10 [+]: Η Παιδική Ατζέντα του Οκτωβρίου

Παιδική Ατζέντα

Ο Οκτώβριος έρχεται πάντα βιαστικός, να μας βάλει σε τάξη, να διαλύσει οποιαδήποτε αυταπάτη συντηρούμε ευλαβικά για ακόμα περισσότερες ράθυμες μέρες που θυμίζουν καλοκαίρι. Η παιδική ατζέντα της αθηΝΕΑς «τρέχει» να προλάβει όλα τα καινούργια που ξεκινούν στην πόλη, γιατί ο Οκτώβριος δεν έρχεται με άδεια χέρια, έρχεται φορτωμένος με εργαστήρια, λέσχες ανάγνωσης, θεατρικές ομάδες, φεστιβάλ, θέατρα, εκθέσεις.

Δεν χωράνε όλα στην ατζέντα μας, ξεκινάμε με προσεκτικά επιλεγμένες 10+1 προτάσεις, που, όπως πάντα, εμπλουτίζονται κατά τη διάρκεια του μήνα – σαν μια πυξίδα που δεν μας αφήνει να χαθούμε στα πολλά και άκρως ενδιαφέροντα που προσφέρει ο πλούσιος «ασκός» της πόλης.

Και όσο για εκείνες τις ράθυμες μέρες, χωράνε κι αυτές, άλλωστε «Το μικρό καλοκαιράκι θα ’ναι πάντα εκεί/Πέρα απ’ την ομίχλη, θα ’ναι πίσω απ’ την βροχή».*

 

1 → Μυστήριο_50 | Ecoculture Festival: Μια Γιορτή στη Φύση

Παιδική Ατζέντα

Η 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης μας προσκαλεί στο 2ο Ecoculture Festival (Φεστιβάλ Οικοπολιτισμού) για να ανακαλύψουμε έναν διαφορετικό τρόπο συνύπαρξης με το περιβάλλον μέσα από μικρές συνήθειες, δοκιμάζοντας τρόπους ζωής κοντά στη φύση, όπως πικ νικ με μουσική, πεζοπορία, ιαματικά λουτρά, live δράσεις γαστρονομίας, προβολές, συζητήσεις, ειδικά σχεδιασμένοι περίπατοι σε συνεργασία με καλλιτέχνες και επιμελητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό, εργαστήρια επιστημονικής και καλλιτεχνικής φύσης για παιδιά και ενήλικες και άλλες βιωματικές δραστηριότητες.

Το φεστιβάλ υλοποιείται από τις 3 έως τις 6 Οκτωβρίου, κυρίως σε υπαίθριους χώρους στην Ελευσίνα και στην ευρύτερη περιοχή του Θριασίου πεδίου, καθώς και σε γεωγραφικά όμορες πόλεις, όπως οι Δήμοι Κορινθίων και Λουτρακίου, Περαχώρας και Αγίων Θεοδώρων, «συνομιλώντας» με το εκάστοτε περιβάλλον, αξιοποιώντας τις δυνατότητες που προσφέρονται και δημιουργώντας χαρακτήρα βιωματικής εμπειρίας.

Το φεστιβάλ διαπερνούν τέσσερις διαφορετικές θεματικές: Η έννοια του οικοπολιτισμού και ο τρόπος που επηρεάζει και αφορά τη ζωή σήμερα. Ο ουρανός, η φωτορύπανση και οι συνέπειες στο άμεσο περιβάλλον. Το νερό και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο πλανήτης σχετικά με την έλλειψή του. Η Γη, οι πυρκαγιές και η κλιματική κρίση.

Την Κυριακή 6 Οκτωβρίου, στο πλαίσιο του φεστιβάλ, η ομάδα τέχνης Tavros, λίγο πριν από την επίσημη κυκλοφορία της έκδοσής της με πρωτότυπες διηγήσεις, δοκίμια, μύθους και δοξασίες για την πιο βασική τροφή της γεωγραφικής μας –και όχι μόνο– περιοχής, θα συντονίσουν ένα εργαστήριο για παιδιά 8-11 ετών με πρώτη ύλη το ψωμί. Τι τρώνε τα παιδιά σε φούρνους σε άλλα μέρη του κόσμου; Πώς λέγεται το ψωμί σε άλλες γλώσσες; Πως το φτιάχνουν; Με τι το συνοδεύουν; Το Tavros προσκαλεί τα παιδιά να γίνουν φουρνάρισσες και φούρναρες στον πρώτο παιδικό φούρνο Ελευσίνας.

• Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα εδώ και δηλωστε συμμετοχή στα workshop εδώ.

 

2 → Εργαστήρι Θεάτρου Ξένια Καλογεροπούλου: 20 Χρόνια Δημιουργίας

Παιδική Ατζέντα

Το Εργαστήρι Θεάτρου Ξένια Καλογεροπούλου μετακομίζει στη νέα του στέγη, στην Paraga, του Τάσου Κώνστα και της Αλεξίας Αλεξίου, μια αλλαγή που σηματοδοτεί και μια νέα αρχή για το εργαστήρι, με περισσότερους χώρους και καλύτερες υποδομές, σε μια γειτονιά με έντονη πολιτιστική δράση. Από τα μέσα Οκτωβρίου, όλα τα θεατρικά εργαστήρια για παιδιά και ενήλικες θα πραγματοποιούνται στους νέους, ανανεωμένους χώρους, όπου θα γιορταστούν και τα 20 χρόνια του εργαστηρίου – το πρόγραμμα δεν έχει ακόμα ανακοινωθεί.

Τα προγράμματα για τα παιδιά και τους εφήβους, με εξειδικευμένους δάσκαλους εκπαιδευτικού δράματος, ξεκινούν από τα μέσα Οκτωβρίου για να ολοκληρωθούν τέλη Μαΐου, και περιλαμβάνουν διαφορετικές ενότητες της καλλιτεχνικής αγωγής (λογοτεχνία, κινηματογράφος, κίνηση, κόμικ).

• Paraga: Καλλιρρόης 89, Αθήνα, τηλ. 210 3249829 | Μπορείτε να δείτε το πρόγραμμα του εργαστηρίου εδώ.

 

3 → Στα Εργαστήρια του Μικρού Εθνικού «Συνδέονται» και «Συνθέτουν»

Παιδική Ατζέντα

Στα εργαστήρια του Μικρού Εθνικού την περασμένη σεζόν υποδέχτηκαν πάνω από 700 παιδιά, εφήβους και ενήλικες. Φέτος η ομάδα του ανανεώνεται και εμπλουτίζεται με νέα πρόσωπα και τα εργαστήρια γίνονται 51, καλύπτοντας  ευρύ φάσμα θεατρικών τεχνικών και μεθόδων που συνομιλούν με όλες τις σύγχρονες τάσεις της καλλιτεχνικής εκπαίδευσης: θεατρικό παιχνίδι και αυτοσχεδιασμός, θέατρο της επινόησης αλλά και κλασικές μέθοδοι υποκριτικής, σωματικό θέατρο και τεχνικές συνόλου, αφηγηματικές τεχνικές και performance, μουσικό θέατρο και δημιουργική γραφή, κινηματογράφος, σκηνογραφία κ.ά. Απευθύνονται δε στον καθένα και την καθεμία – από την ηλικία του ενός έτους και πάνω!

Ο φετινός σχεδιασμός των δράσεων εστιάζει σε δύο κομβικές έννοιες, εκείνες της σύνδεσης και της σύνθεσης. Το Μικρό Εθνικό θα δοκιμάσει να διασυνδέσει  τις παραγωγές του (δύο παραστάσεις για παιδιά και μία για εφήβους) με τα τακτικά εργαστήρια, δημιουργώντας έναν δίαυλο επικοινωνίας μεταξύ τους. Αλλά και τα τακτικά εργαστήρια ανοίγουν ένα ζωντανό διάλογο μεταξύ τους: η ανεξάντλητη δεξαμενή του παραμυθιού και του μύθου θα κινητοποιήσει τη φαντασία μικρών και μεγαλύτερων παιδιών, ο Σαίξπηρ και η λογοτεχνία θα προκαλέσουν παιδιά, εφήβους και νεαρούς ενήλικες να διαπραγματευτούν τα κεντρικά ζητήματα της ανθρώπινης ύπαρξης, ενώ ο έρωτας ως διαχρονική κινητήριος δύναμη και πεδίο αρχετυπικής αναπαράστασης θα αποτελέσει πηγή έμπνευσης και έκφρασης για νέους όλων των ηλικιών.

