό θεατρικό εργαστήρι και μια μεγάλη παράσταση κλασικού χορού φιλοξενούνται και φέτος στο Θέατρο Βράχων, δίνοντάς μας την ευκαιρία να απολαύσουμε τη σύγχρονη καλλιτεχνική δημιουργία.

Το Πρόγραμμα των Εκδηλώσεων

Πέμπτη 6 Ιουνίου | Μίλτος Πασχαλίδης
Συναυλία

Ύστερα από έναν δυνατό χειμώνα με πολλές ζωντανές εμφανίσεις, ο Μίλτος μαζεύει τους στίχους, τις μουσικές, τους δίσκους του και ξεκινάει την καθιερωμένη του καλοκαιρινή περιοδεία με πρώτο σταθμό την Αθήνα και το Θέατρο Βράχων Μελίνα Μερκούρη. 

  • Τιμές εισιτηρίων: 18 ευρώ | Προπώληση: 15 ευρώ

Βράχων

Τετάρτη 12 Ιουνίου | Μιχάλης Χατζηγιάννης
Συναυλία

Ο  Μιχάλης Χατζηγιάννης με τη μουσική του βαλίτσα γεμάτη από αγαπημένα τραγούδια μας ταξιδεύει στο σήμερα, «από το 1 έως το 100»,  τραγούδι δικό του και της Ελεάνας Βραχάλη που μόλις κυκλοφόρησε.

Μαζί του επί σκηνής: Τίνα Αλεξοπούλου Εστέλλα Κοπάνου/φωνητικά, τραγούδι, φλάουτο, Γιώργος Παντέλογλου/φωνητικά, τραγούδι και alto σαξόφωνο

  • Τιμές εισιτηρίων: 18 ευρώ | Προπώληση: 16 ευρώ

Παρασκευή 14, Σάββατο 15, Κυριακή 16 Ιουνίου | Θανάσης Παπακωνσταντίνου
Συναυλία  

«Μετά από αρκετά χρόνια συναυλιών, φορτισμένα με μια απρόσμενη ανταπόκριση και αγάπη, φτάνει στο τέλος της η “Διονυσιακή” περίοδος (αν και όταν επιστρέψω, το απολλώνειο στοιχείο θα υπερτερεί)», δήλωσε ο καλλιτέχνης για τον κύκλο συναυλιών του που θα κλείσει πανηγυρικά με λιγοστές εμφανίσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Μαζί του επί σκηνής: Μάρθα Φριντζήλα, Γιάννης Λίταινας, Αλέξανδρος Κτιστάκης

  • Τιμές εισιτηρίων: 17 ευρώ | Προπώληση: 15 ευρώ (early bird)

Τρίτη 25 Ιουνίου | Royal Classical Ballet | Η Λίμνη των Κύκνων 
Χορός 

Το διασημότερο μπαλέτο όλων των εποχών, το αριστούργημα του P.I. Tchaikovsky«Η Λίμνη των Κύκνων», παρουσιάζει το Royal Classical Ballet από την Ουκρανία σε μια μεγάλη καλοκαιρινή περιοδεία.

Το μπαλέτο χωρίζεται σε 4 πράξεις. Ανάμεσα σε κάθε πράξη, ένας ηθοποιός θα αφηγείται την ιστορία. Με αυτό τον τρόπο, κάθε σκηνή γίνεται ξεκάθαρη έτσι ώστε ακόμη και ο μικρότερος στο κοινό να μπορεί να παρακολουθήσει την πλοκή. Επίσης, για πρώτη φορά τα σκηνικά της παράστασης θα είναι ψηφιακά και τρισδιάστατα, με μια νέα αισθητική προσέγγιση. 

  • Τιμές εισιτηρίων: 15-25 ευρώ

Βράχων

Σάββατο 29 Ιουνίου | «Σμύρνη μου Αγαπημένη» in concert
Ανδρέας Κατσιγιάννης & Εστουδιαντίνα
Συναυλία

Μια συναυλία με αρώματα από τη Σμύρνη. Ο Ανδρέας Κατσιγιάννης, συνθέτης της θεατρικής παράστασης αλλά και της ταινίας «Σμύρνη μου Αγαπημένη», μαζί με την Εστουδιαντίνα Νέας Ιωνίας, τη Γλυκερία, τον Παντελή Θαλασσινό, τον Θοδωρή Μέρμηγκα και τη Δέσποινα Ραφαήλ θα αποδώσουν μουσικές  στιγμές και τραγούδια της παράστασης αλλά και της ταινίας σε σενάριο Μιμής Ντενίση και σκηνοθεσία του Γρηγόρη Καραντινάκη. Με πρωτότυπα τραγούδια του Ανδρέα Κατσιγιάννη αλλά και όλα τα πολυαγαπημένα παραδοσιακά.

