10+1: Η Παιδική Ατζέντα του Απριλίου

AgendaKids

Γιατί 10+1; Γιατί τα 10 ποτέ δεν είναι αρκετά. Όπως τα παιδιά, πάντα θέλουμε, πάντα ζητάμε «ένα ακόμα». Αλλά ούτε κι αυτό μας είναι αρκετό. Συμβιβαζόμαστε, όμως, γιατί ναι μεν μια παιδική ατζέντα θα μπορούσε να «χωρέσει» πολλά, όμως ειδικά αυτή της αθηΝΕΑς θέλουμε να «χωράει» λίγα και καλά.

Αυτό τον Απρίλιο κατεβαίνουμε στον Πειραιά για ένα χορταστικό κινηματογραφικό αφιέρωμα, βλέπουμε πρωτότυπες παραστάσεις Καραγκιόζη που ενώνουν το χθες με το σήμερα, γιορτάζουμε τα 10 χρόνια του Βιομηχανικού Μουσείου, ξεφαντώνουμε στην Ελευσίνα Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης, βλέπουμε θέατρο και πάλι θέατρο, για να προλάβουμε τις ωραίες παραστάσεις που θα δώσουν τη σκυτάλη στις εαρινές βόλτες. Αυτό τον Απρίλιο και κάθε Απρίλιο η φύση βλασταίνει ξανά και τότε όλα τα θαύματα είναι πιθανά ξανά.

 

1 → Psaroloco: Παιδικό και Εφηβικό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου

Agenda

Το Psaroloco Παιδικό και Εφηβικό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου επιστρέφει στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά με ελεύθερη είσοδο με στόχο να προσεγγίσει, να συνδέσει και να εμπνεύσει ακόμα περισσότερα παιδιά μέσα από ωραίες κινηματογραφικές εμπειρίες.

AgendaKidsΜε δημιουργικές ταινίες μικρού μήκους όλων των ειδών: κινούμενο σχέδιο, ντοκιμαντέρ, μυθοπλασία, που ενθαρρύνουν τη συμπερίληψη, την ισότητα, τη διαφορετικότητα, την οικολογική συνείδηση και τα ανθρώπινα δικαιώματα. Με ταινίες που συμμετείχαν ή απέσπασαν διακρίσεις στα μεγαλύτερα παγκόσμια φεστιβάλ (Εmmy Awards, Annecy, Clermont-Ferrand, Βerlinale κ.α), με υποψηφιότητες στα Όσκαρ και στα βραβεία Cesar, που κάνουν πρεμιέρα στην Ελλάδα.

To πρόγραμμα αποτελείται από 45 ταινίες μικρού μήκους από 16 χώρες και είναι χωρισμένο σε ενότητες και ηλικιακές ομάδες (από 4 ετών και για όλη την οικογένεια). Όλες οι ταινίες προβάλλονται με ελληνικούς υπότιτλους. Μπορείτε να δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα εδώ.

Το Psaroloco εκπληρώνει τους εκπαιδευτικούς στόχους του προγράμματος Psaroloco Μedia Literacy. Το πρόγραμμα συνοδεύεται με ελεύθερη πρόσβαση σε εκπαιδευτικό και διασκεδαστικό υλικό για τη διδακτική αξιοποίηση των ταινιών, καθώς και με παράλληλες δράσεις.

• 8 και 9 Απριλίου | από τις 11:00 | Δημοτικό Θέατρο Πειραιά: Ηρώων Πολυτεχνείου 32, τηλ. 210 4143310 | Δελτία δωρεάν εισόδου στο ταμείο του θεάτρου και στο ticketservices.gr

 

2 → Η Πόλη που Έδιωξε τον Πόλεμο

AgendaKids

Η κουκλοθεατρική παράσταση της Παραμυθοχώρας «Η Πόλη που Έδιωξε τον Πόλεμο», βασισμένη στο ομότιτλο βραβευμένο παραμύθι του Αντώνη Παπαθεοδούλου, που ζωντανεύει και με την υπέροχη μουσική του Φοίβου Δεληβοριά, δίνει σε μικρούς και μεγάλους τονωτική ένεση ελπίδας και ομορφιάς σε έναν κόσμο που θριαμβεύει η ειρήνη. Με το βλέμμα στραμμένο σε όσα συμβαίνουν γύρω μας, τους πολέμους και τις συνέπειές τους στη ζωή των παιδιών, ο εχθρός απογυμνώνεται από τα όπλα του, από την ίδια του την επιθετικότητα.