• Δείτε εδώ το αναλυτικό πρόγραμμα των εργαστηρίων.

 

4 → «Είστε και Φαίνεστε» από τη Συντεχνία του Γέλιου

Παιδική Ατζέντα

Φταίει….φταίει….ο μαθητής; / Ή μήπως φταίει ο διευθυντής; / Μη φταίει ο δάσκαλος; / Ή μήπως ο γονιός; / Φταίει πάντα ο άλλος, / ο διαφορετικός!

Η ομάδα νεανικού θεάτρου Συντεχνία του Γέλιου, πιστή και συνεπής στην ιδέα ενός χειραφετημένου και κοινωνικού θεάτρου για παιδιά και νέους, επιστρέφει με μια νέα θεατρική πρόταση, την κωμωδία «Είστε και Φαίνεστε» του Γερμανού συγγραφέα Volker Ludwig,
σε σκηνοθεσία Βασίλη Κουκαλάνι και με πρωτότυπη μουσική του Φοίβου Δεληβοριά.

Οι ήρωες της ιστορίας είναι τέσσερις φίλοι, πάντα ενωμένοι όταν πρόκειται να βασανίσουν τον «Γυαλάκια». Ο Ζαχαρίας ο «Γυαλάκιας» είναι αβοήθητος και φοβισμένος μπροστά στα πειράγματα των άλλων. Όποτε οι άλλοι είναι θυμωμένοι με τον δάσκαλο, το σχολείο ή το σπίτι, ξεσπούν πάνω του.

Συνδυάζοντας το χιούμορ με τον κοινωνικό προβληματισμό, το έργο επιχειρεί να ανοίξει ένα διάλογο για τη σχολική ζωή, ερευνώντας τα αίτια και τις συγκυρίες που γεννάνε τη σχολική κακοποίηση και τον εκφοβισμό.

• Από τις 20 Oκτωβρίου | 20/10 και 27/10 στις 11:30 και 14:30 και κάθε Κυριακή στις 11:30 | Για παιδιά από 6 ετών | Διάρκεια: 90′ | Σύγχρονο Θέατρο: Ευμολπιδών 45, τηλ. 210 3464380

 

5 → Ο «Ματίας ο Πρώτος» και η Παιδοκρατία του

Παιδική Ατζέντα

Ο μικρός Ματίας, μοναδικός διάδοχος του θρόνου μετά την απώλεια των γονιών του, στέφεται ο νεότερος βασιλιάς στην ιστορία. Όταν έρχεται αντιμέτωπος με τον παραλογισμό του πολέμου, αλλά και όλου του κόσμου που του παραδόθηκε από τους ενήλικες, θα ανατρέψει τα πάντα δίνοντας την εξουσία στα παιδιά. Έτσι, τώρα πια, οι ρόλοι αντιστρέφονται. «Τα παιδιά στην εξουσία, οι μεγάλοι στα θρανία»! Ο πόλεμος σταματά, οι αδικίες τελειώνουν, το πολίτευμα αλλάζει. Όμως, μια σειρά από τρομερά ευτράπελα ξεκινούν και η «Παιδοκρατία» δοκιμάζεται… Για πόσο όμως;

Ο «Ματίας», σε σκηνοθεσία της Μαρίας Σαββίδου, διασκευή της Άλκης Ζέη και παραγωγή της «Μυθωδίας», είναι ένα αντιπολεμικό έργο που μεταφράστηκε σε περισσότερες από 20 γλώσσες, υμνώντας τη φιλία, την ελπίδα, την αισιοδοξία και κυρίως την παιδική αθωότητα και δύναμη. Ένα έργο που στον πυρήνα του μιλά τόσο για τα δικαιώματα όσο και για τις υποχρεώσεις των ανθρώπων, που προσκαλεί και προκαλεί τα παιδιά να αναλάβουν δράση και πρωτοβουλίες, θυμίζοντας παράλληλα στους μεγάλους ότι ο κόσμος θα μπορούσε να είναι αλλιώς.