  • Τιμές εισιτηρίων: 30 και 15 ευρώ (φοιτητών, ανέργων, πολυτέκνων)

Κυριακή 30 Ιουνίου | Paolo Genovese – «Tέλειοι Ξένοι»
Θέατρο

Επτά φίλοι συναντιούνται για γεύμα στο σπίτι ενός εκ των ζευγαριών. Αποφασίζουν να παίξουν ένα παιχνίδι. Αφήνουν όλοι τα κινητά τους στη μέση του τραπεζιού και μοιράζονται μεταξύ τους το περιεχόμενο από κάθε μήνυμα, email ή τηλέφωνο που λαμβάνουν. Στην επιφάνεια έρχονται μυστικά που διαταράσσουν την ισορροπία στις σχέσεις.

Σκηνοθετούν οι Γιώργος Πυρπασόπουλος και Πέτρος Λαγούτης.

Παίζουν: Πέτρος Λαγούτης, Γιώργος Χρανιώτης, Χρήστος Σαπουντζής, Κώστα Κάππας, Μάρθα Λαμπίρη-Φεντόρουφ, Μένη Κωνσταντινίδου, Σοφία Μανωλάκου και η μικρή Αλίκη Κακολύρη

  •  Τιμές εισιτηρίων: 20 και 17 ευρώ (φοιτητών, ανέργων, ΑμεΑ, 65+)

Παρασκευή 5 Ιουλίου | Robert Thomas – «Οκτώ Γυναίκες Κατηγορούνται»
Θέατρο 

Μια έπαυλη. Ένα πτώμα. Οκτώ γυναικες. Κανένα άλλοθι. Ποιος θα βρει τη δολοφόνο; Η διάσημη αστυνομική κωμωδία του Robert Thomas «Οκτώ Γυναίκες» ταξιδεύει φέτος το καλοκαίρι σε ολόκληρη την Ελλάδα για να προσφέρει άφθονες δόσεις γέλιου, μυστηρίου και ανατροπών, σε ένα ρεσιτάλ ερμηνειών από μια αχτύπητη γυναίκεια dream team: Υρώ Μανέ, Γιώτα Φέστα, Τάνια Τρύπη, Φωτεινή Ντεμίρη, Ευγενία Δημητροπούλου, Ιωάννα Τριανταφυλλίδου, Ευγενία Ξυγκόρου, Μαρίζα Τσάρη. 

Η παράσταση παρουσιάζεται με τη σκηνοθετική υπογραφή του Χρήστου Σουγάρη. 

Δευτέρα 8 Ιουλίου | Μολιέρος – «Ο Κατά Φαντασίαν Ασθενής»
Θέατρο

Το τελευταίο έργο του κορυφαίου Γάλλου δραματουργού «Ο Κατά Φαντασίαν Ασθενής» επέλεξαν να διασκευάσουν και να σκηνοθετήσουν για το φετινό καλοκαίρι ο Αιμίλιος Χειλάκης και ο Μανώλης Δούνιας, συνεχίζοντας τη μελέτη τους πάνω στον Μολιέρο, ο οποίος, μέσα πάντα από το πρίσμα της κωμωδίας, ασκούσε έντονη κριτική στη γαλλική κοινωνία. Η παράσταση κάνει ένα πολιτικό σχόλιο και καταγγέλλει κάθε μορφή εξουσίας, ακόμα κι αν πρόκειται για την επιστήμη της ιατρικής. Με ανάλαφρο τρόπο, βάζει στο μικροσκόπιο κάθε λογής αυθεντία που, μέσα από τη γνώση που κατέχει, μπορεί να δυσκολεύει τον πολίτη. 

Παίζουν: Αιμίλιος Χειλάκης, Αθηνά Μαξίμου, Μυρτώ Αλικάκη, Θοδωρής Ρωμανίδης, Νίκος Γκέλια, Κωνσταντίνος Μαγκλάρας, Βίκυ Διαμαντοπούλου, Γιώργος Ζυγούρης, Δημήτρης Φιλιππίδης

  • Τιμές εισιτηρίων: 22 ευρώ | Μειωμένο (φοιτητών, ανέργων, ΑμεΑ, 65+): 20 ευρώ 

Τρίτη 9 Ιουλίου | Miguel de Cervantes – «Δον Κιχώτης»
Θέατρο

Πόσο απαραίτητο μας είναι να ονειρευόμαστε; Η ευγενική μας εκδοχή γιατί δεν είναι στην πρώτη ζήτηση; Μήπως η συνήθεια της κοινοτοποίας μας δίνει μια ψευδαίσθηση ευτυχίας;

Η ιστορία του ονειροπόλου ιππότη Δον Κιχώτη από τη Μάντσα, του συντρόφου του Σάντσο Πάντσα και της αγαπημένης του Δουλτσινέας ξαναζωντανεύει από έναν μεγάλο θίασο.

Η σκηνοθεσία είναι του Γιάννη Μπέζου και η θεατρική μεταφορά του Άκη Δήμου.