Η παράσταση αξιοποιεί μία μίξη τεχνικής με αφήγηση, κούκλες άμεσης κίνησης, μαρότ, επίπεδες, γιγαντόκουκλες, τεχνικές θεάτρου, μαύρου θεάτρου και πολυμέσων και, βέβαια, μουσική και τραγούδι.

Σχεδιασμός κούκλας-σκηνικών-σκηνοθεσία-ερμηνεία: Μαρία Παπαγεωργίου, Σπυριδούλα Παπαγεωργίου.

• Κάθε Κυριακή στις 12:30 | Διάρκεια: 60′ | Για παιδιά από 3 ετών | Θέατρο 104: Ευμολπιδών 41, τηλ. 210 3455020

 

3 → Γιορτάζοντας στο Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου τα 10 Χρόνια του

AgendaKids

Για να γιορτάσει τα 10 χρόνια του το Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου της Τεχνόπολης Δήμου Αθηναίων σχεδίασε μια σειρά από επετειακές δράσεις. Σε αυτές περιλαμβάνεται και ένα εορταστικό διήμερο… αυστηρώς κατάλληλο για παιδιά, στις 14 και 15 Οκτωβρίου, με πολλά εκπαιδευτικά προγράμματα και εργαστήρια (κρατήστε την ημερομηνία, αν και θα σας τη θυμίσουμε ξανά).

Μέχρι τότε, όμως, σας προτείνει να συμμετάσχετε σε τέσσερις βιομηχανικούς περιπάτους που σχεδίασε η ομάδα του ΒΜΦ, σε συνεργασία με τον επίκουρο καθηγητή ιστορίας Γιάννη Στογιαννίδη και την αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία MONUMENTA, για ενήλικες και οικογένειες με παιδιά από 12 ετών.

Οι βιομηχανικές διαδρομές σκοπό έχουν να εξοικειώσουν τους συμμετέχοντες με τη μοντέρνα αρχιτεκτονική, τη βιομηχανική κληρονομιά και την αξιοποίηση των βιομηχανικών μνημείων στην καρδιά της πόλης, ενώ θα αποκαλύψουν άγνωστες πτυχές και μυστικά της νεότερης ιστορίας της. Θα πραγματοποιηθούν τις Κυριακές 23 Απριλίου, 21 Μαΐου, 24 Σεπτεμβρίου, 22 Οκτωβρίου. Περισσότερες πληροφορίες για τις επετειακές εκδηλώσεις μπορείτε να δείτε εδώ.

 

4 → Μείζων δε Τούτων η Αγάπη | Βραδιά Ιστόρησης για Ενηλίκους και Εφήβους

AgendaKidsΠαραμύθια και θρύλοι για ένα άνθος αθανασίας, για ένα ταξίδι στον Κάτω Κόσμο, για μια χούφτα γυαλιστερές πέτρες, για έναν πολεμιστή που ψάχνει τη χαμένη του ψυχή… Η τύχη, η μοίρα κι ένα σταμνί σοφίας, ένας φτωχός ψαράς που τολμά να ονειρεύεται… Ο κάπως αφελής φτωχούλης που γυρεύει το ριζικό του.

Στο περπάτημά του στη γη ο άνθρωπος δημιούργησε ιστορίες, ζυμωμένες με τα βιώματά του. Ειπωμένες από στόμα σε στόμα, απέκτησαν την πολύτιμη πατίνα μιας γνώσης βαθιάς, θυμόσοφης, παρηγορητικής. Γι’ αυτό, στον πυρήνα τους, πολλές από αυτές διασώζουν κλειδιά που ανοίγουν πόρτες στο φως. Υπάρχει όμως μια προϋπόθεση: να ειπωθούν με Επι-Κοινωνία. Ιστορίες κατανυκτικές, ιαματικές, ενθαρρυντικές στην αρχή της Μεγάλης Εβδομάδας, την Κυριακή των Βαΐων. Σχεδιασμός, αφήγηση, τραγούδι: Σάσα Βούλγαρη.

• 9 Απριλίου, στις 20:00 | Διάρκεια: 60′ | Για ενηλίκους και εφήβους από 12 ετών | Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών & Μουσικής Β&Μ Θεοχαράκη: Β. Σοφίας 9 και Μέρλιν 1, τηλ. 210 3611206

 

5 → Πασχαλινό Camp στον «Ελληνικό Κόσμο»

AgendaKids

Στο πασχαλινό camp του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» τα παιδιά θα γεμίσουν δημιουργικά τον χρόνο τους για πέντε ημέρες κατά τη διάρκεια των διακοπών. Μέσα από παιχνίδια, κατασκευές και εκπαιδευτικές δράσεις θα εκφραστούν, θα συνεργαστούν, θα ψυχαγωγηθούν και θα δημιουργήσουν.

Θα ταξιδέψουν στον μαγικό κόσμο των μικρασιάτικων παραμυθιών, θα ζυμώσουν πασχαλινά κουλουράκια, θα φτιάξουν τη δική τους πασχαλινή λαμπάδα, θα στολίσουν αυγά, αλλά θα τρυπώσουν και στο εργαστήρι του Φειδία, για να ακούσουν μύθους και ιστορίες, ενώ θα συναντήσουν και τον Αρχιμήδη για να μάθουν πώς να κατασκευάσουν τα δικά τους πρωτότυπα «γρανάζια».

Το πρόγραμμα συμπληρώνεται με εντυπωσιακές διαδραστικές προβολές στη «Θόλο», το Θέατρο Εικονικής Πραγματικότητας, καθώς και με εκθέσεις και πειράματα (με την επιμέλεια του PLANET PHYSICS).

• 10, 11, 12 Απριλίου (Μεγάλη Δευτέρα-Μεγάλη Τετάρτη) και 20, 21 Απριλίου (Πέμπτη και Παρασκευή του Πάσχα), 9:00-15:00 | Για παιδιά 5-12 ετών | Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»: Πειραιώς 254, Ταύρος, τηλ. 212 2540000 | Προπώληση εισιτηρίων εδώ

 

6 → Καλωσορίζουμε την Άνοιξη με μια Παράκαμψη από τη… Χιονισμένη Ανταρκτική

AgendaKids

Ο διάσημος μίμος Slava Polunin, με ένα θίασο κορυφαίων κλόουν, επιστρέφει στο Θέατρο Παλλάς με το «Slava’s Snow Show». Ένα υπερθέαμα με όμορφες μελωδίες, εντυπωσιακούς φωτισμούς και εφέ. Μια παράσταση μιμικής που για 40 χρόνια είναι must-see στη Νέα Υόρκη, με θεατές κάθε ηλικίας.

AgendaKidsΜε φόντο την Ανταρκτική και την κοινωνία των «κλόουν-πιγκουίνων», όπου καταφεύγει ο αναχωρητής Slava, εξελίσσεται μια ατμοσφαιρική παράσταση, με γλυκόπικρο χιούμορ. Πλοία ταξιδεύουν σε θάλασσες από εκτυφλωτική ομίχλη, γιγάντιοι ιστοί αράχνης τυλίγουν το θέατρο, ομπρέλες στροβιλίζονται στον αέρα καταβρέχοντας, κλόουν ίπτανται κυνηγώντας τες, σκούπες σκουπίζουν μόνες τους, παλτά «ζωντανεύουν» και γίνονται άνθρωποι, μπάλες διογκώνονται πετώντας, ένα «Βόρειο Σέλας» εμφανίζεται σε απόσταση αναπνοής, λαμπερά φεγγάρια και αστέρια πλαισιώνουν έναν νυχτερινό έναστρο ουρανό!

Μια «τρελή» παράσταση χωρίς διάλειμμα, αλλά ούτε και συμβατικό φινάλε. Γιατί η δράση δεν σταματάει ποτέ.

• 5-9 Απριλίου (διαφορετικές ώρες παραστάσεων, ανάλογα την ημέρα) | Για παιδιά απο 7 ετών | Θέατρο Παλλάς: Βουκουρεστίου 3-5, τηλ. 210 3213100

 

7 → «Πού Πας, βρε Καραγκιόζη;» – Καλλιτεχνικό Φεστιβάλ για το Θέατρο Σκιών

AgendaKidsΕκατό Έλληνες σκιοπαίκτες, εικαστικοί, χαράκτες, street artists, fashion designers συνθέτουν ένα πολύχρωμο μωσαϊκό εμπνευσμένο από τον μαγικό κόσμο του Καραγκιόζη και απαντούν στο ερώτημα: πώς μπορεί μια τόσο παραδοσιακή μορφή να παραμείνει επίκαιρη και να μη χάσει τη διαχρονικότητά της; Πώς το θέατρο σκιών και ο αγαπημένος σε όλους Καραγκιόζης μπορεί να αφορά τον άνθρωπο του σήμερα;

AgendaKidsΓια τους καλλιτέχνες που συμμετέχουν στο φεστιβάλ, το κλειδί της επιτυχίας είναι η προσέγγιση της λαϊκής παράδοσης και των μορφών του Καραγκιόζη και των συντρόφων του με νέα μέσα και γλώσσα.

Στο δεύτερο μέρος του φεστιβάλ (το πρώτο πραγματοποιήθηκε τον Μάρτιο), θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε μια νέα παράσταση θεάτρου σκιών όπου ένας Έλληνας και ένας Τούρκος καραγκιοζοπαίκτης, ο Ηλίας Καρελλάς και ο Cengiz Özek, θα μοιραστούν την ίδια σκηνή, στην ίδια χρονική στιγμή, χρησιμοποιώντας καθένας τη μητρική του γλώσσα (θα υπάρχουν υπότιτλοι και στις δύο γλώσσες), με ένα έργο που γράφτηκε ειδικά για το φεστιβάλ. Την παράσταση θα πλαισιώσουν πολλές άλλες παραστάσεις, εκπαιδευτικά προγράμματα και εργαστήρια, η εικαστική έκθεση «O Καραγκιόζης από την Ανατολή στη Δύση», το escape room «Καραγκιόζης Online» και το fashion show «Σαν τον καραγκιόζη… Το Défilé του δρόμου».

Μπορείτε να δείτε το ιδιαίτερα πλούσιο και πρωτότυπο πρόγραμμα εδώ.

• 7-9 Aπριλίου | Σεράφειο Δήμου Αθηναίων: Εχελιδών 19 και Πειραιώς 144, τηλ. 21 03426842

 

8 → Ο Ροβινσώνας Κρούσος ζει Μέρες Γεμάτες Σασπένς στην Αθήνα

AgendaKids

Ο «Ροβινσώνας Κρούσος» του συγγραφέα Daniel Defoe συνεχίζει να συναρπάζει εκατομμύρια αναγνώστες κάθε ηλικίας πάνω από 300 χρόνια, με αμέτρητες επανεκδόσεις, μεταφράσεις, κινηματογραφικές και θεατρικές μεταφορές. Η Τατιάνα Λύγαρη υπογράφει μια ακόμα εμπνευσμένη σκηνοθεσία σε ένα πολυθέαμα γεμάτο δράση, σασπένς, χιούμορ, ζωντανή μουσική και τραγούδια.

Η αρμονική σχέση του ανθρώπου με τη φύση, η υπομονή, η πειθαρχία και η εργατικότητα, η διαχείριση της μοναξιάς και η χαρά της επικοινωνίας, η εφευρετικότητα, η δημιουργική φαντασία, η πίστη, η ελπίδα, αλλά και η συνεργασία και συνύπαρξη ανθρώπων με διαφορετικές καταβολές και πολιτισμικές αντιλήψεις, και πάνω απ’ όλα η δύναμη της φιλίας προβάλλονται σ’ αυτή την εξωτική περιπέτεια με τρόπο διασκεδαστικό.

Διασκευή: Γιώργος Γαλίτης | Πρωτότυπη μουσική (με πιάνο, κιθάρες, πνευστά και καταιγιστικά ντραμς επί σκηνής): Μηνάς Ι. Aλεξιάδης | Σκηνικά-κοστούμια: Γιάννης Μετζικώφ | Παίζουν: Έλενα Βακάλη, Γιάννης Βαρβαρέσος, Σταύρος Μπέκας, Λάμπρος Παπαγεωργίου, Μάρθα Τομπουλίδου, Δημήτρης Τσολάκης, Σαμψών Φύτρος, Χρυσαλένα Χριστοπούλου, Βασίλης Ψυλλάς

• Έως τις 9 Απριλίου | Διάρκεια: 120′ | Για παιδιά από 5 ετών | Μέγαρο Μουσικής: Βασ. Σοφίας και Κόκκαλη, τηλ. 210 7282333

 

9 → Τα Βιβλία Ταξιδεύουν… στον Πεζόδρομο της Φωκίωνος Νέγρη

AgendaKids

Στον πεζόδρομο της Φωκίωνος Νέγρη, στην Κυψέλη, στήνεται ένα «καθιστικό» και μια βιβλιοθήκη με ελληνικά και ξενόγλωσσα βιβλία και παράλληλα ενδιαφέροντα δρώμενα.

Η δράση «Τα βιβλία ταξιδεύουν», που ξεκινά στις 2 Απριλίου, Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου, έχει σκοπό μέσω του βιβλίου να φέρει κοντά ανθρώπους διαφορετικών προελεύσεων και ταυτοτήτων. Το πρόγραμμα έχει ως εξής:

  • Κυριακή 2 Απριλίου | 11:00-14:00 | «Από τη λογοτεχνία στο θέατρο» / παρουσίαση της θεατρικής παράστασης «Ω! Ένας Ρινόκερος» από τις ηθοποιούς Βάνα Σλέιμαν και Μαρία Σαρέλη.
  • Κυριακή 9 Απριλίου | 11: 00-14:00 | «To ξενόγλωσσο βιβλίο» / εργαστήρια storytelling σε συνεργασία με το Ίδρυμα Goethe Αθήνας.
  • Κυριακή 30 Απριλίου | 11:00-14:00 | «Το βιβλίο σήμερα» / 3 βιβλιοπαρουσιάσεις νέων κυκλοφοριών από τον εκδοτικό οίκο Μεταίχμιο και Οposito.

Σε κάθε δράση θα στήνεται μικρή υπαίθρια έκθεση στην οποία θα παρουσιάζονται κείμενα μαθητών/τριών σχολείων της Κυψέλης, με θέμα αστείες ιστορίες, αναμνήσεις και ιδέες με κοινό σημείο αναφοράς τη γειτονιά τους, την Κυψέλη. Επιπλέον, θα παρουσιαστούν σκίτσα/ζωγραφιές, με θέμα η Φωκίωνος Νέγρη, το πρωί, το απόγευμα ή το βράδυ.

 

10 → Μυστήριο 100 | Τα Ιερά Τραγούδια – Τραγούδια και Χοροί της Ελληνικής Πασχαλιάς

AgendaKids

Το Μυστήριο 100 που εντάσσει στο πρόγραμμά της η Ελευσίνα Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2023 εστιάζει στα παραδοσιακά δρώμενα και τις τελετουργίες στην ελληνική μουσική και χορευτική παράδοση.

Ο κύκλος «Τα Ιερά Τραγούδια» έρχεται να τιμήσει την 22η Απριλίου, «Διεθνή Ημέρα της Μητέρας Γης», η οποία φέτος συνδυάζεται, με ιδιαίτερα συμβολικό τρόπο, με τις παραδοσιακές ανοιξιάτικες τελετουργίες της Εβδομάδας της Διακαινησίμου μετά το Πάσχα.

AgendaKidsΣτις 12:00 στην Πλατεία του Συνοικισμού των Ποντίων ο Λάμπρος Λιάβας θα μιλήσει για το βαθύτερο νόημα και τις λειτουργίες των λαϊκών δρώμενων και των τραγουδιών αυτής της περιόδου, όπου ο Χριστός συνομιλεί με τον Άδωνι και ο Αϊ-Γιώργης συναντά τον αρχαίο δρακοντοκτόνο ήρωα που ελευθερώνει το νερό και φέρνει την καρποφορία.

