Μια Οινική Βιβλιοθήκη στην Καρδιά της Αθήνας

Λένε πως το κάθε µπουκάλι κρασί κρύβει την δική του ιστορία, µια ιστορία που µπορεί να σε ταξιδέψει στις οµορφότερες γωνιές του κόσµου. Με κάθε γουλιά, σου επιτρέπει να ανακαλύψεις διαφορετικούς πολιτισµούς, κουλτούρες και γεύσεις.

Το Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία, νιώθοντας την ανάγκη να αναδείξει τη µαγεία και την τέχνη του κρασιού, δηµιούργησε έναν µοναδικό χώρο, το Wine Library, στον ηµιώροφο του GB Corner Gifts & Flavors. Προσκαλεί έτσι τους λάτρεις του κρασιού, και όχι µόνο, να γνωρίσουν µια διαφορετική οινική «βιβλιοθήκη», της οποίας τα ράφια κοσµούν τα 3.500 µπουκάλια κρασιών του ιστορικού ξενοδοχείου.

Μέσα από περίπου 650 διαφορετικές ετικέτες, µπορεί κανείς να περιηγηθεί στις πιο γνωστές περιοχές παραγωγής κρασιού του κόσµου και να δοκιµάσει σπάνια κρασιά, όπως το Romanée-Conti του 1994 από τη Βουργουνδία. Θα απολαύσει κρασιά από κάθε άκρη του Μπορντό, αριστουργηµατικά Barolo από την Ιταλία – που είναι κι η αδυναµία του Head Sommelier του ξενοδοχείου, Ευάγγελου Ψωφίδη, – αλλά και κρασιά-icons από το Νέο Κόσµο που είναι αυτή τη στιγµή περιζήτητα σε κάθε σηµείο της Γης, όπως το The Mascot από τη Napa Valley της Καλιφόρνιας.

Στο χώρο του Wine Library και γύρω απ’ το εντυπωσιακό µοναστηριακό τραπέζι του 19ου αιώνα διοργανώνονται µοναδικές οινικές εµπειρίες – τα περίφηµα Wine Stories, τα οποία χωρίζονται σε 4 ενότητες:

1. Wine Legends of the World

Στο πλαίσιο της ενότητας «Wine Legends of the World» οι κκ. Ευάγγελος Ψωφίδης, Head Sommelier και Αστέριος Κουστούδης, Executive Chef, υποδέχονται κάθε µήνα στο Wine Library έναν επιφανή ξένο οινοπαραγωγό. Μέσα από µια µοναδική οινική γευστική δοκιµή, σε συνδυασµό µε εξαιρετικά πιάτα, καθοδηγούν τους παρευρισκόµενους της βραδιάς στην αποκωδικοποίηση των µυστικών κάποιων εκ των κορυφαίων οινοπαραγωγικών περιοχών του κόσµου. Έχουν ήδη περάσει µεγάλα ονόµατα από τη Μεγάλη Βρεταννία, όπως ο Thomas Perrin, στην οικογένεια του οποίου ανήκει από το 1909 το θρυλικό «Chateau de Beaucastel», αλλά και ο Lorenzo Guzzi από το οινοποιείο Altesino στην Τοσκάνη.

2. Greek Wine Trails

Η δεύτερη ενότητα ονοµάζεται «Greek Wine Trails» και ανοίγει τις πόρτες της σε Έλληνες οινοπαραγωγούς. Μέσα σε µια πολύ όµορφη, φιλόξενη ατµόσφαιρα, ανοίγονται σπάνιες φιάλες, τις οποίες οι παρευρισκόµενοι µπορούν να απολαύσουν, αλλά και να κάνουν δικές τους.

3. Wine Journeys

Η τρίτη ενότητα, τα «Wine Journeys» είναι θεµατικά master classes ξένων οινοπαραγωγικών περιοχών. Δοκιµάζονται κάθε φορά τα πιο αντιπροσωπευτικά κρασιά τους και, φυσικά, αναλύονται τα χαρακτηριστικά τους.

4. Taste & Wine Workshops

Η τελευταία ενότητα των Wine Stories, τα Taste & Wine Workshops, αφορά οµάδες ανθρώπων και τα γκρουπ της ενότητας δεν ξεπερνούν τα 14 άτοµα. Απευθύνονται σε ανθρώπους -παρέες φίλων ή και εταιρείες που θέλουν να κατακτήσουν τη γνώση του κρασιού και να γνωρίσουν τα χαρακτηριστικά των κορυφαίων ποικιλιών σταφυλιού του κόσµου, όπως και να µυηθούν στην τέχνη του συνδυασµού κρασιού-φαγητού, µέσα από ένα απολαυστικό παιχνίδι.

+ Greek Wines Masterclass

Πέρα απ’ τις ενότητες των Wine Stories, κάθε Πέµπτη απόγευµα, στην Οινική Βιβλιοθήκη πραγµατοποιείται το «Greek Wines Masterclass», στο οποίο µαθαίνει κανείς, µέσα από µια γευστική δοκιµή υπό την καθοδήγηση του κ. Βαγγέλη Ψωφίδη, τις βασικές ελληνικές ποικιλίες, αλλά και τις οινοπαραγωγικές τους περιοχές.

Τέλος, ο χώρος διατίθεται και για ιδιωτικές εκδηλώσεις, όπου µπορεί κανείς να επιλέξει έναν συνδυασµό πιάτων και κρασιών που θα φέρει την υπογραφή της οµάδας.

Για περισσότερες πληροφορίες, τηλεφωνήστε στο +30 210 3330766 ή επισκεφθείτε το gbcorner.gr/en/wine-library.

Agenda

Tρίτη 6 Νοεµβρίου 2018, 20:00 – 23:00 Bruno Rocca; Writing Barbaresco’s Wine History with a Quill

Το Wine Library του Ξενοδοχείου Μεγάλη Βρεταννία και ο Head Sommelier Ευάγγελος Ψωφίδης, έχουν την τιµή να φιλοξενήσουν την Luisa Rocca, σε µία βραδιά γεµάτη µοναδικά κρασιά και αυθεντικές γεύσεις. Μέσα από µία κάθετη οινική γευστική δοκιµή τεσσάρων εξαιρετικών εσοδειών του εµβληµατικού αµπελώνα «Rabaja», η κ. Rocca θα µας ταξιδέψει πίσω στην ιστορία του κορυφαίου αµπελώνα του Barbaresco. Τα µοναδικά αυτά κρασιά αποτέλεσαν πηγή έµπνευσης για τον Executive Chef του Ξενοδοχείου Αστέριο Κουστούδη, ο οποίος δηµιούργησε ένα µενού 6 πιάτων απόλυτα εναρµονισµένο µε τις γεύσεις και τα αρώµατά τους.

Το άρθρο αυτό δημοσιεύθηκε στο πρώτο τεύχος του Carpe Vinum, του θεματικού περιοδικού e-book της αθηΝΕΑς για το κρασί, το οποίο μπορείτε να απολαύσετε εδώ.

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΣ
CARPE VINUM
CARPE VINUM

Η Μαρία είναι Δικηγόρος Αθηνών αλλά και γκαλερίστα. Μεγαλωμένη σε κοσμοπολίτικο περιβάλλον και ζώντας για πολλά χρόνια στο εξωτερικό ανέπτυξε μια ιδιαίτερη σχέση με το κρασί και τη γαστρονομία, την οποία ακολουθεί πάντα και παντού! Δεν κρύβει ποτέ την παράφορη αγάπη της για την Αθήνα και μοιράζεται μαζί μας μικρά μυστικά από τον χώρο της γαστρονομίας.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Τα σημαντικότερα νέα της ημέρας, στο inbox σου κάθε μεσημέρι!

ΕΓΓPΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER

+