Παίζουν: Βλαδίμηρος Κυριακίδης, Θανάσης Τσαλταμπάσης, Νάντια Κοντογεώργη, Παρθένα Χοροζίδου, Γιώργος Χατζής, Σταύρος Μαρκάλας, Ελευθερία Κοντογεώργη, Χρήστος Πούλος-Ρένεσης, Γιάννης Βαρβαρέσος, Νικίτα Ηλιοπούλου, Ιωάννα Ανεμογιάννη

  • Τιμές εισιτηρίων: 25 ευρώ | Μειωμένο (φοιτητών, ανέργων, παιδικό, ΑμεΑ, πολυτέκνων): 20 ευρώ

Τετάρτη 10 Ιουλίου | William Shakespeare – «Άμλετ»
Θέατρο

Με τον «Άμλετ», ο Shakespeare καταθέτει στο παγκόσμιο θέατρο ένα έργο μνημειώδες. Μια κατάδυση στην ουσία του ανθρώπου και ταυτόχρονα ένα requiem στη σκοτεινή πλευρά του. Μέσα από τον «Άμλετ», ο Shakespeare μας περιγράφει την εποχή του, που είναι και δική μας εποχή. Ένα κείμενο υπερχρονικό και βαθιά πολιτικό. 

Η σκηνοθεσία είναι του Θέμη Μουμουλίδη και η ποιητική μετάφραση του Γιώργου Χειμωνά.

Παίζουν: Αναστάσης Ροϊλός, Ιωάννα Παππά, Μιχάλης Συριόπουλος, Θοδωρής Σκυφτούλης, Θανάσης Δόβρης, Μαρούσκα Παναγιωτοπούλου, Τζένη Καζάκου, Άρης Νινίκας, Δημήτρης Αποστολόπουλος

  • Τιμές εισιτηρίων: 17, 18, 20, 22 ευρώ 

Δευτέρα 15 Ιουλίου | Ζέτη Φίτσιου – «Μίξερ»
Ένα λαϊκό μιούζικαλ τσέπης 

Ένας νέος φέρελπις καλλιτέχνης θέλει διακαώς να ανεβάσει τον «Άμλετ». Όμως, λόγω χαμηλού μπάτζετ, αλλάζει το όραμά του και αντί για τον «Άμλετ» ανεβάζει τον «Βαγγέλη», που, αντί για τη Δανία, ζει κάπου στην Κυψέλη. Μαζί με μια ακόμη ηθοποιό πρόκειται να παίξουν όλους τους ρόλους αυτού του έργου!

Το «Μίξερ», αυτό το ξέφρενο, σχεδόν παράλογο γλέντι επί σκηνής, σε ξεκαρδιστική πάντα δεκαπεντασύλλαβη γραφή, φέρει το αιχμηρό χιούμορ της Ζέτης Φίτσιου, την ανατρεπτική μουσική του Θοδωρή Οικονόμου και την ευφυέστατη σκηνοθετική ματιά του Κώστα Σιλβέστρου.

Παίζουν: Έλενα Χαραλαμπούδη, Αλέξανδρος Σιάτρας. Στο μπουζούκι ο Κωνσταντίνος Τσιμπούκης

  • Τιμές εισιτηρίων: 15 ευρώ | Μειωμένο (μαθητών, φοιτητών, ανέργων, ΑμεΑ): 12 ευρώ

Βράχων

Τετάρτη 17 Ιουλίου | Σοφοκλής  – «Αίας»
Θέατρο

 Ο Αίαντας, ο μεγαλύτερος πολεμιστής στο στρατόπεδο των Ελλήνων, δικαιούται τα όπλα του νεκρού πια Αχιλλέα. Όταν αυτά με δολοπλοκία καταλήγουν στον Οδυσσέα, αποφασίζει να εκδικηθεί. Γίνεται όμως έρμαιο της θεάς Αθηνάς και περίγελως του στρατεύματος των Αργείων. Ατιμασμένος και απεγνωσμένος, αυτοκτονεί.

Ο Μιχάλης Σαράντης ερμηνεύει συγκλονιστικά και τους εννιά ρόλους της τραγωδίας, ενώ ο Απόστολος Χαντζαράς συνομιλεί μαζί του ζωγραφίζοντας, μπροστά στα μάτια των θεατών.

Η σκηνοθεσία είναι του Γιώργου Νανούρη και η μετάφραση του ποιητή Νίκου A. Παναγιωτόπουλου.

  • Τιμές εισιτηρίων: 2ο ευρώ | Μειωμένο (φοιτητών, ανέργων, παιδικό, ΑμεΑ, πολυτέκνων): 15 ευρώ

Πέμπτη 18 Ιουλίου | Nikolay Gogol – «Οι Παίχτες»
Θέατρο

Σε ένα απομακρυσμένο πανδοχείο της Ρωσίας καταφθάνει ένας δεινός χαρτοπαίχτης, απατεώνας και πλαστογράφος. Στο ίδιο πανδοχείο διαμένουν δύο εξίσου δεινοί κομπιναδόροι. Στόχος όλων τους είναι να βρουν τα επόμενα θύματά τους και να τα «γδάρουν». Η συνάντησή τους οδηγεί την παράσταση σε ένα πανδαιμόνιο γεμάτο μπλόφες, ρίσκο, ανταγωνισμούς, συμμαχίες, εκπλήξεις και ανατροπές.

Ζωντανή μουσική, απρόσμενοι αυτοσχεδιασμοί και ξέφρενο χιούμορ σε μια παράσταση-οφθαλμαπάτη, μια φαρσοκωμωδία καταστάσεων, για την τέχνη της εξαπάτησης.

