Ζήσε την Εμπειρία W.S.P.C. Μέσα απ’ τις Ιστορίες των Σπουδαστών του

WSPC

Το κρασί είναι σαν τον έρωτα…

…από τη στιγμή που θα σε μαγνητίσει, δεν υπάρχει επιστροφή.

Φαντάσου ένα μονοπάτι στο οποίο περπατάς χωρίς ιδιαίτερο ενδιαφέρον, παρατηρώντας επιφανειακά μόνο μερικά από τα σημεία που θα σου κεντρίσουν την προσοχή. Κάποια αρώματα και γεύσεις, μικρά σκιρτήματα που θα σε ιντριγκάρουν.

Κάνεις λίγα βήματα πιο κάτω και βρίσκεσαι μπροστά από ένα κατώφλι, αν επιλέξεις να το περάσεις τότε κάτι μαγικό θα συμβεί. Ένας απίθανος κόσμος ξανοίγεται μπροστά σου.

Είναι ο κόσμος του κρασιού, γεμάτος πανέμορφες εικόνες, γοητευτικά αρώματα, αμέτρητες γεύσεις, πολύχρωμα συναισθήματα και εμπειρίες που θα σε συνοδεύουν μια ζωή.

Είναι το σημείο εκείνο που το πάθος συναντά τη γνώση, μέσα από την άρτια και πιστοποιημένη εκπαίδευση στο κρασί και τα αποστάγματα που μόνο το W.S.P.C. (Wine & Spirit Professional Center) γνωρίζει.

Μέσα απ΄ αυτή τη διαδρομή αποκτάς δύναμη και αυτοπεποίθηση, αλλά και τα κατάλληλα εφόδια για να εξερευνήσεις κάθε πτυχή του γοητευτικού αυτού ταξιδιού των αισθήσεων.

#αθηΝΕΑxWSPC

Η αθηΝΕΑ, σε συνεργασία με το W.S.P.C., ζητά από διαφορετικούς σπουδαστές του Πιστοποιημένου Εκπαιδευτικού Οργανισμού να μας πουν τη δική τους προσωπική στιγμή, μέσα απ’ την οποία “ερωτεύτηκαν” τον κόσμο του κρασιού.

Κάθε εβδομάδα, στο σημείο αυτό θα προστίθεται άλλη μια όμορφη ιστορία από τον κόσμο του κρασιού, οπότε stay tuned!

Μαρία Τριτάρη, Wine & Gastronomy Editor στην αθηΝΕΑ

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Maria Tritaris (@chicwine.gr)

“Ως κόρη διπλωμάτη έχω βρεθεί από παιδί αμέτρητες φορές στην προετοιμασία επίσημων δείπνων να παρατηρώ με κάθε λεπτομέρεια το τελετουργικό της προετοιμασίας του τραπεζιού, του μενού και φυσικά των κρασιών που θα συνόδευαν την κάθε εκδήλωση.

Έζησα σε πολλές χώρες γνωρίζοντας και εξερευνώντας διαφορετικούς ανθρώπους, πολιτισμούς, κουζίνες, αλλά και γούστα στα αρώματα και τις γεύσεις. Μεγαλώνοντας στάθηκα επίσης τυχερή, αφού βρέθηκα δίπλα σε bon viveurs ανθρώπους που αγαπούσαν το κρασί και τη γαστρονομία, κι έτσι ανακαλύψαμε μαζί αυτόν τον μαγικό κόσμο μέσα από δοκιμές αμέτρητων διαφορετικών κρασιών, φανταστικών ταξιδιών, αλλά και συνδυασμών συναισθημάτων, γεύσεων, αρωμάτων, εικόνων και ακουσμάτων.

Εξάλλου ο κόσμος του κρασιού δεν αφήνει αδιάφορη καμία από τις αισθήσεις μας, αντίθετα τις προκαλεί συνεχώς με πάθος!

Το δικό μου πάθος όμως για το κρασί φούντωσε ανεπιστρεπτί όταν ξεκίνησα τις σπουδές μου στο W.S.P.C. το 2008. Συνέβη κάτι μαγικό. Ήταν σαν όλες οι εμπειρίες που είχα συλλέξει μέχρι εκείνη τη στιγμή να μπήκαν στη σωστή σειρά, μέσα από τα εκπαιδευτικά αυτά προγράμματα.

Βρέθηκα μπροστά σ’ έναν καινούργιο κόσμο του κρασιού, πλουσιότερο, με αμέτρητες δυνατότητες και απολαύσεις. Δεν θα ξεχάσω ποτέ με πόση χαρά και ανυπομονησία ξεκινούσα να πάω στο μάθημα. Για μένα προσωπικά, το W.S.P.C. ήταν η αφορμή να αλλάξω και την επαγγελματική μου πορεία.”

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΣ
If Tasting is a Crime, I Plead Guilty
If Tasting is a Crime, I Plead Guilty

Η Μαρία είναι Δικηγόρος Αθηνών αλλά και γκαλερίστα. Μεγαλωμένη σε κοσμοπολίτικο περιβάλλον και ζώντας για πολλά χρόνια στο εξωτερικό ανέπτυξε μια ιδιαίτερη σχέση με το κρασί και τη γαστρονομία, την οποία ακολουθεί πάντα και παντού! Δεν κρύβει ποτέ την παράφορη αγάπη της για την Αθήνα και μοιράζεται μαζί μας μικρά μυστικά από τον χώρο της γαστρονομίας.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Τα σημαντικότερα νέα της ημέρας, στο inbox σου κάθε μεσημέρι!

ΕΓΓPΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER