Ζήσε την Εμπειρία W.S.P.C. Μέσα απ’ τις Ιστορίες των Σπουδαστών του

WSPC

Το κρασί είναι σαν τον έρωτα…

…από τη στιγμή που θα σε μαγνητίσει, δεν υπάρχει επιστροφή.

Φαντάσου ένα μονοπάτι στο οποίο περπατάς χωρίς ιδιαίτερο ενδιαφέρον, παρατηρώντας επιφανειακά μόνο μερικά από τα σημεία που θα σου κεντρίσουν την προσοχή. Κάποια αρώματα και γεύσεις, μικρά σκιρτήματα που θα σε ιντριγκάρουν.

Κάνεις λίγα βήματα πιο κάτω και βρίσκεσαι μπροστά από ένα κατώφλι, αν επιλέξεις να το περάσεις τότε κάτι μαγικό θα συμβεί. Ένας απίθανος κόσμος ξανοίγεται μπροστά σου.

Είναι ο κόσμος του κρασιού, γεμάτος πανέμορφες εικόνες, γοητευτικά αρώματα, αμέτρητες γεύσεις, πολύχρωμα συναισθήματα και εμπειρίες που θα σε συνοδεύουν μια ζωή.

Είναι το σημείο εκείνο που το πάθος συναντά τη γνώση, μέσα από την άρτια και πιστοποιημένη εκπαίδευση στο κρασί και τα αποστάγματα που μόνο το W.S.P.C. (Wine & Spirit Professional Center) γνωρίζει.

Μέσα απ΄ αυτή τη διαδρομή αποκτάς δύναμη και αυτοπεποίθηση, αλλά και τα κατάλληλα εφόδια για να εξερευνήσεις κάθε πτυχή του γοητευτικού αυτού ταξιδιού των αισθήσεων.

#αθηΝΕΑxWSPC

Η αθηΝΕΑ, σε συνεργασία με το W.S.P.C., ζητά από διαφορετικούς σπουδαστές του Πιστοποιημένου Εκπαιδευτικού Οργανισμού να μας πουν τη δική τους προσωπική στιγμή, μέσα απ’ την οποία “ερωτεύτηκαν” τον κόσμο του κρασιού.

Κάθε εβδομάδα, στο σημείο αυτό θα προστίθεται άλλη μια όμορφη ιστορία από τον κόσμο του κρασιού, οπότε stay tuned!

Κανέλλος Τριανταφυλλόπουλος, Sommelier-Restaurant Manager στο Εστιατόριο CTCΚανέλλος Τριανταφυλλόπουλος

“Ξεκίνησα να εργάζομαι στο χώρο της εστίασης από μικρή ηλικία. Πέρασα από διάφορα πόστα και παρόλα αυτά, η περιορισμένη μου γνώση γύρω από το κρασί με έκανε να μην του δίνω την πρέπουσα σημασία.

Πίστευα ότι το κρασί ήταν απλά ένα ποτό συνοδευτικό του φαγητού. Όμως, δεν θα περνούσαν πολλά χρόνια μέχρι οι τάσεις και οι εξελίξεις στον χώρο να με ωθήσουν να αντιληφθώ την αξία του, αλλά και την πολυπλοκότητά του.

Ξαφνικά οι λίστες κρασιών μεγάλωναν, διανθίζονταν με έννοιες άγνωστες όπως ‘Bordeaux, Σαντορίνη, Chardonnay, Riesling’, τα ποτήρια γινόντουσαν πιο κoμψά, πιο εύθραυστα, ενώ παράλληλα το καταναλωτικό κοινό γινόταν πιο απαιτητικό και οι ερωτήσεις του γύρω από το αντικείμενο πλήθαιναν.

Η θέλησή μου λοιπόν για εξέλιξη, σε συνδυασμό με την παρότρυνση των συναδέλφων μου, αλλά και του εργοδότη μου, σε γνωστό εστιατόριο της Αθήνας με οδήγησαν να επιλέξω τη σχολή WSPC για να εμπλουτίσω τις γνώσεις μου και να καταρτιστώ πάνω στον τομέα του κρασιού.

Αυτό που δεν μπορούσα να φανταστώ ήταν πως οι σπουδές που ξεκινούσα με σκοπό την επαγγελματική μου ανέλιξη θα μου δημιουργούσαν πάθος, αγάπη και δίψα να μάθω, μα πάνω απ’ όλα, να γευτώ όσα περισσότερα μπορούσα από τον θαυμαστό αυτόν κόσμο.