Σκηνοθεσία, μετάφραση και διασκευή έχει κάνει ο Γιώργος Κουτλής.

Παίζουν: Γιάννης Νιάρρος,  Βασίλης Μαγουλιώτης,  Ηλίας Μουλάς,  Αλέξανδρος Χρυσανθόπουλος,  Γιώργος Τζαβάρας, Γιώργος Μπουκαούρης και ο Θανάσης  Δήμου σε ρόλο guest star

  • Τιμές εισιτηρίων: 20 ευρώ

Βράχων
Δευτέρα 22 Ιουλίου | Sergio Blanco – «Μια Άλλη Θήβα»
Θέατρο

Ένας συγγραφέας συναντά επί σειρά μηνών μέσα στη φυλακή έναν εικοσάχρονο πατροκτόνο, τον Μαρτίν. Σκοπός του είναι να γράψει ένα έργο βασισμένο στην ιστορία του νεαρού κρατούμενου, στον οποίο προτείνει να ερμηνεύσει τον εαυτό του στη θεατρική σκηνή. Όταν τελικά αυτό απαγορεύεται από το αρμόδιο υπουργείο, τον ρόλο αναλαμβάνει ο Φεδερίκο, ένας νεαρός ηθοποιός με τον οποίο δουλεύει ταυτόχρονα πλέον ο συγγραφέας.

Η σκηνοθεσία είναι του Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου και η μετάφραση της Μαρίας Χατζηεμμανουήλ.

Παίζουν: Θάνος Λέκκας, Δημήτρης Καπουράνης

  • Τιμές εισιτηρίων: 18 ευρώ | Μειωμένο (φοιτητών, ανέργων, πολυτέκνων, ΑμεΑ, 65+): 15 ευρώ

Τετάρτη 24, Πέμπτη 25 Ιουλίου | Β′ Θεατρικό Εργαστήρι Δήμου Βύρωνα – «Κρέων vs Αντιγόνη»
Θέατρο

Αντιγόνη… Ο μύθος γνωστός. Το μυστήριο της γοητείας όμως που συνεχίζει να ασκεί αυτή η ηρωίδα του Σοφοκλή τόσες χιλιετίες επιδέχεται πολλές ερμηνείες,  μεταξύ των οποίων ο Cocteau, o Brecht, o Anouilh. Αυτές οι εκδοχές (κυρίως του Anouilh) είναι η βάση για την παράσταση αυτή, που εστιάζει στη σύγκρουση του Κρέοντα με την Αντιγόνη. Μια σύγκρουση που αντιπροσωπεύει τη μάχη της νεότητας με την ωριμότητα. Του ιδεαλισμού με την πολιτική. Των ηθικών αξιών με τους νόμους. Του θηλυκού με το αρσενικό. Μια άνιση μάχη, καθώς τα λόγια του Κρέοντα αναφέρονται στο ιστορικό παρόν, ενώ η Αντιγόνη του μιλάει από ένα «άλλο μέρος», την αιωνιότητα. 

Σκηνοθετεί η Βενετία Χατζηνικολάου.

Παίζουν: Μίνα Καραζιώγα, Μάνος Τούσης, Τάσος Πετρόπουλος, Βένια Σασσάλου, Ροδούλα Σκορδούλη, Χρήστος Γκογκάκης, Γιώργος Τάσος, Γιάννης  Παλαιολόγος, Τάσος Πετρόπουλος, Κατερίνα Ζαχολίτου | Χορός: Σάντρα Σταμούλη, Κατερίνα Ζαχολίτου, Στέλλα Δράκου

  • Είσοδος ελεύθερη

Βράχων

Τρίτη 30 Ιουλίου | «Η Θάλασσα και ο Γέρος»
Θέατρο

«Η Θάλασσα και ο Γέρος» είναι μια διασκευή βασισμένη στο κλασικό και βραβευμένο με Πούλιτζερ έργο «Ο Γέρος και η Θάλασσα» του Ernest Hemingway, που κατατάσσεται στα αριστουργήματα της παγκόσμιας λογοτεχνίας και παρομοιάζεται με ομηρικό έπος. 

Περιγράφει την ιστορία ενός ψαρά, του Σαντιάγο, και το ταξίδι του στην ανεξερεύνητη και απέραντη θάλασσα. Την επική συνάντησή του με ένα υπέροχο μπλε μάρλιν, ένα πολύ δυνατό ψάρι που αγκιστρωμένο από την πετονιά του τραβάει αυτόν και τη μικρή του βάρκα όλο και πιο βαθιά στη θάλασσα. Όταν ο Σαντιάγκο καταφέρνει να σκοτώσει το ψάρι, το δένει στο πλάι της βάρκας του. Στον δρόμο της επιστροφής, του επιτίθενται καρχαρίες και τρώνε όλη τη σάρκα του πελώριου ψαριού. Κάτω από αυτή την απλή ιστορία, κρύβεται ένας κόσμος πλούσιος σε συμβολισμούς και μεταφορές για την αναζήτηση του σκοπού, την αντοχή του ανθρώπινου πνεύματος και τη συγκρουσιακή σχέση του ανθρώπου με το φυσικό περιβάλλον.

