«Η Αγάπη Είναι Ένας Σκύλος από την Κόλαση» στο Θέατρο 2510

Είναι η Αγάπη ένας Σκύλος από την Κόλαση; Μια πραγματική, «καταραμένη», ιστορία αγάπης, αυτή του ποιητή και συγγραφέα Charles Bukowski με τη Λίντια, τον μεγάλο του έρωτα, γίνεται αφορμή για μια μυθοπλασία, έναν (πιθανό) φόνο και πολλά ερωτήματα.

Το έργο «Charles Bukowski, Η Αγάπη Είναι Ένας Σκύλος από την Κόλαση!», σε σκηνοθεσία του Ανδρέα Ζαφείρη, παρουσιάζει η θεατρική ομάδα 2510. Ο Charles Bukowski ( ή μάλλον το alter ego του, ο «Χανκ Τσινάσκι»), ο «μεγαλύτερος ποιητής της Αμερικής», σύμφωνα με τον Jean Paul Sartre, και ο πιο καυστικός, ερωτιάρης μπεκρής Αμερικανός συγγραφέας, σύμφωνα με εμένα.

Σκύλος

Ο Bukowski δεν είναι απλώς ο αιώνιος κυνηγός του πραγματικού εαυτού, με την ελευθεριάζουσα γλώσσα και το μεστό νόημα, αλλά αυτός που σε μια σελίδα μπορούσε να μιλήσει για τον αμερικάνικο εφιάλτη αντί του αμερικάνικου ονείρου.

Στο έργο αυτό, συναντάει και αναμετριέται με το μεγάλο ερώτημα της Αγάπης και του Έρωτα. Το μοτίβο είναι γνώριμο για τους «μπουκοφσκικούς», αλλά στο συγκεκριμένο κείμενο ο «Χανκ» ιχνηλατεί τα όρια του έρωτα – αν είναι δεσμευτικός ή η ατραπός προς την ελευθερία.

Κόλαση

Όπως αναφέρει το δελτίο Τύπου, ο Έρωτας είναι Αλλοτρίωση ή Ελευθερία; Είναι ένας σκύλος από την κόλαση ή ένα κρυφοκοίταγμα στον παράδεισο; Και, τελικά, μπορεί κάποιος να αγγίξει την Αλήθεια και τη Λύση, χωρίς να αναμετρηθεί με τους δαιμονές του; Η τελική απάντηση θα περάσει μέσα από έναν Θάνατο. Αλλά και έναν Φόνο, που ίσως γίνει, ίσως και όχι.

Ο φοβερός Τσινάσκι, όπως πλάθει τον εαυτό του ο ίδιος ο Bukowski, παίζει ταυτόχρονα σε ένα θρίλερ, σε μια μεγάλη ανθρώπινη τραγωδία που ομοιάζει στις αρχαίες, και σε ένα σκληρά ρεαλιστικό έργο.

Αγάπη

Και όλα αυτά για να μας αποδείξουν ότι τελικά, όπως λέει και ο «Χανκ Τσινάσκι», στο έργο:

«Η Ομορφιά υπάρχει στην αλήθεια! Όσο σκληρή και εαν είναι…
Γιατί η αλήθεια που μιλάει για την ασχήμια είναι όμορφη»!

Μετά το Γαμώτο που δεν έζησα, ο Ανδρέας Ζαφείρης σκηνοθετεί και πάλι την ιστορία ενός  «καταραμένου» και, αν κρίνουμε από το έργο για την Κατερίνα Γώγου, όχι μόνο καταπιάνεται αλλά και κατανοεί τον ήρωα ή την ηρωίδα. Θα το δούμε φυσικά με μια μπίρα στο χέρι, όπως θα ήθελε ο μέγιστος Bukowski!

Συντελεστές

Σκηνοθεσία: Ανδρέας Ζαφείρης | Βοηθός σκηνοθέτη: Μαριαλένα Μπόη | Φωτογράφοι: Παναγιώτης Λουκόπουλος, Μαριαλένα Μπόη | Παίζουν: Λουκάς Ξαπλαντέρης, Αμελί Τριπαμπούκη, Κατερίνα Προκόπη

Πληροφορίες

Σάββατο στις 21.00 και Κυριακή στις 20.00 | Διάρκεια: 100′ | Θέατρο 2510: Θεμιστοκλέους 52, Εξάρχεια | Κρατήσεις: 693 2398084, 697 6737745, 694 5501691, 694 3916893

 

Περισσότερο θέατρο στην αθηΝΕΑ:

Κατερίνα Γώγου: «Το Γαμώτο Που Δεν Έζησα»

«Η Μηχανή του Τούρινγκ»: Για μια Enigmaτική Επιστημονική Προσωπικότητα

«Ο Κοτζάμπασης του Καστρόπυργου»: Ήρωες και Αντιήρωες στη Σκηνή του ’21

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΣ
EX LIBRIS
EX LIBRIS

Ο Άρης Γαβριελάτος είναι κοινωνιολόγος με μεταπτυχιακές σπουδες στον Κοινωνικό Αποκλεισμό και το Φύλο.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Τα σημαντικότερα νέα της ημέρας, στο inbox σου κάθε μεσημέρι!

ΕΓΓPΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER

+