Στη συνέχεια, από τις 13:00 έως τις 16:00, στην «Όαση», θα στηθεί μέσα στα δέντρα ένα μεγάλο λαϊκό γλέντι με τα τραγούδια και τους χορούς της Γης, της άνοιξης και της ελληνικής πασχαλιάς. Ανάμεσά τους και τα πολύ ιδιαίτερα τραγούδια «της κούνιας» που συνηθίζονταν αυτές τις μέρες σε πολλές περιοχές, απόηχος από τις αρχαίες «αιώρες.

Και αν θέλετε να φρεσκάρετε μαζί με τα παιδιά τους μύθους που συνοδεύουν τα Μυστήρια της Ελευσίνας, προτείνουμε τα βιβλία –ένα για μικρότερα και ένα για μεγαλύτερα παιδιά– «Δήμητρα και Περσεφόνη» του Φίλιππου Μανδηλαρά  και «Τα Δάκρυα της Περσεφόνης» της Λίτσας Ψαραύτη.

• 22 Απριλίου, 12:00-16:00 | Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να ανατρέξετε εδώ.

 

11 → Στη Βουλιαγμένη για… Αθλοπαιδιές

AgendaKidsTο διεθνές τριαθλητικό event XTERRA Off Road Triathlon/Aquathlon έγινε στην Ελλάδα για πρώτη φορά το 2013, στη Λίμνη Πλαστήρα. Μετά τις τρεις πρώτες διοργανώσεις, το 2016, έχοντας μεγαλώσει πολύ, μεταφέρθηκε στη Βουλιαγμένη. Ο Δήμος Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης φιλοξενεί πλέον το event στην Πλαζ Βουλιαγμένης. Παράλληλα με τους αγώνες των ενηλίκων γίνεται και το παιδικό XTERRA Off Road TRIathlon, που προσφέρει στα παιδιά μια γερή δόση multisport, δίνοντάς τους την ευκαιρία να το δοκιμάσουν με ασφαλή και ελεγχόμενο τρόπο.

Στόχος είναι τα παιδιά να μάθουν να συγκεντρώνονται στον στόχο, να ανταγωνίζονται με σεβασμό, να τηρούν κανόνες, να ανταγωνίζονται με αντίπαλο το ρολόι, να νικούν το άγχος τους και να διαχειρίζονται τη μη πρωτιά. Και φυσικά, κυρίως, να διασκεδάσουν. Μπορείτε να δείτε το πρόγραμμα εδώ και να δηλώσετε συμμετοχή εδώ.

• 22 Απριλίου (αγώνες ενηλίκων και παράλληλες δραστηριότητες για παιδιά) και 23 Απριλίου (παιδικοί αγώνες) | Για παιδιά 4-6,  7-8, 9-10 και 11 ετών και άνω | Λεωφ. Ποσειδώνος 2 και Απόλλωνος, Βουλιαγμένη

 

Διαβάστε επίσης στην αθηΝΕΑ:

Γιορτάζουμε το Παιδικό Βιβλίο, Παρέα με Τέσσερις Συγγραφείς

Ο «Μήνας Μαύρης Ιστορίας» Μέσα από Μαρτυρίες και Βιβλία

Έξι Βιβλία που Εξιστορούν στα Παιδιά το 1922

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΣ
ΕΠΙΜΕΛΗΤΡΙΑ ΚΕΙΜΕΝΩΝ
ΕΠΙΜΕΛΗΤΡΙΑ ΚΕΙΜΕΝΩΝ

H Δέσποινα Ράμμου διορθώνει και επιμελείται τα κείμενα της αθηΝΕΑς. Σπούδασε Θεολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και εργάστηκε ως διευθύντρια σύνταξης στην παιδική έκδοση της Καθημερινής, «Οι Ερευνητές Πάνε Παντού», και ως αρχισυντάκτρια στο περιοδικό GEO. Έχει συνεργαστεί ως επιμελήτρια κειμένων με περιοδικά και εκδοτικούς οίκους. Θεωρεί πως οι ωραίες ιστορίες αξίζει να ειπωθούν τόσο στα παιδιά όσο και στους μεγάλους.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Τα σημαντικότερα νέα της ημέρας, στο inbox σου κάθε μεσημέρι!

ΕΓΓPΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER

+