Η ιδέα, η διασκευή, η δραματουργία και η σκηνοθεσία είναι της Μαρλέν Καμίνκσι.

Παίζουν: Τάσος Νούσιας, Βασίλης Μηλιώνης, Φαίδρα Σούτου. Ακούγεται η φωνή της Evelyn Assouad.

Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου | Σωκράτης Μάλαμας
Συναυλία 

Ο Σωκράτης Μάλαμας παρουσιάζει για μια ακόμη φορά στο Θέατρο Βράχων ένα πρόγραμμα με τα αγαπημένα μας τραγούδια και όσα δεν χορταίνουμε να τραγουδάμε παρέα.

Μαζί του στο τραγούδι, η Ιουλία Καραπατάκη

  • Τιμές εισιτηρίων: 17 ευρώ | Προπώληση: 15 ευρώ (early bird) 

Τετάρτη 4, Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου | Ευριπίδης – «Ηρακλής Μαινόμενος»

Ο Ευριπίδης, στο σπάνια παιζόμενο έργο του «Ηρακλής Μαινόμενος», βάζει στο επίκεντρο τον Ηρακλή. Το μυθικό αυτό πρόσωπο θα κατρακυλήσει στην πιο επώδυνη συντριβή και από ημίθεος θα γίνει μίασμα μέσα από ένα ανελέητο παιχνίδι των θεών.

Μέσα από αυτή την παραβολή, με τις έντονες πολιτικές προεκτάσεις, ο Ευριπίδης φωτίζει το ανεπαρκές και «λίγο» της ανθρώπινης ύπαρξης μπροστά σε μια ανώτερη δύναμη –είτε αυτό λέγεται καθεστωτική Τυραννία, είτε Θεός–, που καταρρίπτει την ανθρώπινη βούληση και την εξαφανίζει στην ανυπαρξία. Μια κραυγή απόγνωσης του ανθρώπου μπροστά στη συνειδητοποίηση της αδυναμίας του.  

Η σκηνοθεσία είναι του Δημήτρη Καραντζά και η μετάφραση της Μαίρης Γιόση.

Παίζουν: Πυγμαλίων Δαδακαρίδης, Γιώργος Γάλλος, Στεφανία Γουλιώτη, Ηρώ Μπέζου, Άννα Καλαϊτζίδου, Αινείας Τσαμάτης, Νίκος Μήλιας | Χορός, Live Μουσική: Φώτης Σιώτας / Δημήτρης Χατζηζήσης  | Χορός: Γιάννης Κλίνης, Γκαλ Ρομπίσα, Μπάμπης Γαλιατσάτος, Θανάσης Ραφτόπουλος, Αντώνης Αντωνόπουλος

  • Τιμές εισιτηρίων: 25 ευρώ | Μειωμένο-προπώληση: 20 ευρώ 

Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου | Μάρθα Φριντζήλα – Δημήτρης Μυστακίδης
Συναυλία

Οι δύο καλλιτέχνες ξανασυναντιούνται και αλληλοσυμπληρώνονται επί σκηνής. Η Μάρθα με σημαία την ομορφιά, την ποίηση, την τρέλα του έρωτα. Ο Δημήτρης, με γνώμονα την κοινωνία, τις καθημερινές ιστορίες συλλογικής και ατομικής τρέλας, αλλά και το γλέντι, την παρέα, την εκτόνωση. Κοινή τους βάση το χιούμορ και το μεράκι σε ό,τι κάνουν!

  • Τιμές εισιτηρίων: 17 ευρώ | Προπώληση: 15 ευρώ

Δευτέρα 9, Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου | Γιάννης Κότσιρας – Μίλτος Πασχαλίδης
Συναυλία 

Ο Μίλτος Πασχαλίδης και ο Γιάννης Κότσιρας ενώνουν ξανά τις φωνές και τις μουσικές τους και πραγματοποιούν φέτος το καλοκαίρι μια σειρά συναυλιών μαζί με τους συνεργάτες τους. Δημιουργικές διασκευές γεμάτες φαντασία και πάθος, παλιά και νέα τους τραγούδια, κοινές ερμηνείες σε ένα ξεχωριστό πρόγραμμα. 

  •  Τιμές εισιτηρίων: 20 ευρώ | Μειωμένο: 18 ευρώ (φοιτητών/ανέργων/ΑμεΑ) | Προπώληση: 17 και 15 ευρώ (μειωμένο) 

Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου | Αριστοφάνης – «Πλούτος»
Θέατρο

Την κωμωδία του Αριστοφάνη «Πλούτος» παρουσιάζει το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, σε σκηνοθεσία και μετάφραση/απόδοση κειμένου Γιάννη Κακλέα, με την οποία συμμετέχει στο Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου 2024.

