Μεσογειακή Πρωτεϊνική Ομελέτα με Tόνο και Mυρωδικά

ομελέτα

Λατρεύω τα αυγά και, ιδιαίτερα σε περιόδους που ξεκινάνε οι διαπραγματεύσεις με τη ζυγαριά μου, είναι οι άσοι στο μανίκι μου. Για σήμερα προτείνω μια υπέροχη μεσογειακή πρωτεϊνική ομελέτα με τόνο και μυρωδικά, πεντανόστιμη, ιδιαίτερη και feel good!

Το αυγό με το ψάρι είναι ένας υπέροχος συνδυασμός που στερηθήκαμε για πολλά χρόνια, καθώς επικρατούσε η αντίληψη ότι μπορεί, αν καταναλωθούν μαζί, να προκαλέσουν αλλεργία. Παρ’ όλα αυτά, δεν υπάρχει καμία επιστημονική μελέτη που να το αποδεικνύει. Υπάρχει η πεποίθηση ότι η θεωρία προέκυψε κατά το παρελθόν, όταν οι συνθήκες διατήρησης των τροφίμων δεν ήταν ικανοποιητικές και υπήρχε κίνδυνος αλλοίωσής τους.

Χωρίς δεύτερη σκέψη, απολαύστε με κάθε πρωτεϊνική μπουκιά… και πάστα ελιάς και κάπαρη και κολοκυθάκι και φρέσκο κρεμμυδάκι. Όλα μαζί, δεμένα με λίγο φρέσκο τυρί κρέμα. Το αφράτο και ζουμερό αποτέλεσμα θα σας ενθουσιάσει. Επιπλέον, αυτή η ομελέτα είναι ιδανική για απώλεια βάρους, ενώ τρώγεται το ίδιο ευχάριστα κάθε στιγμή της ημέρας.

Μεσογειακή Πρωτεϊνική Ομελέτα με Τόνο και Μυρωδικά σε βίντεο στο Instagram _gioanna_ (story, highlight και IGTV) και όλα τα πώς και τα ακριβώς της συνταγής εδώ, στο site της αθηΝΕΑς.

Μεσογειακή Πρωτεϊνική Ομελέτα με Τόνο και Μυρωδικά

Άτομα 2-3 //  Προετοιμασία 10′// Ψήσιμο 5-8′

Εργαλεία & Εξοπλισμός:

  • 1 μεσαίο αντικολλητικό τηγάνι
  • 2 μπολ
  • Επιφάνεια κοπής
  • Μαχαίρι
  • Σπάτουλα

Υλικά:

  • ομελέτα με τόνο3 αυγά βιολογικά
  • 3 ασπράδια βιολογικών αυγών
  • 2 κουτ. σούπας Φρέσκο Τυρί Κρέμα Arla
  • 1 κονσέρβα (160 γρ.) τόνο σε νερό
  • 1 κουτ. σούπας πάστα ελιάς καλαμών (σε αυτή τη συνταγή βάλαμε πάστα από πράσινες ελιές)
  • 8-10 καρποί κάπαρης
  • Μισό κολοκυθάκι, τριμμένο
  • Λίγο φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο
  • Λίγος άνηθος
  • Λίγο αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση:

