Wise Greece: Γνωρίζουμε τoν Θανάση από τον Οινηγό / Magna Terra di Achaia

Wise Greece

Στο πλαίσιο της συνεργασίας μας με το Wise Greece, o Θανάσης Πανουτσόπουλος μας μιλάει για τα προϊόντα που δίνει ο αμπελώνας και ο ελαιώνας της οικογένειας, με εδαφοκλιματικά χαρακτηριστικά που εξασφαλίζουν εξαιρετική και ποιοτική πρώτη ύλη. Ας τον γνωρίσουμε…

Πείτε μας λίγα λόγια για το brand «Οινηγός». Τι πρεσβεύει; Με τι σκοπό το δημιουργήσατε;

Αναζητώντας το brand της εταιρείας μας, το μυαλό μας πήγαινε σε λέξεις γύρω από το αμπέλι. Εντελώς τυχαία σε ένα λεξικό της αρχαίας ελληνικής γλώσσας βρήκαμε την λέξη οινηγός, που σημαίνει ο «έμπορος κρασιού». Νομίζω ότι μας πήγαινε γάντι και το προτιμήσαμε.

Wise Greece

Πώς ξεκινήσατε; Τι δυσκολίες αντιμετωπίσατε;

Η αρχή ήταν συνειδητή και στοχευμένη, αφού η ενασχόληση με το κρασί με ενδιέφερε από χρόνια. Όταν αυτό έγινε πραγματικότητα, οι τότε συνθήκες ευνόησαν να αναπτυχθεί με σχετική ευκολία η εταιρεία και να επιτευχθούν αξιόλογα αποτελέσματα στα πρώτα χρόνια λειτουργίας. Αρχικά νομίζω βοήθησε αποτελεσματικά το κέφι που υπήρχε για τη δουλειά, η τύχη και τα εξαιρετικά προϊόντα που ταξίδεψαν τόσο στην Ευρώπη όσο και στην Αμερική.

Η σταθερότητα στην ποιότητα, οι μικρές παραγωγές και οι ρεαλιστικοί στόχοι συνέβαλαν στο να υπάρχει συνέχεια σε αυτή την απόφαση. Τα τελευταία χρόνια οι κοινωνικοπολιτικές αλλαγές έφεραν και τις γνωστές δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε όλοι στην καθημερινότητα. Μετά τις εκτεταμένες οικονομικές και υγειονομικές κρίσεις έπρεπε να δούμε με άλλη ματιά την οργάνωση και τους στόχους της εταιρείας, δεδομένου ότι τα πάντα αλλάζουν με μεγάλη ταχύτητα.

Wise Greece

Μιλήστε μας για τα προϊόντα σας. Τι τα κάνει διαφορετικά;

Τα προϊόντα μας είναι περιορισμένης εμφιάλωσης. Δηλαδή, ό,τι θα δώσει ο αμπελώνας μας. Οι ελιές μας είναι σχεδόν 150 ετών, παράγουν λάδι χαμηλής οξύτητας. Ακόμη και στα αμπέλια μας, όπου καλλιεργούνται εκλεκτές ποικιλίες του ελληνικού αμπελώνα, γίνεται πράσινος τρύγος, με το αποτέλεσμα να είναι αυτό που εμείς επιθυμούμε.

Θα μας πείτε και λίγα λόγια για τις πρώτες ύλες;

Οι πρώτες ύλες, τόσο για το λάδι όσο και για το κρασί, προέρχονται από τους ιδιόκτητους αμπελώνες/ελαιώνες της εταιρείας μας. Είμαστε η 4η γενιά ιδιοκτητών αυτής της γης, η οποία ξεχωρίζει για τα εδαφοκλιματικά χαρακτηριστικά και δίνει εξαιρετική και ποιοτική πρώτη ύλη που εξασφαλίζει το άριστο αποτέλεσμα των προϊόντων μας.

Wise GreeceΘα ξεχωρίζατε κάποιο από τα προϊόντας σας;

Κάθε προϊόν έχει τον χαρακτήρα του. Όμως, ως λάτρης των κόκκινων κρασιών θα ξεχώριζα τον «Πορφυρίτη», ένα κρασί από τη σπάνια ποικιλία «Αυγουστιάτη», που ύστερα από παλαίωση 14 μηνών σε δρύινα γαλλικά βαρέλια δίνει στο κρασί αυτό το βαθύ σκούρο κόκκινο χρώμα με έντονα τα αρώματα ώριμων φρούτων.

Οι Έλληνες παραγωγοί μπορούν να κάνουν τη διαφορά μέσα σε συνθήκες κρίσης;

Η κρίση είναι πάντα κρίση. Κανείς δεν ξέρει πώς θα αντιδράσει ο μέσος καταναλωτής σε κάθε κατάσταση. Πάντως, με το πέρασμα των χρόνων ολοένα και περισσότεροι πελάτες δίνουν μεγαλύτερη προσοχή στην ποιότητα και στην προέλευση της τροφής τους. Με τη λογική αυτή, οι μικροί Έλληνες παραγωγοί, τους οποίους ενδιαφέρει κυρίως η ποιότητα των προϊόντων τους, μπορούν να κάνουν τη διαφορά.

Γιατί επιλέξατε να συμμετάσχετε στην Κίνηση Wise Greece;

Γιατί με εκφράζει απόλυτα η βασική ιδέα της. Είμαι αλληλέγγυος στη δράση της σχετικά με τη διάθεση δωρεάν τροφίμων σε οικογένειες που βρίσκονται σε ακραία κατάσταση βιοπορισμού.

Επίσης, δίνεται βοήθεια σε Έλληνες παραγωγούς να επικοινωνήσουν τα προϊόντα τους και να εκτιμηθεί η ποιότητά τους, που επί το πλείστον δεν είναι συμβατή με μεθόδους προϊόντων μαζικής παραγωγής.

 

Διαβάστε επίσης στην αθηΝΕΑ:

Wise Greece: Γνωρίζουμε το «Mesimeri Δέντρα & Καρποί»

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΣ

Η αθηΝΕΑ είναι ένα μέσο ενημέρωσης που έχει τα μάτια του στραμμένα στο μέλλον. Απευθύνεται σε μια νέα γενιά Ελλήνων, δυναμική, κοσμοπολίτικη, μορφωμένη και απαιτητική, που θέλει μια ολοκληρωμένη ενημέρωση για τα δικά της ενδιαφέροντα. Με αιχμή του δόρατος το βραβευμένο ομώνυμο newsletter, η αθηΝΕΑ αγκαλιάζει την καθημερινότητά σας με ερεθίσματα που σας κάνουν να σκέφτεστε διαφορετικά.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Τα σημαντικότερα νέα της ημέρας, στο inbox σου κάθε μεσημέρι!

ΕΓΓPΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER

+