Παίζουν: Μαίρη Ανδρέου, Μάνος Βακούσης, Δημήτρης Διακοσάββας, Άννα Ευθυμίου, Αλέξανδρος Ζουριδάκης, Φαίη Κοκκινοπούλου, Δημήτρης Μορφακιδης, Φαμπρίτσιο Μούτσο, Χριστίνα Μπακαστάθη, Χρυσή Μπαχτσεβάνη, Κλειώ Δανάη Οθωναίου, Αλεξάνδρα Παλαιολόγου, Πολυξένη Σπυροπούλου, Γιάννης Σύριος, Φωτεινή Τιμοθέου, Γιάννης Τομάζος, Χρήστος Τσάβος, Γιάννης Τσεμπερλίδης, Θάνος Φερετζέλης, Γιάννης Χαρίσης, Μαρία Χατζηιωαννίδου. Έκτακτη αντικατάσταση: Ελένη Μισχοπούλου

Χορευτές, χορεύτριες: Αναστασία Κελέση, Στεφανία Σωτηροπούλου, Μάριος Χατζηαντώνης, Νικόλας Χατζηβασιλειάδης

Μουσικός επί σκηνής: Βάιος Πράπας

Στην Παράβαση του έργου εμφανίζεται η ιστορικός-καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Αθηνών Μαρία Ευθυμίου.

  • Τιμές εισιτηρίων: 20 ευρώ | Προπώληση: 17 ευρώ | Μειωμένο: 14 ευρώ (φοιτητών/65+), 10 ευρώ (ανέργων), 8 ευρώ (ΑμεΑ και συνοδοί)

Πέμπτη 12, Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου | Αισχύλος – «Ικέτιδες»
Θέατρο

Εξήντα χρόνια μετά την πρώτη παρουσίαση του έργου στην Επίδαυρο, το Θέατρο του Νέου Κόσμου σε συνεργασία με το Θέατρο Τέχνης-Καρόλου Κουν ανεβάζει τις «Ικέτιδες» του Αισχύλου σε σκηνοθεσία Μαριάννας Κάλμπαρη: ένα ποιητικό αλλά και βαθιά πολιτικό έργο στο κέντρο του σύγχρονου προβληματισμού για την έννοια του ασύλου σε μια δημοκρατική κοινωνία. Ο μύθος θέτει το ζήτημα της ταυτότητας και της θέσης της γυναίκας στην κοινωνία, εξιστορώντας παράλληλα το χρονικό της εγκατάστασης και της επικράτησης του ελληνικού φύλου στη χώρα των Πελασγών, των λεγόμενων «Προελλήνων».

Παίζουν: Λυδία Κονιόρδου, Λουκία Μιχαλοπούλου, Λένα Παπαληγούρα, Άκης Σακελλαρίου, Γιάννης Τσορτέκης  | Κορυφαία χορεύτρια: Χριστίνα Σουγιουλτζή | Κορυφαίες CHÓRES: Ελένη Βασιλάκη, Κωνσταντίνα Γιαννοπούλου, Γιώτα Δημητρακοπούλου, Φανή Λύκου, Ιόνυ Μοσχοβάκου, Δάφνη Παγουλάτου, Ελένη Πούλιου, Ελίνα Σταμοπούλου, Δανάη Στεργίου, Νικολάια Τριανταφύλλου | Κορυφαίες Δραματικής Σχολής Θεάτρου Τέχνης: Νεφέλη Δοδοπούλου, Μυρτώ Καπώλη, Ρένια Κρητικού, Άννα Μωρόγιαννη

  • Τιμές εισιτηρίων: 22 ευρώ | Μειωμένο (φοιτητών, ανέργων, πολυτέκνων, ΑμεΑ, 65+): 18 ευρώ

Βράχων

Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου | Χατζηφραγκέτα
Συναυλία 

Οι Χατζηφραγκέτα σε full band σύνθεση για μια μεγάλη συναυλία.  Οι Χατζηφραγκέτα είναι οι: Πάνος Φραγκιαδάκης/φωνή, κιθάρα, Βαγγέλης Χατζηγιάννης/φωνή, κιθάρα, Βασίλης Τσιγκρής/μπάσο, Γιώργος Χριστοδούλου /τύμπανα

  • Τιμές εισιτηρίων: 15 ευρώ | Προπώληση: 12 ευρώ (early bird) 

Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου | Robert Thomas – «Διάλεξε τον Θάνατό σου, Αγάπη μου»
Θέατρο

Η Φρανσουάζ Κορμπάν, ζάπλουτη κληρονόμος, ζει στη βίλα της μαζί με τον νεότερο σύζυγό της Πολ Κορμπάν και την αφοσιωμένη οικονόμο της Αντέλ. Τα χρέη του Πολ στα χαρτιά και η πίεση που ασκεί στη Φρανσουάζ για την αποπληρωμή τους κορυφώνουν ακραία την ένταση και την τριβή στη σχέση του ζευγαριού. Nυχτερινοί θόρυβοι ταράζουν την ηρεμία της βίλας, το ίδιο και η ξαφνική επίσκεψη της Βαρόνης Σαρντονί. Ένας ιστός αράχνης δείχνει να υφαίνεται γύρω από τη Φρανσουάζ και κανείς δεν ξέρει ποιος είναι φίλος και ποιος εχθρός… 

Η διασκευή και σκηνοθεσία είναι των Θανάση Παπαθανασίου και Μιχάλη Ρέππα.