• 13 Οκτωβρίου-29 Δεκεμβρίου | Κάθε Κυριακή στις 11:30 | Διάρκεια: 100′ | Θέατρο Αλίκη: Αμερικής 4, Αθήνα, τηλ. 210 3210021

 

6 → Η Τέχνη της Αγχιμαχίας, ή Αλλιώς Debate

Παιδική Ατζέντα

H Καλλίνα Μπασλή, προπονήτρια της Ελληνικής Ομάδας Σχολικού Debate για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, προτείνει σε παιδιά 10-13 ετών, μέσα από τη διαδικασία του debate και της ρητορικής, ένα πρόγραμμα για την ανάπτυξη των ικανοτήτων που σχετίζονται με αυτά. Τα παιδιά συμμετέχουν σε ατομικές και ομαδικές δραστηριότητες, που μετατρέπουν την επιχειρηματολογία και τη ρητορική σε παιχνίδι. Μέσα από έναν κύκλο 4 συναντήσεων, εξοικειώνονται με τη διαδικασία της δομημένης συζήτησης και αντιπαράθεσης, ενώ παράλληλα αναπτύσσουν τόσο τις δεξιότητες επικοινωνίας όσο και την αυτοπεποίθηση να εκφράσουν τις απόψεις τους με τρόπο δομημένο και αποτελεσματικό:

Επιχειρηματολογία – Εύρεση και Ανάπτυξη Επιχειρημάτων | Αντίκρουση – Αποδόμηση και Αντίλογος σε Επιχειρήματα | Παρουσίαση – Εκφορά Λόγου και Ρητορική | Δομή – Γραπτού και Προφορικού Λόγου.

• 5, 12, 19 Οκτωβρίου, 2 Νοεμβρίου | 18:00-20:00 | Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών & Μουσικής Β&Μ Θεοχαράκη: Β. Σοφίας 9 και Μέρλιν 1, τηλ. 210 3611206

 

7 → Θα Μπορούσες να Φανταστείς Έναν Κόσμο Χωρίς Χρώμα;

 

Παιδική Ατζέντα

Στο πλαίσιο του αφιερώματος στον φωτογράφο Henri Cartier-Bresson, το Ίδρυμα Β&Ε Γουλανδρή καλεί παιδιά ηλικίας 6 έως 8 ετών να γνωρίσουν έναν από τους πιο σημαντικούς φωτογράφους του 20ού αιώνα μέσα από το πρόγραμμα «Δίνοντας χρώμα στις στιγμές».

Αντλώντας έμπνευση από σημαντικές στιγμές που απαθανάτισε με τη κάμερά του ο Cartier-Bresson, θα περιηγηθούν σε έναν κόσμο ασπρόμαυρο, αναζητώντας με τη φαντασία τους το χρώμα. Σε μια προσπάθεια αναδημιουργίας, θα κληθούν να επιλέξουν ασπρόμαυρες φωτογραφίες και να τους δώσουν νέα πνοή, αξιοποιώντας χαρτιά με χρώματα, τυπώματα και μοτίβα.

• Κάθε Σάββατο έως τις 26 Οκτωβρίου | 10:00-11:15 | Για παιδιά 6-8 ετών | Ίδρυμα Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή: Οδός Ερατοσθένους 13, Παγκράτι, τηλ. 210 7252895

 

8 → Πολύχρωμες Περιπέτειες στο Μουσείο Παιδικής Τέχνης

ΑτζένταMια κυριακάτικη βόλτα στην Πλάκα μπορεί να έχει ως τελικό προορισμό το Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης, όπου η τέχνη γίνεται εμπειρία και παιχνίδι. Στα αυτοτελή εργαστήρια «Παίζω – Μαθαίνω – Δημιουργώ», παιδιά 6-12 ετών γνωρίζουν καλλιτέχνες και εμπνέονται από το έργο τους δημιουργώντας τα δικά τους έργα και διευρύνοντας τις εκφραστικές τους δυνατότητες με την καθοδήγηση των έμπειρων εικαστικών του μουσείου. Κάθε Κυριακή ένα διαφορετικό ταξίδι, ένας διαφορετικός καλλιτέχνης. Μπορείτε να δέιτε το πρόγραμμα εδώ.