  1. Σε μπολ ανακατεύουμε μαζί τα αυγά και τα ασπράδια. Προσθέτουμε το τυρί κρέμα και τα ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί το τυρί.
  2. Σε δεύτερο μπολ θρυμματίζουμε τον τόνο με ένα πιρούνι μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτουμε την πάστα ελιάς, την κάπαρη, το κολοκυθάκι και το κρεμμυδάκι. Ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε πολύ λίγο αλάτι ή και καθόλου (λόγω της κάπαρης) και πιπέρι.
  3. Στο μείγμα των αυγών προσθέτουμε το μείγμα του τόνου και ανακατεύουμε.
  4. Έχουμε βάλει το αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά και έχουμε περάσει την εσωτερική του επιφάνεια με λάδι, χρησιμοποιώντας χαρτί κουζίνας. Ρίχνουμε μέσα τη μισή* ποσότητα από το μείγμα της ομελέτας και χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μισό.
  5. Περιμένουμε λίγο, μέχρι να αρχίσει να παίρνει χρώμα εξωτερικά, και σιγά σιγά αρχίζουμε να την ξεκολλάμε με τη σπάτουλα, από το πλάι και περιφερειακά, πηγαίνοντας με προσοχή όλο και πιο βαθιά.
  6. Ανασηκώνουμε λίγο την ομελέτα και, όταν στην κάτω μεριά φαίνεται να έχει χρυσοψηθεί, τοποθετούμε ένα πιάτο και αναποδογυρίζουμε την ομελέτα από το τηγάνι στο πιάτο. Βάζουμε ξανά την ομελέτα στο τηγάνι από την άψητη μεριά και συνεχίζουμε για λίγο το ψήσιμο μέχρι να χρυσοψηθεί και αυτή.
  7. Συνεχίζουμε με τον ίδιο τρόπο και με το υπόλοιπο μείγμα.
  8. Την απολαμβάνουμε για μεσημεριανό, βραδινό ή και πεινασμένο πρωινό

* Ή και το 1/3, ανάλογα με το μέγεθος του τηγανιού μας.

Συνοδεύουμε με:

Cordon Negro Brut, Cava FreixenetCordon Negro Brut, Cava Freixenet

Ένα αφρώδες κρασί είναι πάντα μια καλή ιδέα, καθώς γνωρίζουμε ότι θα «αντέξει» τον δυναμικό χαρακτήρα του wine-killer αυγού. Όταν όμως στο παιχνίδι μπαίνει και ο εντονότατος τόνος, τότε αυτή η επιλογή επιβάλλεται. Ο αναζωογονητικός αφρισμός, αλλά και οι υψηλές οξύτητες, θα ξεπλένουν συχνά το στόμα, ενώ ο συνδυασμός θα μας ευχαριστεί απόλυτα.

Το Cordon Negro Brut παράγεται στο Penedès, νοτιοδυτικά της Βαρκελώνης, στην Ισπανία, από την οικογένεια Freixenet. Πρόκειται για μια ελαφριά, μοντέρνα Cava με δροσιστικό στιλ και πολλές φυσαλίδες που διαρκούν. Με την πρώτη γουλιά θα γευτείτε τις νότες εσπεριδοειδών κι ένα άρωμα που θα σας θυμίσει μήλο, αχλάδι, ροδάκινο, πεπόνι και ανανά.

Απολαύστε περισσότερες νόστιμες συνταγές στην αθηΝΕΑ:

Μεσογειακή Συνταγή: Κοτόπουλο με Ελιές και Λεμόνια

Σαλάτα Ρόκα με Ψητά Ροδάκινα και Κατσικίσιο Τυρί

Συνταγή για Χυλωμένες Χρυσαφένιες Φακές 

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΣ
Good Mood Food
Good Mood Food

Η Ιωάννα Γιωτάκη γεννήθηκε στην Αθήνα αλλά έχει ζήσει στις ΗΠΑ, στο Παρίσι και στο Λονδίνο. Σπούδασε graphic design & product design and development for fashion industries στο University of the Arts, London και έχει διακριθεί με ελληνικά και διεθνή βραβεία διαφήμισης. Η οικογένεια και η φιλία έχουν πρώτη θέση στη ζωή της και αγαπά το διάβασμα, τα ταξίδια, τις τέχνες, το φαγητό και τη μαγειρική. Συλλέγει συνταγές από διαφορετικές κουζίνες από τότε που θυμάται τον εαυτό της και τις πειράζει για να πετύχει αυτό που εκείνη θεωρεί την τέλεια μπουκιά. Μοιράζεται με τους αναγνώστες της αθηΝΕΑς τις συνταγές της κάθε δεύτερη εβδομάδα.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Τα σημαντικότερα νέα της ημέρας, στο inbox σου κάθε μεσημέρι!

ΕΓΓPΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER

+