Παίζουν: Κάτια Δανδουλάκη, Αννα Μαρία Παπαχαραλάμπους, Πηνελόπη Αναστασοπούλου, Γιώργος Γεροντιδάκης, Πάνος Σταθακόπουλος

  • Τιμές εισιτηρίων: 15-23 ευρώ

Δευτέρα 16, Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου | Αριστοφάνης – «Όρνιθες»

Τι θα συνέβαινε εάν κάποιος οργάνωνε τα πουλιά ώστε να γίνουν φορείς μιας νέας πραγματικότητας; Οι «Όρνιθες» παρουσιάζουν μια καινούργια αρχή, η οποία πρέπει να γίνει έξω από την ανθρώπινη κοινωνία, μακριά από τον κορεσμό, την παρακμή και τη διαφθορά.  

Σκηνοθετεί ο Άρης Μπινιάρης, ενώ η μετάφραση είναι του Τάσου Ρούσσου.

Παίζουν: Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος, Γιώργος Χρυσοστόμου, Κώστας Κορωναίος, Στέλιος Ιακωβίδης, Κωνσταντίνα Τάκαλου, Ερρίκος Μηλιάρης, Μάριος Παναγιώτου, Θανάσης Ισιδώρου | Χορός: Μιχάλης Βαλάσογλου, Θανάσης Ισιδώρου, Τάσος Κορκός, Σοφία Κουλέρα, Αυγουστίνος Κούμουλος, Μαρία Κυρώζη, Κυριάκος Σαλής, Αλεξία Σαπρανίδου, Ειρήνη Τσέλλου

  • Τιμές εισιτηρίων: 23 ευρώ | Μειωμένο (φοιτητών, ανέργων, ΑμεΑ, 65+): 20 ευρώ 

Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου | Ευριπίδης – «Βάκχες»
Θέατρο

Όταν ο θεός Διόνυσος φτάνει στη Θήβα, ο βασιλιάς Πενθέας αρνείται να δει τον πρώτο του εξάδελφο ως θεό και διά της εξουσίας του καθιστά παράνομη τη διάδοση της νέας θρησκείας. Η άρνησή του εγείρει τη μήνι του θεού, ο οποίος, σε μια τραγική αντιστροφή διώκτη και διωκόμενου, οδηγεί τον Πενθέα στον αφανισμό από την ίδια του τη μητέρα.

Η σκηνοθεσία είναι του Θανάση Παπακωνσταντίνου και η μετάφραση του Γιώργου Χειμωνά.

Παίζουν: Κωνσταντίνος Αβαρικιώτης, Μαριάννα Δημητρίου, Αλεξία Καλτσίκη, Θέμης Πάνου, Αργύρης Πανταζάρας, Γιάννης Κόραβος, Διονύσης Πιφέας, Φώτης Στρατηγός | Χορός: Μαργαρίτα Αλεξιάδη, Στελλίνα Βογιατζή, Χρυσιάννα Καραμέρη, Ελένη Κουτσιούμπα, Μαρία Κωνσταντά, Κλεοπάτρα Μάρκου, Ελένη Μολέσκη, Ειρήνη Μπούνταλη, Τζωρτζίνα Παλαιοθόδωρου, Ιοκάστη-Αγαύη Παπανικολάου, Θάλεια Σταματέλου, Δανάη Τίκου | Μουσικοί: Θοδωρής Βαζάκας, Μαρία Δελή, Αλέξανδρος Ιωάννου, Γιάννης Καΐκης

  • Τιμές εισιτηρίων: 20 ευρώ | Μειωμένο: 15 ευρώ (για 65+), 15 ευρώ (για σπουδαστές/φοιτητές/ανέργους/ΑμεΑ/Ομαδικό) | Ατέλειες ΣΕΗ και Θεατρολόγων: Άνω Διάζωμα 

Βράχων

Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου | Χαΐνηδες 

Μια κολεκτίβα αληθινής τέχνης για πάνω από τρεις δεκαετίες. Μια διαδρομή αψεγάδιαστου ήθους και απόλυτης συνέπειας. Μια συλλογικότητα που τολμά να πεθαίνει και να ανασταίνεται. Μια ομάδα που εξελίσσεται διαρκώς, ρισκάρει και πειραματίζεται. Μια ανεξάρτητη φωνή, που δεν φοβάται να μιλήσει όταν όλοι οι άλλοι σιωπούν. Μια (άνευ προηγουμένου στα ελληνικά χρονικά) πολυσχιδής παρουσία: συναυλίες, πανηγύρια, θεατρικές-χορευτικές παραστάσεις, δίσκοι, βιβλία, κόμικ, αρθρογραφία.

Παίζουν και τραγουδούν: Δημήτρης Αποστολάκης, Μιχάλης Γαλάνης, Δημήτρης Ζαχαριουδάκης, Peter Jaques, Γιώργος Κωνσταντίνου, Μιχάλης Νικόπουλος και Αγγελική Σύρκου

  • Τιμές εισιτηρίων: 12 ευρώ | Προπώληση: 10 ευρώ

Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου | Βασίλης Παπακωνσταντίνου
Συναυλία

Ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου, πιο δυναμικός από ποτέ, με πάνω από 50 χρόνια στην ελληνική δισκογραφία, συνεχίζει τα καλοκαιρινά του ραντεβού επί σκηνής και μας ταξιδεύει μέσα από τα αγαπημένα του τραγούδια.