Αλλά στα δημιουργικά εργαστήρια του μουσείου μπορούν να πάρουν μέρος και μικρόττερα παιδιά, 2,5-5 ετών, μαζί με έναν συνοδό. Στο εργαστήριο «Ζωγραφική μαζί με τους γονείς», μια αφετηρία για παιχνίδι αλλά και δημιουργία όμορφων έργων τέχνης. θα εμπλακούν σε χαρούμενες και πολύχρωμες περιπέτειες. Μπορείτε να δείτε το πρόγραμμα εδώ.

• Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης: Kόδρου 9 (προέκταση οδού Bουλής), Πλάκα, τηλ. 210 3312621 και 210 3312750

 

9 →  Ο Κόσμος που Ακούμε – Πειράματα για τον Ήχο

Ατζέντα

Πώς δημιουργείται ένας ήχος και πώς ταξιδεύει για να φτάσει σ’ εμάς; Πώς μπορούμε και διακρίνουμε διαφορετικούς ήχους; Μπορούμε να αντιληφθούμε ήχους με διαφορετικές αισθήσεις από την ακοή μας; Πώς φαίνεται ένας ήχος; Στο science show «Ο κόσμος που ακούμε – Πειράματα για τον ήχο», μέσα από εντυπωσιακά πειράματα, παιδιά και νέοι γνωρίζουν την έννοια του ηχητικού κύματος και του ταξιδιού του. Ανακαλύπτουν τα χαρακτηριστικά του και τι είναι αυτό που καθιστά τους ήχους διαφορετικούς μεταξύ τους.

5 Οκτωβρίου | 11:15 και 12:30 | Διάρκεια: 30′ | Για παιδιά 6+ | Ίδρυμα Ευγενίδου: Λ.. Συγγρού 387, Π. Φάληρο, τηλ. 210 9469600

 

10 → Λέσχη Ανάγνωσης: «Οι Δικοί μου Άνθρωποι»

Ατζέντα

Τον Οκτώβριο συνεχίζεται η Παιδική Λέσχη Ανάγνωσης στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος για τους μικρούς βιβλιόφιλους από 10 έως 12 ετών, με συντονίστρια τη συγγραφέα Αγγελική Δαρλάση – ανάμεσα στα έργα της που έχουν αποσπάσει διακρίσεις βρίσκονται τα «Αγόρι στο Θεωρείο», «Παλιόπαιδο», «Τότε που Κρύψαμε Έναν Άγγελο» και «Ονειροφύλακες». Αφορμή για τη συνάντηση του μήνα είναι το βιβλίο «Οι Δικοί μου Άνθρωποι» της Μαρίζας Ντεκάστρο (εκδόσεις Καλειδοσκόπιο). Οι μικροί αναγνώστες θα συναντηθούν για να ανταλλάξουν εντυπώσεις, συναισθήματα και σκέψεις, αλλά και να ταξιδέψουν, με όχημα τη φαντασία τους και αφετηρία το βιβλίο του μήνα, στους συναρπαστικούς κόσμους που ξεπηδούν από τις σελίδες τους.

Στο βιβλίο του Οκτωβρίου, όλα κυλούσαν κανονικά για την οικογένεια της ηρωίδας του, της Ρεβέκας, στην Αθήνα. Ώσπου το 1940 ήρθε ο πόλεμος και στην Ελλάδα και, κάθε φορά που ξεσπάει κάπου πόλεμος, η ζωή σταματάει να έχει τη συνηθισμένη της κανονικότητα. Όμως, για την οικογένεια της Ρεβέκας υπήρχε κι ένας επιπλέον λόγος, ειδικά από τη στιγμή που τον Απρίλιο του 1941 μπήκαν οι Ναζί κατακτητές στην Αθήνα. Η Ρεβέκα και οι συγγενείς της ήταν Εβραίοι και οι Εβραίοι, όπως και άλλοι πολλοί, ήταν στο στόχαστρο των Ναζί. Θα καταφέρουν άραγε να επιβιώσουν;

Η ιστορία, όσο κι αν μοιάζει απίστευτη, βασίζεται σε προσωπική μαρτυρία, έτσι όπως την κατέγραψε κι έπειτα την αφηγήθηκε η συγγραφέας και την εικονογράφησε η Χαρά Μαραντίδη. Δείτε εδώ αναλυτικά και πώς μπορούν τα παιδιά να προετοιμαστούν για να είναι ακόμα πιο δημιουργική και ευχάριστη η συμμετοχή τους στη λέσχη.

