Νέα «Χρυσή Εποχή» για το Κτήμα Πόρτο Καρράς

Το Κτήμα Πόρτο Καρράς χαράσσει πορεία για μια νέα «χρυσή εποχή», που θυμίζει αυτή των 90s, επενδύοντας πάνω από 4 εκατομμύρια ευρώ για την ανανέωση του ιστορικού του οινοποιείου.

Στην εκδήλωση που διοργάνωσε το Wine Style, με οικοδεσπότη τον δημοσιογράφο οίνου Στέφανο Κόγια, για την επόμενη μέρα στο Κτήμα Πόρτο Καρράς, ο CEO Sergei Smirnov γνωστοποίησε ότι η επένδυση για την ανακαίνιση του οινοποιείου θα ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2025. Παράλληλα, η συνολική αναδιάρθρωση των οργανικών αμπελώνων, με έμφαση στις παραδοσιακές ποικιλίες αλλά και με δοκιμές νέων, αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός της επόμενης τριετίας.

Η εν λόγω επένδυση ακολουθεί μια ευρύτερη στρατηγική επικοινωνίας που αφορά στην ανανέωση του κτήματος, με στόχο την αναβίωση της χρυσής εποχής και των 90s. Ταυτόχρονα, μάλιστα, με την ανακαίνιση των υφιστάμενων εγκαταστάσεων, σχεδιάζεται η δημιουργία νέων χώρων και εστιατορίου που θα ενισχύσουν το χαρακτήρα του κτήματος ως επισκέψιμου οινοποιείου και θα αναβαθμίσουν την οινική εμπειρία των επισκεπτών.

Αυτή τη στιγμή πραγματοποιείται η αξιολόγηση του ιστορικού αμπελώνα του κτήματος και, σύμφωνα με τον CEO Sergei Smirnov, βρίσκονται σε παραγωγική διαδικασία περίπου 2.000 στρέμματα. Πρόκειται για τον αρχαιότερο αμπελώνα στην Ελλάδα, με τις πρώτες φυτεύσεις να χρονολογούνται από τα τέλη της δεκαετίας του 1960. Επιπλέον, είναι ο μεγαλύτερος βιολογικός αμπελώνας της χώρας και ένας από τους μεγαλύτερους στην Ευρώπη, με έκταση μεγαλύτερη των 4.000 στρεμμάτων.

Το Κτήμα Πόρτο Καρράς, παρά το εντυπωσιακό του μέγεθος, επιδιώκει να διατηρήσει τον χαρακτήρα ενός boutique οινοποιείου, κυρίως όσον αφορά στην υψηλή ποιότητα παραγωγής κρασιού. Ο στόχος του κτήματος είναι, μέσα στα επόμενα τρία χρόνια, να παράγει 1 εκατομμύριο φιάλες ετησίως, δίνοντας έμφαση στις παραδοσιακές του ποικιλίες, όπως η Μαλαγουζιά, αλλά και σε τοπικές ποικιλίες, όπως το Ξινόμαυρο.

Παράλληλα, πειραματίζεται με νέες ποικιλίες και αναπτύσσει blends, επιδιώκοντας να προσφέρει στους φίλους του κρασιού μια εμπειρία που συνδυάζει την παραδοσιακή αμπελουργία με σύγχρονες τεχνικές, γεύσεις και αρώματα.


Είχαμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε πέντε από τα πιο δημοφιλή κρασιά του κτήματος, Μαλαγουζιά, Ασύρτικο, Rose 5, Λημνιό και το εμβληματικό Chateau Porto Carras. Η βραδιά που διοργάνωσε το Wine Style ολοκληρώθηκε με ένα εξαιρετικό δείπνο στο Salonika Restaurant, όπου απολαύσαμε ένα πεντανόστιμο μενού πέντε πιάτων, σχεδιασμένο από τον chef Σωτήρη Ευαγγέλου, συνοδεία των κρασιών του κτήματος.

 

Διαβάστε επίσης στην αθηΝΕΑ: 

Ιούνιος στο Κτήμα Κυρ-Γιάννη

H Mαλαγουζιά στον Διαγωνισμό Thessaloniki Wine & Spirits Trophy

Αντώνης Αλιφραγκής: «Ο Τρύγος σε Χώρα του Νέου Κόσμου Ήταν Πρόκληση»

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΣ

Η Άννα Aνδρουλάκη γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1996. Εργάζεται ως Υπεύθυνη Επικοινωνίας στο Κέντρο Aποκατάστασης - Κοινωνικής Στήριξης και Δημιουργικής Απασχόλησης ΑμεΑ "Ο ΣΩΤΗΡ". Συμμετέχει στην ομάδα της CHEAPART ως Artist Coordinator. Είναι απόφοιτος του Τμήματος Πολιτικών Επιστημών του ΑΠΘ και μεταπτυχιακή φοιτήτρια του ΠΜΣ "Επικοινωνία" του Τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του ΑΠΘ. Επί σειρά ετών εργάστηκε εθελοντικά σε θέσεις ευθύνης αθλητικών διοργανώσεων με σκοπό την οικονομική ενίσχυση φιλανθρωπικών ιδρυμάτων και σωματείων της Θεσσαλονίκης. Ενθουσιάζεται εύκολα, αγαπάει το καλό φαγητό και θέλει να βλέπει το ηλιοβασίλεμα όπου κι αν βρίσκεται.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Τα σημαντικότερα νέα της ημέρας, στο inbox σου κάθε μεσημέρι!

ΕΓΓPΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER

+