  • Τιμές εισιτηρίων: Από 15 ευρώ

Τρίτη 24, Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου | Γιάννης Χαρούλης
Συναυλία

Ο Γιάννης Χαρούλης για ένα ακόμη καλοκαίρι θα μας ενώσει με τη μουσική του κάτω από τον έναστρο ουρανό. Από το χθες μέχρι το σήμερα, με αγαπημένα τραγούδια μπλεγμένα όπως πάντα με τις βαθιές ρίζες της κρητικής παράδοσης.

Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου | Lemon ft. Σταύρος Λάντσιας – Μια Γιορτή για τα 6 Χρόνια του «Lemon»
Μουσικοθεατρική παράσταση

O πιανίστας 1900 δεν κατεβαίνει ποτέ από το καράβι όπου γεννήθηκε κι έτσι, μετά το τέλος της παράστασης, ο καταξιωμένος μουσικός Σταύρος Λάντσιας ανεβαίνει στο καράβι του Lemon κουβαλώντας στις αποσκευές του δικές του μελωδίες αλλά και μελωδίες σπουδαίων συνθετών του παρελθόντος.

Η παράσταση-εμπειρία για την ιστορία του θρυλικού πιανίστα 1900 συναντά τον διεθνούς φήμης πιανίστα και συνθέτη Σταύρο Λάντσια στη μεγάλη γιορτή για τα 6 χρόνια sold-out παραστάσεων του «Lemon».

Η ιδέα, η καλλιτεχνική διεύθυνση και η σκηνική προσαρμογή είναι του Μελαχρινού Βελέντζα και η σκηνοθεσία και η διασκευή της Γεωργίας Τσαγκαράκη.

Παίζουν: Μελαχρινός Βελέντζας, Γιώργος Δρίβας

  • Τιμές εισιτηρίων: 20 ευρώ | Προπώληση: 15 ευρώ

Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου | Βέβηλος – Το Βιβλίο των Σκιών
Συναυλία

Ο Βέβηλος επιστρέφει στη γειτονιά που μεγάλωσε. Ο έμπειρος MC μας προσκαλεί σε μια νύχτα κάθαρσης για να παρουσιάσει τα κομμάτια από τον νέο του δίσκο «Το Βιβλίο των Σκιών», καθώς και τις αγαπημένες του στιγμές από την πρότερη δισκογραφία του.

  • Τιμές εισιτηρίων: 15 ευρώ | Προπώληση: 12 και 10 ευρώ (early bird)

Βράχων

Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου | Μωρά στη Φωτιά & Η Γιορτή για τον Παύλο Σιδηρόπουλο – «Ζωή, Rock ’n’ Roll ως το τέλος» 
Συναυλία

Είναι η γιορτή που συνεχίζει την ιστορία και την αξία ενός σημαντικού έργου και μιας βαριάς κληρονομιάς. Είναι Ζωή, Rock’n’Roll ως το τέλος! Στον επιβλητικό χώρο του Θεάτρου Βράχων, δύο θρυλικές μπάντες-σύμβολο, ο Στέλιος Σαλβαδόρ & τα Μωρά στη Φωτιά και η μουσική παρέα «Η Γιορτή για τον Παύλο Σιδηρόπουλο», θα τραγουδήσουν για όλα αυτά που γνωρίζει η καρδιά και χαράχτηκαν στο πνεύμα! 

  • Τιμές εισιτηρίων: 15 ευρώ | Προπώληση: 13 και 10 ευρώ (early bird)

Γενικές Πληροφορίες: Ώρα έναρξης: 21:00 | Προπώληση εισιτηρίων: more.com, ticketservices.gr, cometogether.live | Περισσότερες πληροφορίες: www.festivalvraxon.gr


Διαβάστε επίσης στην αθηΝΕΑ:

#ΤαΒράδιαΜαςΣτοΛόφο | To Θέατρο Λυκαβηττού Άνοιξε και μας Περιμένει!

ΕΣΩ 2024 «Down to Earth» | O Ρόλος της Αρχιτεκτονικής στο Νέο Κλιματικό Καθεστώς

Δάφνη Τσεβρένη | Ο Πολιτιστικός Τουρισμός Είναι Έργο σε Εξέλιξη

 

 

 

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΣ

Η αθηΝΕΑ είναι ένα μέσο ενημέρωσης που έχει τα μάτια του στραμμένα στο μέλλον. Απευθύνεται σε μια νέα γενιά Ελλήνων, δυναμική, κοσμοπολίτικη, μορφωμένη και απαιτητική, που θέλει μια ολοκληρωμένη ενημέρωση για τα δικά της ενδιαφέροντα. Με αιχμή του δόρατος το βραβευμένο ομώνυμο newsletter, η αθηΝΕΑ αγκαλιάζει την καθημερινότητά σας με ερεθίσματα που σας κάνουν να σκέφτεστε διαφορετικά.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Τα σημαντικότερα νέα της ημέρας, στο inbox σου κάθε μεσημέρι!

ΕΓΓPΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER

+