• 21 Οκτωβρίου | 17:30-19:00 | Ελεύθερη συμμετοχή, με ηλεκτρονική προεγγραφή | ΚΠΙΣΝ: Λ. Ανδρέα Συγγρού, Καλλιθέα, τηλ. 213 0109300

 

11 →  Τα «Καλέσματα» του Βιομηχανικού Μουσείου Φωταερίου

Παιδική Ατζέντα

Ο Οκτώβριος στο Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου έχει, όπως πάντα εξάλλου, δραστηριότητες πολλές και διαφορετικές. Για τους μικρούς φίλους, ξεχωρίζουμε το εικαστικό εργαστήριο «Μικροί κηπουροί με πινέλα», στις 6 Οκτωβρίου, όπου παιδιά 3-9 ετών θα παίξουν και θα διασκεδάσουν με δημιουργικό τρόπο, συνδυάζοντας τη ζωγραφική με την κηπουρική. Θα ζωγραφίσουν με τα πινέλα τους μικρές κεραμικές γλάστρες, στις οποίες στη συνέχεια θα μεταφυτεύσουν πολύχρωμα λουλούδια, μαθαίνοντας να είναι υπεύθυνα για τη φροντίδα τους.

Στις 20 Οκτωβρίου, στο πρόγραμμα «Μια βόλτα στο μουσείο με σακίδιο», παιδιά 4-11 ετών θα ανακαλύψουν μαζί με τις οικογένειές τους το παλιό εργοστάσιο φωταερίου με τον πιο διασκεδαστικό τρόπο, με «ξεναγό» το διαδραστικό κίτρινο σακίδιο. Χάρτες, αυτοκόλλητα, παιχνίδια μνήμης, παζλ και πολλά άλλα κρύβονται σε αυτό και βοηθούν τα παιδιά στη διασκεδαστική περιήγηση, ενώ, από τις 12:00 έως τις 14:00, θα βρίσκονται στον χώρο άνθρωποι του μουσείου για να τα διευκολύνουν στην αποκάλυψη όλων των μυστικών του σακιδίου. (Το κίτρινο σακίδιο διατίθεται από το Πωλητήριο του Μουσείου με κόστος 4 ευρώ).

Από τις 25 έως τις 27 Οκτωβρίου η Τεχνόπολη θα φιλοξενήσει το 1st Athens Models and Miniatures Show, στο οποίο συμμετέχουν περισσότεροι από 250 Έλληνες και ξένοι μοντελιστές με διάφορα εκθέματα, όπως αεροσκάφη, μινιατούρες, πλοία, οχήματα αλλά και οχήματα αντίκες, σε συνεργασία με την Ελληνική Ομοσπονδία Οχημάτων Εποχής και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αναβίωσης.

• Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων: Πειραιώς 100, Γκάζι, τηλ. 213 0109300

* Ο στίχος στην εισαγωγή είναι του Ορφέα Περίδη.

 

Διαβάστε επίσης στην αθηΝΕΑ:

Αλεξάνδρα Σιγάλα: «Περιμένουμε ως το Γυμνάσιο»

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΣ
ΕΠΙΜΕΛΗΤΡΙΑ ΚΕΙΜΕΝΩΝ
ΕΠΙΜΕΛΗΤΡΙΑ ΚΕΙΜΕΝΩΝ

H Δέσποινα Ράμμου διορθώνει και επιμελείται τα κείμενα της αθηΝΕΑς. Σπούδασε Θεολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και εργάστηκε ως διευθύντρια σύνταξης στην παιδική έκδοση της Καθημερινής, «Οι Ερευνητές Πάνε Παντού», και ως αρχισυντάκτρια στο περιοδικό GEO. Έχει συνεργαστεί ως επιμελήτρια κειμένων με περιοδικά και εκδοτικούς οίκους. Θεωρεί πως οι ωραίες ιστορίες αξίζει να ειπωθούν τόσο στα παιδιά όσο και στους μεγάλους.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Τα σημαντικότερα νέα της ημέρας, στο inbox σου κάθε μεσημέρι!

ΕΓΓPΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER

+