Οι τυφλές γευσιγνωσίες, οι γεωγραφικές οινολογικές ζώνες, η ιστορία, ο συνδυασμός κρασιού-φαγητού, τι συμβαίνει στο αμπέλι, πώς παράγεται το κρασί, τα διάφορα στιλ του και οι πολλαπλές εκφάνσεις του, είναι πράγματα που με συνεπήραν και χωρίς να το καταλάβω είχα περάσει στο επόμενο στάδιο και ανυπομονούσα για το τι ακολουθήσει.

Παρασυρόμενος από τον ενθουσιασμό που μου προκαλούν οι νέες μου γνώσεις, μπορώ πλέον εύκολα να μεταδίδω σε συναδέλφους και φίλους μου τη διάθεση να ανακαλύπτουμε και να δοκιμάζουμε συνέχεια κάτι καινούργιο.

Η πρόκληση των ακόμη πιο εξειδικευμένων επιπέδων με ιντριγκάρει και ανυπομονώ να συνεχίσω τις σπουδές μου, στοχεύοντας όσο πιο ψηλά γίνεται.”

Μαρία Τριτάρη, Wine & Gastronomy Editor στην αθηΝΕΑ

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Maria Tritaris (@chicwine.gr)

“Ως κόρη διπλωμάτη έχω βρεθεί από παιδί αμέτρητες φορές στην προετοιμασία επίσημων δείπνων να παρατηρώ με κάθε λεπτομέρεια το τελετουργικό της προετοιμασίας του τραπεζιού, του μενού και φυσικά των κρασιών που θα συνόδευαν την κάθε εκδήλωση.

Έζησα σε πολλές χώρες γνωρίζοντας και εξερευνώντας διαφορετικούς ανθρώπους, πολιτισμούς, κουζίνες, αλλά και γούστα στα αρώματα και τις γεύσεις. Μεγαλώνοντας στάθηκα επίσης τυχερή, αφού βρέθηκα δίπλα σε bon viveurs ανθρώπους που αγαπούσαν το κρασί και τη γαστρονομία, κι έτσι ανακαλύψαμε μαζί αυτόν τον μαγικό κόσμο μέσα από δοκιμές αμέτρητων διαφορετικών κρασιών, φανταστικών ταξιδιών, αλλά και συνδυασμών συναισθημάτων, γεύσεων, αρωμάτων, εικόνων και ακουσμάτων.

Εξάλλου ο κόσμος του κρασιού δεν αφήνει αδιάφορη καμία από τις αισθήσεις μας, αντίθετα τις προκαλεί συνεχώς με πάθος!

Το δικό μου πάθος όμως για το κρασί φούντωσε ανεπιστρεπτί όταν ξεκίνησα τις σπουδές μου στο W.S.P.C. το 2008. Συνέβη κάτι μαγικό. Ήταν σαν όλες οι εμπειρίες που είχα συλλέξει μέχρι εκείνη τη στιγμή να μπήκαν στη σωστή σειρά, μέσα από τα εκπαιδευτικά αυτά προγράμματα.

Βρέθηκα μπροστά σ’ έναν καινούργιο κόσμο του κρασιού, πλουσιότερο, με αμέτρητες δυνατότητες και απολαύσεις. Δεν θα ξεχάσω ποτέ με πόση χαρά και ανυπομονησία ξεκινούσα να πάω στο μάθημα. Για μένα προσωπικά, το W.S.P.C. ήταν η αφορμή να αλλάξω και την επαγγελματική μου πορεία.”

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΣ
CARPE VINUM
CARPE VINUM

Η Μαρία είναι Δικηγόρος Αθηνών αλλά και γκαλερίστα. Μεγαλωμένη σε κοσμοπολίτικο περιβάλλον και ζώντας για πολλά χρόνια στο εξωτερικό ανέπτυξε μια ιδιαίτερη σχέση με το κρασί και τη γαστρονομία, την οποία ακολουθεί πάντα και παντού! Δεν κρύβει ποτέ την παράφορη αγάπη της για την Αθήνα και μοιράζεται μαζί μας μικρά μυστικά από τον χώρο της γαστρονομίας.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Τα σημαντικότερα νέα της ημέρας, στο inbox σου κάθε μεσημέρι!

ΕΓΓPΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER

+